Hae
VillaNanna

Talven hauskat diy ideat

Täytyy sanoa, että kesällä tuunaaminen on paljon moninaisempaa mitä talvella, johtuen siitä, että mahdollisuuksia on paljon enemmän mitä talvella. Toki myös talvivaatteita voi tuunata mielin määrin ja erilaisia. Talvivaatteissa on myös enemmän haastetta kylmyyden vuoksi ja kenkiä saa vähemmän tuunattua mitä kesäkenkiä tai kevätkenkiä. Mutta talveksikin saa tuunattua kaikenlaista todella suloista ja ihanaa kun siihen viitsii hetkeksi pysähtyä katsomaan ja kuuntelemaan, mitä ne vanhat ja rikkinäiset vaatteet sinulle sanoo.

Päätin koota tähän postaukseen niitä omia lemppari ideoita, joita muutamana talvena olen itselleni ommellut vanhoista vaatteista. Nämä ideat eivät ole kaikki helpoimmasta päästä vaan tarvitaan jo taitoa tehdä kaavat itse tai tietoa miten voi yhdistellä eri kaavat toisiinsa. Osassa ei tarvitse kaavoja ollenkaan vaan riittää vanhan vaatteen oma muoto. Ohjeita näihin ei tule, linkit alkuperäisiin postauksiin tulee ja linkin takana voi olla ohjeitakin toteutuksiin.

1. After-ski asu

Tämä rompperi on yksi talven suosikeistani, ihanan lämmin ja mukava päällä. Ompelin romperin kolmesta vanhasta neuleesta. Kaksi neuletta taisi olla ilmaisosastolta ja yksi omasta kaapistani. Tässä ei oikeastaan tarvinnut kaavoja muuten kuin alaosaan. Yläosan pystyy tekemään ihan yhdistelemällä paitoja keskenään. Minun padat olivat siis jostain kohdin rikki, joten oli pakko yhdistellä kaikki kolme, että sai toimivan romperin.

2. Tunika paidasta ja topista

Nämä suloiset bohotunikat toimii talvellakin erittäin hyvin. Oversize neuletakki päälle niin pysyy lämpimänä hyvin. Eri materiaalien yhdistäminen teki tunikasta elävän ja mielenkiintoisen. Vanhasta paidasta tuli tunikan taulu ja toppi sekä tilkun pala on taulun kehykset. Kun ompelee reilusti erilaisia pitsejä ja koristenauhoja niin paita muuttaa ilmettään aivan toiseksi.


3. Kelsitakki
Vanhoista eklsitakeista saa tehtyä vaikka mitä kivoja juttuja. Ihan vaikka vain kelsiliivejä mutta myös kasseja, rukkasia ja hattuja. Ja paljon muutakin kun antaa mielikuvituksen lentää. Kun aloitin tuunaushuulluuden, niin oma vanha takkini oli niitä ensimmäisiä, jotka pääsivät muuttumaan käsissäni.

4. Paidoista pikkukivaa

Paidat on siitä kivoja juttuja, että niistä saa tehtyä ihan mitä vaan. Minulla oli puuvillainen neuletakki sekä flanellipaita lumppulaatikossa. Niistä sain tehtyä hyvin pipon, kämmekkäät, tuubihuivin sekä sukkaset. Lopputulos miellytti minua todella paljon.

5. Villapiadasta hame

Yksi helpoimpia tuunauksia on muuttaa paita hameeksi. On sitten kyse millaisesta paidasta tahansa. Leikkaa vain kainaloiden alta paita poikki ja ompele kuminauha vyötärölle. Valmis. Kesäversion voi tehdä vaikka t-paidoista.

6. Neulepaita ja tunika mekoksi
Toinen erittäin helppo tuunaus on yhdistää kaksi paitaa toisiinsa. Molemmat leikataan kainaloiden alta ja yhdistetään toisiinsa ja näin saadaan yksi uusi asu. Kun lisäilee osia molempien tuunausjätteistä niin saa vielä persoonallisemman asun loihdittua ja loput tuunausjätteestä voi yhdistellä hyvällä omalla tunnolla vaikka kaulaliinaksi.
7. Lumppumaakarin ekstaasi
Lumppumaakarin ekstaasi on selitetty linkissä, jos kiinnostaa mitä se tarkoittaa. Nyt esittelen kuitenkin tässä yhden lempitakeistani, jonka olen tehnyt vanhasta villakangastakista. Sinapinkeltainen on lempivärini ja oli itsestään selvää, että teen jotakin vähän naisellisempaa kasaritakista, jonka löysin Kierrätyskeskuksesta. Tässä lopputulos ja tämän toteuttaminen onkin jo kinkkisempi juttu mitä nuo edellä olevat tuunaukset ovat.
8. Hameesta liivi
Villakangashameet on ihania ja niistä saa tehtyä niin hattuja kuin kintaitakin. Tällä kertaa kuitenkin halusin enemmän liiviä, erillaista liiviä. Tällainen vilukissa kuin minä nauttii lämpimistä asioista. Tämän toteutus ei ole edes kovin vaikea.
Oikein ihanaa lauantaita kaikille!
-Melissa-

12 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hei.
  Ihania juttuja. Itse en saa aikaiseksi. Vaatteita olis kyllä kasapäin duunata. Voisit tulla tänne meille päin pitämään kurssin. Ei siitä yksin nappien ja hihojen pyörittelystä tuu noin hienoa jälkeä.
  Mukavaa vkl sinulle. Itse lähden nyt duunaamaan mummoille ja papoille kuntoilua ja päivittäistä toimintaa ☺️

 2. Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti:

  Minkälainen ompelukone sinulla on? Olen haaveillut uudesta koneesta, jonka kanssa saisi enemmän ommella kuin takuta. Hienoja tuunauksia, sulla on luovuutta, visiota ja taitoa toteuttaa vaikka mitä! ?

 3. marja liljeström kirjoitti:

  Sinun bohotunikasi ovat niin kauniita.Fanitan. Kokonaisuudessaan ihania vvaatteita osaat tehdä.

 4. Melissa L kirjoitti:

  Pajatoiminta olisi kyllä niin kivaa puuhaa. Olisi tarkoitus jossakin vaiheessa ryhtyä siihen hommaan.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Ihan tavalliset peruskoneet. Janome merkkiset. Tosin tuossa mun ompelukoneessa on paininjalka sellainen, että se nousee korkeammalle mitä tavallisissa koneissa. Helpottuu silloin farkun ompelu.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos. Itse tehden saa luotua juuri sellaisia vaatteita kuin haluaa.

 7. Piiku - Smoothiempaa Menoa kirjoitti:

  Tässähän aivan alkaa sisäinen ompelija heräilemään. Pitäisi ompelukone ottaa hyllystä esille. Ihania ideoita sulla taasen 🙂

 8. Minnea Muru kirjoitti:

  Ihania ideoita! Sulla on mainio mielikuvitus ja silmää tuunaamiselle! Miten oikein keksit kaikki nämä tuunausideat?

 9. Melissa L kirjoitti:

  Ei muuta kuin hommiin 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Vähän riippuu se keksiminen. Osa on tehty jonkin projektin ympärille ja osa taas lähtenyt silkasta mielenkiinnosta, että miltä jokin vanha näyttää toisessa muodossa.

 11. tuulanneli kirjoitti:

  todella kivoja ideoita!!! minunkin pieni sisäinen ompelija alkaa heräilemään!

 12. Melissa L kirjoitti:

  Ei muuta kuin kone esiin ja hommiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *