Hae
VillaNanna

VillaNanna vuosi 2017

Tämä vuosi on ollut monella tavalla mielenkiintoinen. Olen keskittynyt paljon erilaisiin vierailukohteisiin, aloitin läjäprojektin ja vein hävikkiruokaideat askeleen eteenpäin.
Valitettavasti keväällä väsyin paljon ja väsymys jatkui myös kesällä, syksyllä todettiin, että lääkehoito kilpirauhasongelmiin oli sekaisin ja sitä alettiin korjailla. Koko syksy mentiin siis todella matalalentoa ja se näykyi myös blogissa. Toivonkin, että tänä vuonna saan keskittyä itseni hoitamiseen ja siinä sivussa työskentelyyn. Jätin nimittäin työni ja hyppäsin uusiin vesiin.
Tähän vuosikoosteeseen ajattelin laittaa niitä kohokohtia, jotka ovat kokemuksina olleet vailla vertaa. Koosteeseen tulee myös ne omat vuoden lempparipostaukset ja tietenkin lempparituunaukset. Tapanani on olla yliampuva ja ylitsepursuava, joten sitä on edelleen odotettavissa. En minä mihinkään muutu…

Tammikuu

Tammikuussa kierrettiin museoita. Oli luonnontieteellinen, kasvitieteellinen ja tietenkin lastenmuseo. Tehtiin ihania astialöytöjä Kierrätyskeskuksesta ja muisteltiin ”vuosi ilman uusia vaatteita”-haastetta.
Muutama tuunauskin siinä sivussa sain aikaiseksi. Mukavinta oli kirjoittaa voimavaatteistani, jotka edelleen ovat voimavaatteitani. Joukkoon on päässyt uusiakin mukaan, jotka pitää jossakin kohtaa varmaankin esitellä teille.

Helmikuu

Helmikuussa naamani näkyi lehdessä ja mietittiin ovatko kirpputorit köyhyyden mittareita. Nähtiin jälleen museoita ja tässä kuussa myös saatiin kokea pelkoa lemmikin puolesta. Kuukauteen mahtui myös hiihtoloma ja lomailoa. Kerroin myös mikä on Lumppumaakarin ekstaasi, ja sitä se on edelleen.

Maaliskuu

Maaliskuussa podin kovaa matkakuumetta ja tuunailin kovasti farkuista uusia juttuja kuten servetinpidikkeet, piirakkavuoan kori sekä pöytätabletit. Maaliskuu oli tuunauksen aikaa ja myös Läjäprojekti tuli mukaan kuvioon. Parasta antia oli tässä kuussa ihanat vähän erilaiset välipalapatukat.

Huhtikuu

Huhtikuu oli hyvä kuu matkustaa koko perheen voimin Tukholmaan. Valitettavasti fiilikset eivät olleet parhaat mahdolliset. Terroriteko Tukholman keskustassa aiheutti pientä levottomuutta lapsissa. Serenade oli muille uusi laiva, itse olen siinä matkustanut joskus aikanaan.
Pääsiäisen herkuista sai tehtyä kaikkea hyvää vielä seuraavaksikin päiväksi. Läjäprojekti tosiaan sai minussa aikaan tuunaus hulluuden, ainakin hetkeksi. Osallistuin myös Vaatevallankumouksen haasteeseen.

Toukokuu

Vappu on tietenkin sellaista aikaa, josta on ihan pakko myös postailla jotakin. Ilmaistapahtumiakaan ei voi unohtaa, tästä alkaa kesä niin lehmillä kuin ihmisillä. Koskenrannassa oli ihana syödä ja nauttia. Pääsin Plan B asiakastilaisuuteen Kierrätyskeskukseen ja ostin vihdoin kauan toivomani Plan B tuotteen. Äitienpäivänä oli housut kintuissa ja siivosimme Pakilan uimarannan roskista.

Kesäkuu

Kovasti odotettu kesäloma alkoi ja toiveet kesää kohtaan oli korkealla. Valitettavasti ei kelit suosineet tänä vuonna mutta muutoin kesä oli ihana. Kesäkuussa laitettiin meikäläinen kuntoon ja käytiin Lintisillä nauttimassa menosta ja meiningistä. Kävin ensimmäistä kertaa Helsingin Rivieralla ja juhannus oli täynnä taikaa ja hävikkiruoka ideoita. Kesäkuussa tehtiin itse myös sipsejä sekä jäätelöä.

Heinäkuu

Heinäkuussa sitten käytiin niin paljon eri paikoissa, että välillä ihan ihmetytti miten paljon on nähtävää Helsingissä. Ihasteltiin Haagan alppiruusupuistoa, hypittiin saarelta toiselle, pelattiin tennistä, käytiin treffeillä, Porin jazz oli kohokohta ja oli myös ihana viettää minilomaa Merikarvialla. Ja löydettiin uusi mahtava kohde, Vuosaaren huippu, jossa vierailtiin pariin otteeseen. Hämeenlinnaankin eksyttiin heinäkuunlopulla. Seikkailua oli todella paljon ja samaa odotan ensi kesästä.

Elokuu

Kesäloman viimeinen viikko alkoi tuulisesti mutta haluttiin silti päättää loma piknikille. Tässä vaiheessa aloin huomata, että minulla ei ole kaikki kunnossa mutta en vielä ollut valmis menemään lääkäriin kun kaikki tuntui olevan oireista huolimatta kunnossa. Yksi lumppulaatikko tuli tyhjäksi vihdoin ja aloin uskoa, että läjäprojektikin päättyy joskus.  Loman viimeinen päivä vietettiin kauniissa Porvoossa. Tein koosteen myös kesän parhaista hetkistä. Kirjoitin kirppistelyn vinkit ja matkasin tyttären kanssa Tallinnaan.

Syyskuu

Syyskuussa alkoi todella tuntea, että talvi on tulossa. Läjäprojekti eteni hyvää tahtia ja pitkästä aikaa tuunailin myös vanhoja kenkiäni. Kirjoitin postauksen myös kiitollisuuden aiheista. Koosteet oli syyskuun juttu ja yksi koosteista käsitteli tuunausideoita.

Lokakuu

Lokakuussa tutustuttiin dinojen maailmaan ja lähdettiin tubetouriin mukaan, samalla nähtiin myös Djurgården ja sekoiltiin muutoin vain laivalla. Mietin myös, että onko ok omistaa paljon vaatteita ja vinkkasin ideoita joululahjoista.

Marraskuu

Marraskuu on siitä hyvä kuu kun minä täytän silloin vuosia. 45 vuotta täynnä, aika mahtava tie on kuljettu, paljon on nähty ja koettu. Paljon on vielä nähtävää ja koettavaa. Isänpäivänä donitsikakku villitsi ihmisiä ja donitsikakkuja alkoi näkyä joka puolella. Kerroin myös, että sairauteni on jälleen aktiivinen ja irtisanouduin työstäni. Käytiin mielikuvitusmatkalla ja kuukausi täyttyi lähinnä kirppis jutuista. Läjäprojekti päättyi.

Joulukuu

Joulukuussa keskityttiin muihin asioihin kuin vain jouluun. Esiteltiin Nuorio-ohjaajan työtyyli ja kaaduttiin lähes kahdeksi viikoksi sänkyyn. Esittelin vanhan morsiuspukuni ja kyselin lukijoiden mielipiteitä kirpparialusvaatteista. Mies tahtoi myös kovasti piristää minua ja kirjoitin paljon vain tyylistäni. Tämä elämäntapahihhuli osallistui tänäkin vuonna käsityöblogien joulukalenteriin ja loppuvuonna keskittyi vain hävikkiruokaan.

Oikein ihanaa tulevaa vuotta 2018!
-Melissa-

12 kommenttia

 1. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Hurja määrä postauksia ja on ollut jo aika urakka lukea kaikki! Kiitos tästä vuodesta ja hyvää uutta vuotta sulle ja sun koko porukalle! ??

 2. Lady of The Mess kirjoitti:

  Kiitos – hyvää uutta vuotta myös sinulle <3

 3. marja liljeström kirjoitti:

  Minusta on kiva, että tapasi on"yliampuva ja ylipursuava". Sinunlaisia postauksia myös minä epäkäytännöllinen ihminen haluan lukea. Ja ihailla. Olet ollut sairaudestasi huolimatta todella ahkera. Läjäprojekti eteni hienosti. Hyvää vuotta 2018 sinulle!

 4. Sartsa kirjoitti:

  Mahtava koonti ja samalla myös sinulle muistelu. Aiheista näkyy selvästi, mikä sinulle on tärkeää ja mitä haluat toteuttaa.
  Antoisaa ja tervehdyttävää uutta vuotta sinulle.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Ajattelin tuota tehdessä, että eikö tää lopu ikinä 😀 En osannut valita yhtä postausta joka kuukaudelta niin näin siinä sitten kävi…

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos, samoin 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon. Olen vähän erilainen mummeli ollut aina 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon ihanasta kommentistasi 🙂

 9. matkailijakirppu kirjoitti:

  Kaikkea kaunista ja jännää olet saanut tehtyä vuoden aikana! 🙂 Hyvää uutta vuotta!

 10. Anna Valta kirjoitti:

  Vuosikertaukset on aina kivoja 🙂

  Anna/Kello neljän aamukahvi
  https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

 11. Melissa L kirjoitti:

  On kyllä ollut tapahtumarikas vuosi ja varsin ikimuistoinen kesä kaikesta huolimatta 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Ne ovat kyllä hauskoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *