Hae
VillaNanna

Joko pitäisi alkaa suunnitella joululahjoja? Villapaidasta tossut

Joka vuosi monissa keskustelupalstoissa keskustellaan itse tehdyistä joululahjoista ja kierrätysjoululahjoista. Keskustelu on useasti hyvin negatiivinen ja on vaikea sanoa, onko ihmiset tosissaan sanojensa kanssa. Ymmärrän toki sen, että parasta olisi ostaa kunnollista kierrätettyä tavaraa ja saada kunnolla tehtyjä käsitöitä. Se on hyvin ymmärrettävää, enkä itsekkään ymmärrä, että joku voi ostaa rikkinäisiä leluja kirpputoreilta tai rikkinäisiä astioita. Kyllä kirpputoireilta löytää kunnon tavaraa hyvään hintaan sekä käsitöitäkin kannattaa tehdä sellaisia, joita osaa ja tekee kunnolla.
Mutta ylipäänsä en ymmärrä sitä, että ei haluta itse tehtyä koska se on noloa tai kaupasta saisi hienompia. Itse kun en ole ollenkaan tätä mieltä. Itse tehty on enemmän henkilökohtainen lahja kuin kaupan muoviset ”villasukat”.  Itse kun vielä teen lahjoja vanhoista vaatteista niin lahja voi olla vielä henkilökohtaisempi, jos olen tehnyt jotain uutta heidän omista vanhoista vaatteista. Tämän tyyppiset lahjat ovat olleet paljon pydettyjä minulta. Siis perheen kesken.

Yksi joululahja idea onkin tehdä super lämpimät tossut vaikka koko suvulle vanhoista villapaidoista. Minun villapaitani löytyi Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, paita oli rikkinäinen, helman ja käsien resorin olivat aivan reikäset ja hajonneet. Paita oli xl kokoa ja monessa kohtaa oli myös tahroja. Laitoin paidan ihan perus pesuohjelmalle ja sain paidan puhtaaksi sekä huovutettua kokoon s.  Koon 36 tossut tuli tästä koosta juuri ja juuri. Huovutuksessa on aina vaarana se, että paita huovuttuu liikaa ja materiaalia on silloin todella vähän. Tämä huovuttui todella hienosti. Tarkista aina, että paita on 100% villaa, jotta huovutus onnistuu.
Huovutettu tossu on todella lämmin ja riippuu tossun mallista millainen vuori on hyvä tossuun. Itse tein kunnon lämpötossut ja vuoreksi laitoin pitkäkarvaista keinoturkista. Lämpötossut voi tehdä myös toppatakista halutessaan. Olen ommellut koko tossun ihan suoralla ompeleella enkä käyttänyt ollenkaan saumuria saumoihin. Oli helpompi tehdä näin. Kannattaa myös säästää kaikki paidan merkit ja laput, jotka voi kiinnittää tossuihin. Itse irroitin niskan merkin ja ompelin sen kiinni toisen tossun varteen. Tule hauskoja pieniä yksityiskohtia näin.

VINKKI: Suuri käsityölehden tossulehtinen 11-12/08 lehdessä on paljon ihania tossuohjeita ja kaavoja. Niistä muokkaamalla saa vaikka mitä ihania tossuja koko suvulle ja kaikki voi tehdä kierrätetyistä materiaaleista halutessaan.

Jumpsuit: Fida Outlet
Poolopaita: Itse tehty

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *