Hae
VillaNanna

Kaipaan Krakovaan

Kaipaan Krakovaan

Kaipaan kovasti Krakovaan, viimeksi sain nauttia Krakovan ihanasta tarjonnasta jouluna 2019 ja silloin myös kirjoitin laajan postaussarjan reissustamme. Pääset lukemaan tätä sarjaa klikkaamalla tästä. Minulta on nyt lähiaikoina kyselty paljon Krakovasta ja ylipäänsä Puolan matkailusta. Ihan hirmuisesti ei minulla uusia juttuja ole, koska kirjoitin paljon vinkkejä tuossa postaussarjassa.

Kaipaan Krakovaan

Mutta koska minulta on kyselty uutta postausta, niin muutaman kuukauden mietinnän jälkeen otin aiheen jälleen blogini sivuille. Krakova on minulle pakopaikka, se on sydämeni valittu. Tai oikeastaan Kazimierz on minun maailmani. Tällä hetkellä loma Puolassa on haave vain. Aika ei riitä matkusteluun ihan samalla tavoin mitä ennen. Kaipaan kovasti kiertämään Puolaan, ei vain Krakovaan, vaikka sielläkin on niin paljon nähtävää, ettei ehdi kaikkea nähdä yhden visiitin aikana.

Vuonna 2019 olimme viimeksi lasten kanssa Krakovassa, silloin joulun aikaan. Minulle sanottiin, että kaikki paikat on kiinni ja pitää varautua jonottamaan joka paikkaan. Täytyy kyllä myöntää, että viime jouluna kun vietimme turistina Suomessa aikaamme, niin täällä on kaikki paikat kiinni, Krakovassa ei. Tokikaan Krakovassa ei kaikki auki ole, mutta iso osa on. Joulutori on koko joulun avoinna, toisin kuin Suomessa. Iso osa ravintoloista on avoinna, toki kannattaa kyllä varata pöytä etukäteen, sillä syöminen vähän paremmassa ravintolassa ei välttämättä onnistu ilman pöytävarausta.

Kaipaan Krakovaan

Kaipaan Krakovaan

Mitä haluan vielä nähdä?

Niin kuin tuossa ylhäällä sanoin, haluan kiertää Puolaa. Krakovassa taas haluaisin muutamiin museoihin ja retkeilemään kansallispuistoon. Zakopaneen tietenkin. Morskie Okolle vaellus on lasten kanssa tekemättä, eli kesäaikaan Zakopaneen. Vuoret näyttävät niin toiselle kesällä kuin talvella. Rantaloma Puolassa on myös kokematta, siihenkin on jo paikka valittuna mutta en paljasta vielä minne ollaan suunniteltu matkaa. Koska Puolan matka ei toteudu ihan vielä.

Miksi rakastan Krakovaa?

Tähän on oikeasti todella vaikea vastata. Krakovan tunnelma on se joka minut saa vuodesta toiseen palamaan sinne. Tai oikeammin palaan Kazimierziin. Joka kerta minusta jää osa sinne, sse saa minut aina palamaan takaisin. Joka kerta nähtävää ja koettavaa on enemmän ja enemmän. Joka käynnillä oppii lisää ja innostuu enemmän. Krakova on romanttisin kaupunki koko Euroopassa. Joku voi olla toista mieltä, mutta minun päätä ei käännetä tässä asiassa.

En ihan tiedä millaista postausta aiheesta haluttiin, mutta vastailen kyllä mielelläni kysymyksiin, jos jotain tulee esille. Mutta jos suunnittelet matkaa Krakovaan, niin suosittelen tutustumaan ihan ensin Krakow in your pocket -pakettiin. Siinä on mahtava turistille rakennettu kirja, jonka voi ladata ihan puhelimeenkin. Sen avulla löytää kivoja vinkkejä minne mennä, mitä tehdä, missä syödä mitä shoppailla. Itse sanon aina, että jos menet Krakovaan, lähde tutustumaan Kazimierziin, ota itsellesi koko päivä aikaa kierrellä siellä. Ja shoppaile esimerkiksi minun lempi kaupassani Idea Fixissä!

Kaipaan Krakovaan Kaipaan Krakovaan

P.S.

 • Kun matkustaa Krakovaan kannattaa suunnata nokkansa kohti Plac Nowya ja ostaa zapiekankia. Se on aivan mahtavaa katuruokaa.
 • Kuvat on vuodelta 2015 ja Krakova näyttää tänä päivänä ihan toiselle. Tällä reissulla oli tytär mukana.

Ihanaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Nadine G kirjoitti:

  Minä ymmärrän Krakovan-rakkautesi täysin. Sanoisin näin, että kun siinä seudulla käy kerran, ei voi olla rakastumatta. Olen ollut Krakovassa useita kertoja (vuosina 2002-2015) ja joka kerta rakastuin uudelleen.

  Zakopane ja Tatran vuoristo on meille sielunmaisemia. Sielläkin oli vaellettu useaan otteeseen, mm koko perheen voimin. Morskie Oko on paikka, jonne ei voi olla palaamatta. Sen juuressa olevan kahvilan (siellä on myös Guesthouse) ruoat maistuvat aina erityisen ihanalta. Erikseen pitää mainita omenapiirakan, joka vie kielen mennessä. Ehkä siellä vuoristoilma vaikuttaa makuihin 😉.

  Rantalomailemaan pääsee upealla Gdanskin rannalla. Ranta alkaa Gdanskissa, jatkuu Gdyniaan ja loppuu vasta Sopotiin. Muuten suosittelen Gdanskia lämpimästi. Se on Krakovan rinnalla minulle yhtä rakas paikka.

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, että Krakovaan ei voi muuta kuin rakastua. Siellä on niin monimuotoinen historia ja rento tunnelma.Tatrat ovat upeat oli mikä vuodenaika tahansa.

 2. Anne N kirjoitti:

  Mä en ole koskaan käynyt Puolassa, mutta vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta matkailukohteelta.

 3. jonna kirjoitti:

  Olisi kiva kuulla miten tuonne pääsisi Suomesta junalla? Sekun alkaa olemaan se paras ja ekologisin matkustustapa. On sen verran lähellä että luulisi voivan onnistua! =)

  • villananna kirjoitti:

   Pääsee varmasti idästä käsin. Mutta ei lentämisestä tarvitse luopua. Hiilineutraali polttoaine on arkipäivää myös lentoliikenteessä. Osa jo on ja osalla on hiilineutraaliohjelma, jonka eteen tehdään töitä. Mitä tulee tämän hetkiseen tilanteeseen, niin lentäminen ylipäänsä ei ole pahimmasta päästä muutenkaan. Se nyt on otettu jotenkin isoksi asiaksi.

 4. Aito ajatus kirjoitti:

  Kyllä noita kuvia olisi katsellut enemmänkin. Vaikuttaa ihan sellaiselta paikalta, jossa viihtyisi.

 5. Meealiina kirjoitti:

  Vastauksena Jonnalle: olen itse käynyt Krakovassa junaillen. Turusta yön yli laivalla Tukholmaan, sieltä junalla Kööpenhamina-Hampuri-Berliini-Varsova-Krakova. Kannattaa varata muutama päivä ja pysähtyä matkalla. Junalla näkee enemmän ja jos aika on tiukilla, niin voihan esim. mennä junalla ja lentää takaisin, sekin jo vähentää päästöjä. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Meillä on myös suunnitelmissa mennä Saksaan ja siitä junalla Puolaan. Meriteitse olisi tarkoitus mennä Saksaan. Mutta katsotaan nyt milloin sellainen on edes mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.