Hae
VillaNanna

Juhlakoristeet ekologisesti

Koko vuoden on aivan ihania erilaisia juhlia ja koristekrääsää on paikat täynnä. Vaihtoehtoisesti tee juhlakoristeet ekologisesti vaikka kirppislöydöistä tai omista leikkuujätteistä. Näitä tarvikkeita ei ole siis pakko hankkia uutena, vaan voit valmistaa ne omista materiaaleista, joista löytyy kotoa tai sitten haet kirpparilta materiaalit. Materiaaleja vaihtamalla saat vaikka mitä ihania juttuja tehtyä ja eri juhliin myös, ei tarvitse olla näin suloisen romanttista vappu juhliin mitä minulla tässä on, vaan voit luoda upean halloweenin valitsemalla materiaalit toisin, kuten mustaa pitsiä, valkoista lakanaa ja erisävyisiä lankoja. Ja varmasti kaikki löytyy sieltä kirpparilta.

Itse pidän siitä, että voin tehdä itse, lapsien kanssa. Luonnon materiaalitkin antaa paljon ideoita koristeluun. Kepit, lehdet yms. Kaikki käy, mielikuvitusmyssy vain päähän. Itselläni olisi tarkoitus nyt seuraavaksi alkaa tehdä sadonkorjuujuhliin koristeita näiden söpöjen vappukoristeiden rinnalle. Ripaus toki halloweeniakin tulee näihin.

Juhlakoristeet ekologisesti

Parasta näissä koristeissa on se, että voit käyttää näitä uudelleen ja uudelleen, peset ja putsaat vain välillä, se riittää. Tosin minun juhlakoristeet ovat käytössä ihan koko kesän, sillä koko kesä on yhtä juhlaa. Minusta ainakin. Ja hei, vappuhuiskat voi tehdä sopimaan muihinkin juhliin, ei vain vappuun. Kokeile vaikka.

Juhlakoristeet:

 • huiskat
 • viirit
 • tyllipallot
 • kurpitsat

Näiden ympärille saa jo rakennettua vaikka millaisia juhlia ja tietenkin jos on naamiaiset, niin nekin puvut valmistaa kestävistä materiaaleista. Esimerkiksi naamiot on helppo valmistaa hyvin yksinkertaisista materiaaleista liimaamalla ja hiukan käsin ompelemalla. Myös valosarjoihin voi tehdä erilaisia teemaan sopivia koristeita halutessaan. Joulukoristeitakin voi tehdä samalla periaatteella.

Miksi haluan tehdä juhlakoristeet näin?

Koska olen laiska, enkä halua tehdä koristeita uudelleen ja uudelleen. Helppoa hetken laittaa aikaa tekemiseen ja sen jälkeen pesuun kuin, että heittäisin käytön jälkeen koristeet riskiin, kun ovat menneet piloille. Tämä tapa siis sopii laiskalle ihmiselle, sellaisellekin, joka ei viitsi juosta kaupasta toiseen etsimässä koristekrääsää. Säästyy myös rahat hyvin, kun etsii omasta kaapista materiaalit, tai hakee kirpparilta. Pitsiä ja lankaa on lähes joka kirpparilla myynnissä halpaan hintaan. Ja kun käyttää ihan kaikki materiaalit mitä vaatteesta tai verhosta irti saa, niin aina vain parempi.

Tuon materiaalihukan vuoksi teinkin nuo vappuhuiskat keväällä meidän vappupirskeisiin lapsille. Paras juttu ikinä, ne ovat kauniin näköiset ja ne voidaan laittaa koristeeksi koko vuodeksi pirskeiden jälkeen. Ja jälleen kuoseja ja materiaaleja vaihtamalla huiskat muuttuvat eri juhlaan sopiviksi.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista

Viirit farkusta

Neulotut kurpitsat

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella kauniita koristeita olet tehnyt 🙂

 2. johan kirjoitti:

  Oletpas taitava!
  Todella kauniita koristeita

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Nuo viirit ja pompomit ovat ihania! 🙂

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kauniita koristeita olet tehnyt! Itselläni on juhlamieli matalalla. Kaikki perheen synttärit on peruttu tänä vuonna. Ensin oli koronakevät. Kesällä syntyneelle tuli nuha synttäreidensä aikaan. Juhlat jäivät pitämättä. Viikonloppuna oli tarkoitus juhlia pienellä porukalla, mutta minä tulin kipeäksi ja nyt muukin perhe on alkanut niiskuttaa. Ehkä on vaan suosiolla siirrettävä juhlia vuodella.

  • villananna kirjoitti:

   Voi ei 🙁 Harmillista. Mutta aina voi järjestää juhlat ihan vain keskenäänkin.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivoja koristeita ja mikä parasta näin tulevat kaikki materiaalit käyttöön!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain, tämä on ihan parasta, että saadaan käytettyä ihan kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *