Hae
VillaNanna

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Mikä ihana fiilis, risteilylle itse tehdyissä vaatteissa. Se tuntuu niin mahvalle, kun sinulla on jotakin sellaista päälläsi, jonka olet ihan itse tehnyt. Joka kerta kun sukellat itse tehtyyn paitaan tai johonkin muuhun, se sama fiilis tulee…Olen ylpeä siitä mitä sain aikaan. Menomatkalla minulla oli itse tehty paita, itse tehty neuletakki sekä tuunatut korvakorut. Minulla oli tänne reissulle suunniteltuna puvusto, jota en sitten valmiiksi valitettavasti saanut. Mutta en niin paljon vaatteita olisi kyllä reissuun tarvinnutkaan. Minulla vain on sellainen suunnitelma aina, että saisin kuvattua mahdollisimman monta asua aina reissuilla.

Ongelma vaan on aina se, ettei reissuilla tule kovin hyviä kuvia ikinä. Tai minusta aina tuntuu sille, ettei tule. Laivan valot ovat niin omituiset ja tällä kertaa ei onnistunut kuvaaminen sateen ja tuulen vuoksi ulkonakaan. Mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla onnistuu paljon paremmin.

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Minulla oli tarkoitus pukeutua vähän vanhempiin ompelemiini vaatteisiin, vaikka muutamia ihan uusia oli joukossa vilahtelemassa. Menoasuni oli sekalainen soppa uutta ja vanhaa sekä uutena ostettua. Sillä minun tekemäni housut eivät valmistuneet ajallaan, joten juoksin kovassa kiireessä ostamaan jotkut valmiit, sillä mistään en löytänyt sopivia kaapista. Myös kengät olen ostanut tällä kertaa ihan uutena. Saavatkin olla laivalta ostettujen asioiden kanssa ainoat uudet vaatteet, jotka ostan.

Neuletakki:

 • Kuvissa vilahtava musta neuletakki on valmistunut aikanaan Eurokankaan kankaasta joskus 2011 paikkeilla. Neuletakkiin ei ole käytetty kaavaa, vaan olen sen summissa leikannut muotoonsa. Saumoja neuleessa ei ole kuin sivuilla. Ympärille virkkasin reunapitsin. Tilkun palasta tein vyön, johon olen myös virkannut reunapitsin. Takkia on tullut aikaanaan käytettyä todella paljon, mutta nykyään se on jäänyt makoilemaan kaappiin, kun muitakin neuleita pitää käyttää. Olikin kiva ottaa tämä takki mukaan ja antaa sille näkyvyyttö pitkästä aikaa.

Paita:

 • Paidan kangas on niitä kankaita, joita hankin paniikissa kun korona sulku kävi kylässä. Kangasta oli myös todella pikkuinen määrä, 1,10m palanen ja siitä koitin ensin muita paitoja, mutta tämä malli oli sitten ainoa, jonka palasesta sain.
 • Kaava on: Allt om Handarbete -lehdestä pienin muutoksin.
 • Paidan väri on yksi lemppareitani tällä hetkellä ja paidan malli tarpeeksi tyttömäinen, että sopii minulle oikein hyvin.

Korvakorut:

 • Korvikset tein lasten vanhoista rannekoruista ja en kadu tätä ollenkaan. Ovat nimittäin todella suloiset ja kevyet korvissa, vaikka volyymia niistä löytyykin. Pitää etsiä vielä pienempiä renkaita, joista tehdä toisenlaisia koruja. Pitkästä aikaa innostuin tästä hommasta.

Vanhoista rannekoruista korvikset

Olin housuista huolimatta erittäin tyytyväinen asun lopputulokseen. Ne minun tekemät housut olisivat olleet pellavaa, korkeavyötäröiset housut. Mutta aina ei vaan ehdi ommella, tai ei viitsi sen vuoksi alkaa valvomaan aamuun asti, että saisi sopivat pöksyt jalkaansa. Toivon kovasti, että minulla on aikaa ommella ne vielä kesän aikana valmiiksi, että saan ne jalkaankin vielä. Nyt alkaa sellainen vaihe työssä, ettei työvuorojen puitteissa juuri ehdi ommella.

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Risteilylle itse tehdyissä vaatteissa

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Oi kaksi viimeistä kuvaa on ihanat! Ja paita todella sopii sulle ? hauska idea lähteä reissuun ottamaan kuvia! Mun tarttis myös pitää kuvauspäivä. Kamerakin olis, mutta kuvaaja (tai kolmijalka) puuttuu ?

  http://www.sangynalla.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihastuin kovasti varsinkin tuohon neuletakkiin <3

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivoja ja toimivia asukokonaisuuksia. Tuo on niin tuttua, kun ajattelet ottaa reissussa asukuvia niin sitten sekä olosuhteet että sää ovat huonot!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Joo tuo ilma on aina se mikä voi aiheuttaa ongelmia, ei pelkästään minä 😀

 4. Marjo kirjoitti:

  Tuo viimeisten kuvien paita on IHANA! Tykkään se mallista että tuosta pikkukukallisesta kankaasta. Tuo on muuten ihan tyypillistä, että jos on kuvaa itselleen ja tarkoitus ottaa kuvia tulee ihan varmasti rajuilma tai rakeita 😀 Tästä on niin monta esimerkki kun on pitänyt blogiin ottaa kuvia ja sitten on säädetty ja säädetty sään armoilla. Hyviä kuvia olette saaneet silti otettua!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Joo, jos tuota kangasta olisi ollut enemmän, niin olisin ostanut, tulisi niin ihana mekko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *