Hae
VillaNanna

Retki Kuusiluotoon

Retki kuusiluotoon

Juhannuspäivä on loistava retkipäivä ja koska meillä oli reput odottamassa eteisessä, niin oli aika itsestään selvää, että juhannuspäivänä lähdettiin retkelle Lammassaaren vieressä olevalle Kuusiluodolle, jossa on lampaita vapaana ja hyvä paikka retkeillä ja olla piknikillä.  Retki Kuusiluotoon oli tuulinen mutta juuri hyvä keli kävellä reipasta menoa. Piknik oli vähän hankalampi kun tuuli oli voimakasta mutta pärjättiin silti erittäin hyvin ja saatiin vatsat täyteen.

Juhannukseksi Helsinki hiljenee, ihmiset lähtee mökeilleen ja me jotka tykätään nähdä tämä ilmiö, jäämme mielellään kaupunkiin juhannukseksi. Kerran vuodessa näkee ja kokee sen, kun Helsinki on ihan hiljaa. Saimme tälläkin kertaa matkata ihan kaikessa rauhassa Kuusiluodolle asti, vasta takaisin päin alkoi ihmisiä olla enemmänkin paikalla. Mutta Lammassaaressa taisi alkaa jokin tapahtuma, sillä ihmiset olivat pukeutuneita, ei retkivaatteissa kuten me.  Retki Kuusisaareen alkaa Pornaistennimeltä pitkospuita pitkin Lammassaareen. Siitä voikin valita suuntansa joko lintutorneille tai Lammassaaren sydämeen tai sitten jätkää matkaa kohti Kuusiluotoa. Lammassaaresta Kuusiluotoon matka taittuu kapeiden pitkospuiden päällä, tätä matkaa ei tehdä vaunijen kanssa ja ohituksissa pitää olla ymmärtäväinen, sillä sivuun pitää hypätä kun joku tulee vastaan. Yleensä myös sanotaan kiitos, hyvän tavan mukaan.

Ympärillä kuului linnunlaulua ja heinikon kahinaa tuulessa, välillä näkyi isokin lintu liitelemässä taivaalla ihan heinikon yläpuolella. Variksetkin ottivat mittaa toisistaan ja heinäsirkatkin jaksoivat siritellä kun kävelimme rauhassa eteen päin. Oli jotenkin niin ihanaa tuoksutella vihreää lämpöä. Kyllä, minusta vihreät kasvit tuoksuu erikoiselle kun auriko paahtaa niitä. Se on jännä tuoksu, josta en osaa sanoa miltä se tuoksuu. Se on kuitenkin aika ihana tuoksu kaiken puolin.

Helsinki on hyvin monipuolinen kaupunki ja meillä on monta kesäkohdetta, joissa käymme joka kevät tai kesä. Retki Kuusiluotoon ja Lammassaareen ovat yksi sellainen kohde, joissa käymme joka vuosi. Tarkoitus olisi tutustua vielä paremmin Lammassaareen. Nyt vain Kuusiluoto on vienyt kiinnostuksen hetkeksi. Nyt kun kohteita tulee koko ajan lisää, niin varmasti tämäkin jää joksikin aikaa unholaan.

Ihanaa päivää!

Retki KuusiluotoonRetki kuusiluotoon

6 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Upeat maisemat! Niin kesäinen tunnelma 🙂

 2. Marjo kirjoitti:

  Ihanat maisemat sekä ”maisemointi” lampaat! En olekaan käynyt täällä vuosiin joten kiitos vinkkauksesta. Täytyy ehdottomasti käydä taas. Saihan tänne ottaa myös koiran kytkettynä mukaan?

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa todella mennä taas 🙂 Helsingissä on niin paljon nähtävää…

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Teillä on ollut kiva retkipäivä. Ihania maisemia ja kuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *