Hae
VillaNanna

Matka menneeseen

Matka menneeseen

Nyt tehdään matka menneeseen, nimittäin mekkoni on saanut vaikutteita menneistä vuosista mutta mekon olen tehnyt muutama vuosi sitten, myöskin mekon materiaalit ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta mennyttä aikaa. Joten matkataanpas nyt pariin eri aikaan ja katsotaan mitä siitä sotkusta saadaan aikaan. Yhtään ennen kuvaa ei kannata jäädä odottelemaan, sillä niitä ei ole eikä tule.

Matka menneeseen

Sain aikaa sitten äidiltäni sekalaisia tekstiilejä, joista osasta päätin tehdä jotakin kivaa. Yksi paita siis kokeilun ja vuoden puulla roikkumisen jälkeen lähtikin muuntautumaan joksikin toiseksi. Mukaan kaivelin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneet pöytäliinan sekä hassun verhon. Kaapista löytyi myös puuvillan palanen, joten näistä aloin mallailla itselleni jotakin kivaa. Paidan hihat ovat niin upeat, että halusin säilyttää ne sellaisenaan, joten ajatus lähti siitä rönsyilemään sinne tänne ja lopputulos on sitten tämä.

Koska paita oli aika pieni muutoin, niin en saanut hyödynnettyä paitaa kunnolla. Mutta tietenkin halusin silti hyödyntää napituskaitaleen mekon helmaan niin, että saisin helmaan myös korkean halkion halutessani. Välillä taas voisin kiinnittää napit ja halkio olisi todella lyhyt. Koska mekko on massiivinen, niin halkio hiukan keventää yleisilmettä mekossa. Empire -leikkaus mekossa myös antaa armoa vatsan seudulle. Mekon juttu on kuitenkin nuo upeat hihat, joihin ihastuin ja rakastuin ensimmäisenä kun näin paidan.

Vaatteet tuovat iloa

Vaatteen kun laittaa aamulla päälleen, saa tuntea olonsa erittäin ihanaksi, voimakkaaksi ja iloiseksi. Vaateet ja asut saavat tuoda mielihyvää kantajalleen, mutta se saa ilostuttaa myös muita ympärillä olevia ihmisiä. Pukeutuminen saa olla hauskaa, olla osa hyvinvointia. Kun sinulla on lempivaate päällä, on olokin paljon parempi. Vaatteet saavat kuvastaa henkilön luonnetta ja tunnetiloja, eri värit ja kuosit voivat parantaa energiatasoa, rauhoittaa mieltä stressaavassa ympäristössä ja värien valinta voi myös auttaa työnhaussa. Siksi väreillä on iso merkitys meille, vaikka niin vähän värejä osataan käyttää.

Vaikka useasti sanon, ettei vaatteilla ole väliä, niin kyllä niillä on väliä. Juuri se mitä kenellekin haluamme viestittää itsestämme, voimme vaatteilla sitä korostaa. Enkä nyt tarkoita edes sellaista pukeutumista, että pukeudutaan seksikkäästi tai konservatiivisesti. Puhun siitä, että millaisia vaatteet ovat, miten ne kokonaisuus on rakennettu ja miten värejä osataan käyttää. Pukeutumisen A ja O on hauskuus, joka välillä unohtuu kokonaan pukeutumiskeskusteluissa.

Matka menneeseen

Vihreän värin voima

Mekkoni on vihreä, väri tietenkin valikoitui ensimmäisenä paidan mukaan mutta vihreällä värillä on myös tarkoituksensa. Voidaan tässä vaikka hiukan tarkastella miten vihreä väri vaikuttaa meidän psyykeeseen. Vihreän sävyskaala on laaja, itselle kaikkein paras vihreänsävy on murretut tummat sävyt, kuten vaikka havu.

Vihreä väri on uusiutumisen väri, joka liittyy juuri kevään tuloon, kukkaloistoon. Vihreä väri rauhoittaa mieltä ja tuo elinvoimaa. Vihreä väri on kaikkea sitä mitä luonto meille on. Vihreä luo turvallisuuden tunteen. Voitte siis vain kuvitella miksi vihreä väri on elämän symboli. Useasti monet valittaa siitä, kun lääkäri patistaa metsään. Tämä on se syy: Vihreä väri. Sen rauhoittava voima vie stressin mennessään. Vihreä väri antaa elinvoimaa jaksamaan arjen harmaudessa. Sen vuoksi kannattaa sinne metsään mennä hiljentymään. On vihreässä huonotkin puolensa, kuten se, että jossain tapauksissa vihreä mielletään myrkyksi. Mutta siitä huolimatta, vihreä on elämän eliksiiri.

Matka menneeseen

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kesäinen mekko verhosta

Fibre Moodin mekkokaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.