Hae
VillaNanna

Voihan tietokone

Voihan tietokone

Argh, voihan kilin kellit sanon minä. Tässä on nyt jonkun päivän säädetty tietokenasioiden kanssa. Tämä ei nyt mennyt niin kuin piti mutta luulen, että tätä nauretaan ensi jouluna makoisasti. Tällä hetkellä naurun aihetta ei ole, kun kohta kuulette, että mitä on tässä oikein tapahtunut, niin pudistatte vain päätänne ja sanotte, voi voi sitä Melissaa taas.

Voihan tietokone

Oma tietokoneeni on ollut murheen kryyni jo pidemmän aikaa. Kone on jouduttu ostamaan vuonna 2018 ja sen jälkeen siihen tehtiin kaksi vuotta sitten iso remontti, koko sisuskalusto vaihdettiin uuteen kaksi kertaa ennen kuin tajuttiin, miksi se meni hajosi. Korjauksen kustannus oli vajaa 1000 euroa mutta halvempi kuin uusi kone. Noh, kesällä tietokone alkoi sekoilla urakalla ja vaikka mitä tehtiin se lopulta viikolla sitten sanoi sopimuksensa kokonaan irti ja ei kun uuden koneen ostoon. Kirjoittelen tätä postausta nyt uudella koneella ja kyllä tämä vaatii isoja muutoksia itsessäni, sillä en tykkää koneesta yhtään.

Joka tapauksessa, päätimme vielä vanhan koneen kohdalla palauttaa sen oletusasetuksiin, että jos sillä vielä voisi edes pelata. Sehän siis palautui ja sillä voi tehdä asioita, ei toki samoin mitä ennen ja on erittäin kankea, joten someiluun se ei enää sovellu mutta pelit toimii vielä hyvin, joten pelikoneeksi se sitten jää. Mutta siis kone toimii kuitenkin ja sen kanssa voisi kyllä hyvinkin pärjätä vielä, mutta ei ole kiinnostusta alkaa sitä enää tämän enempää laittamaan kuntoon. Eli uudella laitteella mennään. Tämän pitäisi olla parempi versio tuosta vanhasta….Ei se siltä kyllä tunnu.

Miksi tietokoneet ovat niin hitsin rumia?

Niin miksi? Olisin halunnut koneen, joka sopisi minulle. Siis ulkoisestikin, ei vain sisäisesti. Miksi näiden laitteiden pitää olla niin kammottavan rumia? Mieheni esitti väitteen, että koska naiset yleensä ostaa omenaa, mutta sekin on aivan susiruma. En ole yhtään nättiä omenaa vielä nähnyt. Joskus on ollut ihan kivoja värejäkin mutta nykyään löytyy lähinnä musta ja hopea. Kuin katsoisi ulos ikkunasta, kun lähes kaikki autot on saman sävyisiä. Joo, tosiaan purnaan tästä, koska koneiden rumuus häiritsee minua.

Toki aina sanon, että pitää nähdä kaikessa myös kaunista, mutta vedän tähän sen rajan. Olisi paljon kivempi ottaa kone esiin ja alkaa hommiin, jos se olisi miellyttävämmän näköinen. Nyt kone ulvoo hopeana ta mustana nuotin vierestä niin, että silmiin sattuu. Kyllä, mulla on asenneongelma näitä koneita kohtaan. Kerrankin löytyi minustakin tällainen puoli… Jaksanko katsoa uutta mustaa konetta joka päivä? En, se pysyy piilossa silmistä ja toivottavasti muistan aina välillä ottaa sen esille.

Ai niin, puleimissä on kyllä sama ongelma, mutta onneksi niihinkin saa välillä ihan nättejä kuoriakin. Nekin pakkaa kyllä olemaan aika kauheita…Joo, joo…Mulla on asenneongelma!

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Voihan tietsikkaa… Mun tietokoneeni lopahti lopullisesti heinäkuussa, mutta se toimikin 11 v.!, tosin viineisen vuoden surkeammin. Siitä lähtien ei tietsikkaa, sillå samaan aikaan hajosi jääkaappi, mikä tärkein, sekä uuni, joten toistaiseksi kaikki vielä hoituu kännykällå. Hyvää viikonloppua Melissa ❤️

    • villananna kirjoitti:

      Joo, tässä meilläkin on ollut pakko ostaa uusi pesukone/kuivuri yhdistelmä. Aikaisempi meni rikki ja ihan hyvä oli hankkia ekologisemmat vaihtoehdot.

  2. Nora kirjoitti:

    Mulla tietone on ollut toiminnassa yli 12 vuotta. Ja vaikka on kyllä jonkun verran hidastunut, niin toimii. Youtube kuuntelen ihan sujuvasti ja googleen ja sähköpostiinkin pääsen. Tosin Firefox lakkasi multa toimimasta, en tiedä lakkasiko vain se vanhempi versio ja pitäisikö päivittää uuteen vai mitä. Mutta onneksi on toinenkin nettiselain mikä toimii ihan hyvin. Ilmeisesti tuli aikoinaan ostettua hyvä kone. Ja olen kai kohdellut tätä aika hyvin.

    Kaksi vuotta sitten piti ostaa uusi reititin, kun entinen hajos. Nyt 5 G ja välillä on tosi nopea niin kuin tänään on ollut.

    Tietokoneet on aika kalliita ja korjaaminenkin. Pitäisi käyttää tää kone jossain vaiheessa taas vuosihuollossa. Mulla on kolmen vuoden virustorjunta, johon sisältyy esim. ilmainen vuosihuolto. Ensi vuonna kesällä loppuu tää sopimus, ehkä otan uuden, jos saan. Vuosihuolto on muuten aika kallis, jos ei sisälly ilmaisena johonkin pakettiin.

    • villananna kirjoitti:

      Tietokoneiden kanssa on kyllä semmoinen sättäys…Hermot menee… Mutta nyt mulla on sitten erikseen pelikone sekä työkone. Olisi vaan pitänyt hetki malttaa mieli.

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Läppärit ovat kyllä rumia. Tai useimmiten Suomen jälleenmyyjät ottavat myyntiin vain nuo mustat versiot edullisimmasta päästä. Olen nähnyt myös kauniita, valkoisia ja kullanvärisiä läppäreitä. Hinta oli tosin sellainen, etten edes harkinnut.

    Mulla on kautta aikojen ollut Acereita. Ei koskaan mitään ongelmia (kop-kop!). Ne kuolee vanhuuteen joskus 13-14 vuotiaana. Kuin koirat. Tämä nykyinen on halvin, mikä mulla ikinä on ollut, ja sekin on jo 5.vuotta käytössä.

    • villananna kirjoitti:

      Kyllä, läppärit on rumia. Itselläni on ollut joskus pinkki ja valkoinen läppäri mutta eivät nekään mitään nättejä olleet, väri vain oli kiva.

  4. Anne N kirjoitti:

    Tsemppiä uuden läppärin kanssa! Mun pöytäkone alkaa vedellä viimeisiään ja olis mullakin vihdoin muutoksen aika edessä. Ja mä en oikein muutoksista välitä!

  5. Älykodin avaimet kirjoitti:

    Ainakin Mac koneisiin on kuoria – sama idea kuin puhelimissa. Minun käytössä ei kestä Windows-koneet kuin pari vuotta kerrallaan 😂 Eikä ne edes uudelleen asentamalla toivu minun käytöstä. Onneksi on omppuja, ne sietää minua pidempään 😅

    • villananna kirjoitti:

      Itse en omenasta tykkää, koen sen olevan hyvin kankea omaan käyttöön. Miehelläni on omena ja saanut useamman kerran testata niitä. Minulle toimii parhaiten siis Asus Zenbook. Vaikka sanotaan, ettei nämä kestä pitkään, niin mieluummin otan tämän itselleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *