Hae
VillaNanna

Silja Europan Buffet illallinen sekä Tavolatan illallinen

Silja Europan jouluristeily oli monipuolinen, ei vain ruokailut vaan ihan se mitä kaikkea voi tehdä maissa sekä laivalla. Koska olin / olen kipeänä, keskityin kerrallaan vaan tiettyihin asioihin ja jätin monet muut pois. Mieheni ja poikani sitten pääsivät nauttimaan menosta ja meiningistä kun minä tutusin hytissä ja keräilin voimia seuraavaan koitokseen.
Meillä oli tälle matkalle varattu buffa, Tavolata sekä Grill house. Lopulta Grill housen varaus otettiin pois, sillä en olisi millään jaksanut syödä siellä. Pojat kävivät syömässä myös Fast Linella mutta minä en jaksanut kun nukuin lähes koko ajan hytissä kun olimme laivalla.

Olin mukana kaksilla illallisilla, buffan joulumenuu oli minulla kalavoittoinen ja Tavolatan myös. Söin siis kalaa minkä ehdin. Lapset haluavat aina buffaan syömään, yleensä ensimmäisenä iltana ja muina iltoina syödään ravintolassa. Itse en juurikaan pidä buffassa syömisestä, johtuen useasti juuri aikuisten toiminnasta. Tuupitaan, etuillaan, käyttäydytään kuin ruoka loppuisi kesken. Joukossa on sellaisia ahneita sikoja, jotka tekee mitä tahansa saadakseen ruokaa heti.
Mutta kalatiski oli monipuolinen ja sain todella hyvät syötävät siitä, muuta ei juurikaan sitten tullut syötyä, en halunnut jonottaa, eikä ollut nälkäkään kun katsoi miten ihmiset juoksi linjastolla. Täytyy kuitenkin sanoa se puolustukseksi, että aikuisten riehuminen oli nyt paljon maltillisempaa mitä useampana muuna kertana.

Grande buffet

 

 

 

 

 

Tavolata

 

 

 

*    *    *    *    *
Lukijoiden toiveena on ollut, että kerron asuistani, joita minulla oli päällä tällä reissulla. Buffan illallisella minulla oli päällä mekko, jonka olen esitellyt täällä jo aikaisemmin, kirppispostauksessa. Nyt pääsette näkemään mekon päälläni. Mekko on ihan minun lempparini nykyään. Molemmat kengät, jotka ovat jalassani on hankittu kirppareilta. Aivan täydelliset kengät näiden asujen kanssa.

 

 

Tavolatan illallisella minulla oli päälläni vihreästä verhosta tehty hame ja kirpparilta löytynyt paita. Koska en halunnut ottaa montaa laukkua mukaani, niin kainalossa keikkui ruskea pussukka, oli asu mikä tahansa. Ei paras mahdollinen kuitenkaan.
Hameen vuori on pinkkiä trikoota, jossa on kultaista kimallusta. Normaalissa päivänvalossa näkyy kauniisti läpi tuon pitsin alta. Hame on helppo tehdä. Yksi verho tarvitaan, johon kiinnitetään vyötärökaitale ja pujotetaan kuminauha kujaan. Kannattaa siis katsella verhoja sillä silmällä kirppiksillä, että voi tehdä niistä suloisia hameita.

 

 

 

 

*    *    *    *    *
 

10 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Ihanat asut! Tykkään itse myös käydä Siljan laivoilla. Ruotsin risteilyllä kävin tuossa Tavolata raflassa ja se oli tosi hyvä!

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Hieno tuo hameesi, todellakin. Aina joskus olen kevyesti etsiskellyt pitsimekkoja, mutta tuollainen hamekin voisi olla monikäyttöinen vaate!

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mä en tykkää yhtään käydä laivalla buffassa, koska siellä se ruoka on yleensä ihan ala-arvoista ja viinitkin maistuu järkyttävältä. Mielummin maksan enemmän ja menen syömään ravintolaan, jossa saan itseni valitseman herkkuannoksen ja siihen sopivan viinin 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos, Tavolatassa laatu vaihtelee ihan valtavasti. Edellis kerralla en syönyt ollenkaan ruokaani tavolaatassa kun oli aivan hirveää.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Pitsihameet on todella ihania ja voi yhdistää miten tahansa.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Itse en juuri voi valita kun täällä ei saa sellaisia viinejä joita tosiaan haluan juoda pelkästään tai joudun aina varaamaan joko toisesta ravintolasta jälkkärin kun on liivatetta lähes kaikissä jälkiruoissa. Nyt onneksi buffa oli huomioinut meidät sikavastaiset hyvin. Bon Vivant on ainoa laivan ravintola, jossa on oikeasti hyvä ruoka. Muissa vaihtelee laatu paljon. Buffa on mielestäni parantunut paljon tässä vuosien aikana, varsinkin Ruotsinlaivoilla. Lapset tykkää, joten siksi aina joka reissulla yksi buffa aina.

 7. Minna M kirjoitti:

  Hienot asut! Jouluristeily oman perheen kanssa olisikin kiva kokea. Ikävää, että olit kipeä.

 8. Jael kirjoitti:

  Kivat mekot:) Nuo laivojen buffat ovat kyllä herkullisia, mutta totta, ärsyttää sellaiset tunkeilijat ja etuilijat. Olisin itsekin valinnut vain kaloja, rakastan kalaa! MUkavaa loppuvuotta Melissa.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Onneksi on vain flunssa eikä pahempaa…Yksi joulu viruin sairaalassa, joten tää on aika pientä.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kalatori olikin todella hyvin edustettuna joulubuffassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *