Hae
VillaNanna

Island hopping – saarihyppely

Kesällä ei mitään tekemistä? Valitse silloin Island hopping, 8€/ kolme saarta ja koko päivä aikaa seikkailla. Valitse reittisi ja hyppää vesibussiin. Nauti historiasta ja näkymistä. Mahtava idea.
Tässä reissussa oli kolme asiaa, joita en ole koskaan nähnyt: Lonna-Vallisaari- Suomenlinnan kuninkaanportti ja tietenkin tällainen reitti kiinnosti erittäin paljon. Oli kyllä kokemuksen arvoinen ja mahtava päivä. Aurinko paistoi, oli lämmin, tosin välillä tuuli oli aika kylmä, merellä kun ollaan. Opin paljon, näin paljon ja paljon jäi vielä näkemättä. Meidän porukka kun haluaa kokea ja nähdä niin paljon, että Vallisaaresta ja Kuninkaanportista jäi paljon nähtävää.

Lonna ei oikein sävättänyt, oli sen verran kesken vielä, ettei siellä ollut mitään. Toivoin enemmän historiaa mutta Lonna oli pitkälti rakennettu ravintoloiden ympärille. Eli se on enemmän aikuisten juhlintapaikka kuin kiinnostava historiallinen kohde. Mutta niin kuin sanoin, saaren kunnostus oli vielä pahasti kesken, saaren kiersi hitaasti puolessa tunnissa. Kaunis saari siitä huolimatta ja aamiaiselle hieno kohde. Meille tuo puolituntia olisi tosin riittänyt hyvin. Mutta täällä oli tarpeeksi rauhallista ottaa eväät esiin ja nautiskella näkymästä ja eväistä.

Vallisaari oli aivan mieletön paikka ja nähtävää riitti vaikka kuinka. Meillä jäi yksi osa kokonaan näkemättä kun piti ehtiä vesibussiin, eli oltaisiin voitu Lonnasta lähteä jo paljon aikaisemmin mitä nyt oli aikaa laitettu kiertelyyn siellä, sen ajan olisimme mielellään laittaneet Vallisaaren näkemiseen. Myös Vallisaari on kesken, mutta nähtävää oli siltikin valtavasti, historian humina kaikuu tuulessa. Alueelle on mahdollista saada myös opas, saa enemmän tietää historiasta mitä tauluista saa. Osa jota ei nähty kierretään erikseen vielä tämän kesän aikana. Siitä tulee erillinen postaus jossakin kohtaa.

Suomenlinnan kuninkaanportti oli hulpea paikka. Kuin olisi ollut ulkomailla. Myös täällä aika loppui kesken ja jäi paljon näkemättä, eli tänne myös tullaan joskus uudelleen. Täällä se varsinainen seikkailu alkoi kun Härdelli seikkaili linnoituksen sisällä, seikkailusta ei ollut tulla loppua. Koko ajan keksi uutta tarinaa leikin ympärille. Täällä oli myös hyvä hetki kerätä voimia ja syödä.
Tämä retki voi olla halpa tai se voi olla kallis, itse päättää miten reissun tekee. Meillä oli eväät+ravintola ruokailu, näin meidän reissu ei ihan halvin mahdollinen ollut. Mutta jos ottaa kunnon eväät mukaan niin pärjää reissun oikein hyvin lastenkin kanssa ja esimerkiksi Vallisaaressa on mahdollista ostaa piknik- kori, alueella on iso määrä myös retkialueita, joissa istua ja nauttia korin herkuista. Jokaisessa saaressa on myös myös erilaisia ravintoloita ja street food idealla toimivia kojuja (Vallisaaressa). Piknik-kori oli kyllä mahtava idea, jos ei halua itse raahata isoa määrää sapuskaa mukanaan. MUISTA! Roskat kuuluu roskiin, ei luontoon. Valitettavasti tätä näki, että ihmiset jättivät roskiaan pitkin poikin. Koitetaan pitää yhdessä huolta näistä saarista myös, että kaikilla olisi miellyttävä kulkea siellä ja nautinto olisi taattu. Roskiksiin kun oli satsattu hyvin, varsinkin Vallisaaren osalta. 
Mutta vaikka retkessä oli hyvät ja huonot puolet niin suosittelen tätä vaihtoehtoa ihan kaikille. Mahtava tapa viettää päivää ja tuntuu kuin olisi tehnyt isonkin reissun. Ja onhan se lopultaan aika kiva juttu, että jää asioita näkemättä niin voi tulla uudelleen katsomaan mitä jäi. Saatiin hyvä mieli, oli valtavan kivaa, muutuin punaiseksi kuin keitetty rapu (vaikka pyrin suojaamaan itseni), unohdin kuitenkin hatun kotiin…Mälsää! 
*      *      *      * 
Ja tietenkin päälläni oli lakanasta tehty tunika, mikroshortsit, farkkukassi ja virkattu jakku. Virkattu jakku on ilmaisosaston löytöjä ja sopii tyyliini täydellisesti. Jakun solmimisnauhat olivat poikki, joten poistin ne kokonaan ja kiinnitin jakun rintarossilla. Farkkukassi on tehty vanhojen farkkujen paloista. Löysin nimittäin korillisen valmiiksi leikattuja tilkkuja ja niistä sain tehtyä vaikka mitä, josta myöhemmin lisää. Mikroshortsit on helppo tehdä ilman kaavaa. Tee kaava vanhoista shortseistasi. Ja tunika, lakanasta. Tunikaan on käytetty tuttua kaavaa Moda 3/06. Kengät on joskus ostettu Tallinnasta. Kyseistä kenkäkauppaa ei valitettavasti enää ole olemassa.
*      *      *      * 

Lonna

Vallisaari

Kuninkaanportti

Ihanaa päivää kaikille
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *