Hae
VillaNanna

Pojan vanhoista paidoista minulle paita

Pojan vanhoista paidoista minulle paita

Pojan vanhoista paidoista saan ommeltua vaikka ja mitä kivaa. Näistä neulepaita mahtui kyllä päälleni, mutta en oikein pitänyt sitä ja farkkupaita oli pojalle joka puolelta liian lyhyt, joten päätin tuunata niistä jotakin itselleni. Loppupeleissä näistä tuli tällainen over size paita, jota on ihana pitää töissä. Farkkupaidasta jäi kivasti juttuja yli, kuten neuleestakin mutta niistä en ole vielä kehitellyt mitään tuunaukseen liittyvää. Katsotaan jos tulee jotain kivaa sastaan kun tässä ompelen kovaa vauhtia kaikenlaista.

Pojan vanhoista paidoista minulle paita

Tuunaus on tuttu aikaisemmasta pojan vaatteiden tuunauksesta. Ensin leikkasin farkkupaidasta sivukappaleet irti ja saman tein neuleelle. Sen jälkeen ompelin farkkupaidan sivupaneelin+hihaosan neuleen etuosaan kiinni. Näin saa myös lisää leveyttä vaatteeseen. Samalla voi laittaa myös nauhat tai muuta vastaavaa sivuille halutessaan. Tähän en nyt kuitenkaan halunnut. Vaan halusin tällaisen over size -tyyppisen jutun.

Lopuksi purin neuleen kauluksesta vetoketjun pois, mutta nyt mietin, jos purkaisin kauluksen kokonaan pois, niin saisin paidan enemmän sellaiseksi roikkuvaksi. Huolittelun voisi tehdä farkkukankaalla. Katsotaan miten sen vielä tuunaan tässä. Näinkin se menee mutta jotenkin ei ihan istu meikäläiselle. Kun haluaisin sen olevan sellainen roikkuvainen.

Paitoja voi yhdistellä miten tahansa

Jos kaapissa on pieneksi jääneitä paitoja, niin niitä voi yhdistellä monin tavoin. Toisesta paidasta leikata kiiloja jotka ompelee toisen paidan sivuille yms. Monenlaisia tapoja on olemassa. Myös tästä versiosta voi tehdä moneen makuun omansa. Myös mekkoja. Sellainen mekko olisi aika ihana. Minusta ainakin. Ehkä vielä joskus löydän kaksi pitkää paitaa tai mekkoa, jotka voin yhdistää näin toisiinsa.

Alla linkki aikaisempaan tuunaukseen:

Pojan paidoista äidille paita

Toisenlainen vinkki miten yhdistää liian pienipaita toiseen paitaan:

Liian pieni paita sopivaksi

Mielikuvitus on rajana kun tuunailee ja itselle on täskeää myös se, että saisin käytettyä kaiken materiaalin jotenkin. Jos ei saa näin tuunauksiin kaikkea, niin sitten pyrin siihen, että edes askartelu hyödyntäisi loput. Tästä syystä vien materiaalia myöt töihin nuorille käytettäväksi. Mutta ensin yritän itse löytää käyttöä ja vasta sitten töihin. Ompelujätteestä taas en nykyään enää yritä tehdä mitään. Vaikka siitäkin on täällä paljon kaikenlaista esitelty.

Pojan vanhoista paidoista minulle paita Pojan vanhoista paidoista minulle paita

Mukavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Tällainen tuunaaminen on itselleni aivan käsittämätöntä, kun en osaa edes varmaan ompelukonetta käynnistää. 😀 Hauska idea ja kierrätys aina hyvä idea!

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tuleeko sulle muuten kyselyitä näitä tuunatuista vaatteista, että myisitkö jollekulla kovasti ihastuneelle? 😀

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tästä tuli tosi raikas. Valkoisen ja farkun yhdistelmä plus erilaiset tekstuurit – tosi onnistunut tuunaus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *