Hae
VillaNanna

Sifonkia ja pitsiä

Sifonkia ja pitsiä

Paras ranta-asu sisältää sifonkia ja pitsiä. Paljon muuta ei tarvita sen lisäksi kuin uikkarit ja hattu. Yyterin reissulla meikäläinen piiloutui joka päivä ison lierihattuni alle, etten vain onnistuisi polttamaan päätäni. Paras keksintö ikinä on rantateltta, jollainen meilläkin on. Minun valkoinen herkkä hipiä ei muuten kestä rantalötköttelyä ollenkaan.

Sifonkia ja pitsiä

Varpaat uppoaa pehmeään hiekkaan, lokkien huuto kantautuu korviin ja meren tuoksu kutittelee sieraimia. Vedän hattua syvemmälle päähäni, ettei aurinko pääse tarttumaan ihooni. Kävelen hitaasti kohti rantaa dyynien takaa kuulen lasten naurun ja vilkkaan jutustelun. Tämä on Yyteri. Suomen lomakesä on vauhdissa ja lämpötila nousee kohti 30 astetta. Kyllä täällä kelpaa viettää rantalomaa.

Tuulenvire tarttuu sifonkisen tunikan helmaan ja heittele helmaa hiljaa sinne tänne. Pitsisten minishortsien lahkeet vilkkuvat aina välillä tunikan alta, kun helma nousee tuulen mukana. Asu suojaa edes hiukan herkkää hipiää ja voin kävellä rauhassa rannalla imien sisääni kaiken mahdollisen tästä rannasta, että jaksan koko pitkän ja synkän talven yli. Tiira lentää ohitseni kohti merta, etsien katseellaan ruokaa.

Mikä ihana olemisen keveys

Kesä on nautintojen aikaa, silloin annetaan jokaiselle aistille herkkuja. Kesän parasta antia on matkailu ja koronan tullessa riesaksemme, meidän perhe on alkanut nauttia lomailustaan Suomessa. Kesäinen Suomi on kyllä ihan toiseksi paras lomakohde, paras on tietenkin Krakova, mutta emme puhu siitä nyt, vaan Suomen upeasta suvesta. Siksi on ihanaa antaa myös ihon nauttia suloisista tuntemuksista, teen useasti jotakin todella herkkää, pehmeää ja suloista. Juuri sellaista, jonka tuuli voi halutessaan nostaa kohti korviakin. Helmaa siis.

Minun ranta-asuni on ommeltu jo vuosia sitten, mutta asu on edelleen kovassa käytössä. Vaikka minulla on todella herkkä hipiä ja se on suojattava aina hyvin, niin haluan siitä huolimatta näyttää kivalle ja sen vuoksi erilaisia ranta-asuja löytyy meikäläiseltä monen monta. Ensi vuonna on pitkästä aikaa  suunnitteilla uusi ranta-asu, tänä vuonna enkä viime vuonna ommellut ainuttakaan. Olen halunnut käyttää näitä vanhoja, mutta sain päähäni jälleen yhden tietynlaisen ja se on minun tehtävä.

Kaavatiedot:

  • Tunika: La mia Boutique, kesä 2011 tai 2012
  • Shortsit: Ei kaavaa

En valitettavasti enää tarkkaan muista minkä vuoden kaava tuo tunika on, mutta ehkä jokin noista kahdesta. Voi toki olla vanhempikin lehti. Mene ja tiedä. La mia Boutique lehteä en ole enää vuosiin nähnyt myytävän missään, itse ostin sitä aikanaan Akateemisesta kirjakaupasta. Sitä tosin ei ole enää sielläkään.

Kesälläkin rannalle voi siis pukeutua kivasti, vaikka tarkoituksena on suojata ihoa paahtavalta auringolta. Vaatteiden kannattaa olla sen verran ohutta materiaalia, että kuivuvat nopeasti vaikka uikkarit olisivat uinnista märät. Itsellä on myös trikoisia ranta-asuja, mutta trikoo ei niin nopeasti kuivu mitä tällainen sifonki esimerkiksi. Asun valintaan liittyy siis muutakin kuin vain se, että se on hyvä suoja rantaravintolaan tai suojaamaan ihoa. Moni asia kannattaa siis huomioida kun valitsee ranta-asua.

Sifonkia ja pitsiä

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Silloin, kun löytyy (tai onnistuu tekemään) sen oikein vaatteen, niin se jääkin käyttöön vuosiin. Joskus vuosikausiin. Itselleni kävi näin monta kerta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.