Hae
VillaNanna

Kirpputorien uudet vaatteet

Kirpputorien uudet vaatteet

Kirpputorien uudet vaatteet ja niiden ekologisuus ja eettisyys. Onko ok hankkia käyttämättömiä vaatteita kirppareilta, sopiiko se minun ekologisempaan ajatteluun? Onko uuden vaatteen hankinta kirpparilta sama asia kuin ostaisi ihan kaupasta? Näitä kysymyksiä koitan miettiä tässä postauksessa ja ei, nyt en puhu niistä looseista, joita on jokaisessa itsepalvelukirpparilla, jotka myy jotain sekunda Kiinakamaa uutena. Ne eivät kuulu minun ostokärryyn mutta uusi muualta ostettu mutta käyttämätön vaate kyllä.

Kirpputorien uudet vaatteet

Miksi ostan myös käyttämättömiä uusia vaatteita kirppareilta?

Ihan ensimmäinen ajatus on se, että on hirmu tärkeää saada jo ostettu vaate käyttöön. Siksi en hirmuisen paljon enää katso muuta. En kuitenkaan halua, että vaate menee roskiin tai polttoon. Parempi siis, että se tulee minulle ja minä käytän sen loppuun ja hyödynnän muuhun kun ei voi enää käyttää sellaisenaan vaatetta enää. Toki myös vaate on pidempään minulla kun se on uusi.

Pääkaupunkiseudulla on paljon myynnissä ihmisten heräteostoksia. Syitä miksi vielä lapuissa olevia vaatteita myöödään on monia. Väärä koko, heräteostos, paljoustarjous yms. Turhia ostoksia siis. Tuo oli minun suurin ongelma silloin kun ostin, ostin ja ostin. Koko ajan kaikenlaista ja varsinkin niitä osta kolme ja maksa kaksi vaatteita. Nykyään ei tulisi sellainen mieleenkään. Miksi ostaisin kolme samaa toppia, jos en tarvitse kuin yhden? Ja miksi ostaisin sovittamatta mitään enää? Varsinkin alaosat on pakko testata ennen kuin ostopäätös tehdään. Näin ei enää tule vääriä ostoksia. Pätee myös kirppisostoksille.

Vaikka ostan kirpputoreilta myös uusia vaatteita ja kenkiä, niin en siitä huolimatta juokse ostamaan niitä hullun kiilto silmissä. Jos uusi vaate vastaa omaa tarvetta ja ajatusta, niin se lähtee mukaan. Muutoin se saa jäädä muiden ostettavaksi. Kyllä, vaikka minulla on vaatteita paljon, niin mietin sitä tarvitsenko vaatetta mihinkään ja käytänkö sitä. Varsinkin töihin tulee hankittua vaatteita tasaisin väliajoin. Kirpputorien uudet vaatteet eivät kuitenkaan ole meidän vihollisia, vaan ystäviä.

Asuni

Kuvien asu koostuu siis pitkälti niistä kirppareilta uusina löydetyistä vaatteista. Nämä vaatteet ovat tällä hetkellä kovassa käytössä ja tykkään näistä paljon. Vaatekaappi alkaa nyt olla sellainen kuin olen aina sen halunnut olevan. Kaikkia voi yhdistellä keskenään, jokaista tyyliä voi sekoittaa toisiinsa. Vielä muutama asia kesälle teen ja väsään ja se on sitten siinä. Tosin en minä tuunausta lopeta, aina löytyy kaapista jotain mikä pitää fiksata uuteen uskoon.

 • Neule, Aino kirpputori1
 • Leggarit, Aino kirpputori
 • ylipolven saapikkaat, lahja mieheltä
 • villakangastakki, Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
 • huivi, Tammiston Kontti
 • neulepanta, itse tehty, lisätietoa löytyy täältä.
 • aurinkolasit, voitettu kisassa

Minä siis hyvällä omallatunnolla ostan kirppareilta myös uusia vaatteita, ne on tarkoitettu pidettäväksi vaikka parastahan olisi se, että ne olisi alunperinkin pitänyt jättää tekemättä. Mutta se, että ostaa uusia vaatteita kirppareilta, ei tee kenestäkään huonoa ihmistä, ei todellakaan. Jokaiselle vaatteelle on paikkansa, ainakin minun vaatekaapissani.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihana asu:) En ole ostanut vaatteita pitkään mutta viime viikolla ostin nilkkakumpparit,ihan tarpeeseen kun on satanut aika usein nyt tammikuussa. Käyn aina kirppareille tutkimassa kun olen Helsingissä,mutta en ole tainnut nähdä ihan käyttämättömiä vaatteita ,vielä..

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mä olen myös nykyään tosi tarkka vaateostoksilla. Käyn harvoin ja ostan vain tarpeeseen. Sovitan ja olen aina tarkkana onko malli minulle istuva. Näin olen säästynyt hutiostoksilta 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Sovittaminen on tärkeää, sillä silloin tulee vähemmän hutiostoksia.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse hyödynnän aika paljon netin kirppareita (varsinkin Emmyä) ja siihen nähden, että teen ostopäätöksen vain kuvan ja kuvauksen perusteella on ostot osuneet yllättävän hyvin nappiin. Muutaman kerran on sattunut ettei vaate istu itselleni, mutta tässä on huomannut kuinka hyvin oman kroppansa jo alkaa tuntea, koska kuvasta jo näkee aika hyvin istuvuuden 🙂 Neidille toki helppoa ostaa netistäkin 😀

  • villananna kirjoitti:

   Itse hankin tosi vähän netistä kun täytyy päästä sovittamaan vaatteet.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Olen viimeisten vuoden aikana ollut todella tarkka ostosteni kanssa. Kirpparien kokemukseni liittyy myymiseen ja olen myynyt siellä myös uusiakin vaatteita, jotka ovat olleet virheostoksia. Kokemuksesta voin sanoa, että nämä uudet vaatteet menevät yleensä heti kaupaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *