Hae
VillaNanna

Liian pieni paita sopivaksi

Liian pieni paita sopivaksi

Yksi tapa muuttaa liian pieni paita sopivaksi, on lisätä paitaan toinen paita. Paita saa myös näyttää tuunatulta, sitä ei tarvitse peitellä ollenkaan. Siksi kannattaa valita tähän hommaan kaksi täysin erilaista paitaa.

Liian pieni paita sopivaksi

Jos kaapissasi on yksi neule, joka on kutistunut ajan myötä, niin siitä paidasta kannattaa lähteä liikkeelle. Toinen paita, joka kannattaa valita on kauluspaita. Joko samaa väriä tai sitten täysin eri väriä. Itse valitsin sen mukaan mikä sopii raidallisen paidan kanssa hyvin. Kauluspaita voi olla myös rikkinäinen, kuten on minun paitani tässätyössä.

Tarvikkeet:

 • ohut neule
 • kauluspaita

Tee näin:

 • Leikkaa neuleen sivut auki rinnankohdalle asti tai kainaloon
 • Purkaa kauluspaidasta rintatasku pois
 • Leikkaa kauluspaidasta kiilat etukappaleen yläosasta
 • Ompele kiilat neuleen sivusaumoihin kiinni
 • Leikkaa paidan helma irti ja sovita helma neuleen helmaan, ompele kiinni
 • Leikkaa hihoista hihansuu irti ja ompele kiinni neuleen hihansuuhun
 • Ompele kauluspaidan rintatasku neuleeseen.

HUOM! Voit myös ommella kauluspaidan kauluksen neuleen pääntiehen, jos neuleen pääntie siihen sopii. Itselläni tuo kaulus ei toiminut ollenkaan neuleessa, sillä neuleessa on venepääntie. Näin saa kivasti hyödynnettyä myös sen liian pienen sekä rikkinäisen vaatteen, ei kaikkea tarvitse heittää pois.

Liian pieni paita sopivaksi

Tuunaamisen alkeet

Ihan ensin, kun lähtee siivoamaan omaa vaatekaappiaan ja kerää pinoon ne vaatteet, joita ei enää käytä. Syyt käyttämättömyyteen on moninaiset, eikä niitä käydä läpi tässä. Näillä vaatteilla on helppo lähteä tuunaamisen maailmaan. On hyvä ensin miettiä haluaako tehdä kokonaan uutta, vai muodistaa vain vähäsen.

Jos kaapissa on vaatteita, joita ei voi laittaa enää kiertoon. Ovat rikkinäisiä tai tahraisia, irroita sellaisista kaikki sellainen minkä voi hyödyntää tuunauksessa. Esimerkiksi vetoketjut, napit, nauhat, koristeet. Kaikki vain minkä irti saa. Tällaiset osat ovat yleensä aika kalliita ja siksi kannattaa ne säästää vaatteesta. Tämän jälkeen voi miettiä soveltuuko itse materiaali johonkin vielä, kuten siivousräteiksi.

Kun olet kerännyt pinon vaatteita, sekä muita materiaaleja, voit alkaa suunnitella miten hyödyntää kaikki. Parasta tässä on se, että mitään ei välttämättä tarvitse heittää pois vaan voit itse hyödyntää kaiken uudelleen.

Liian pieni paita sopivaksi

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS NÄMÄ TUUNAUSVINKIT:

Liian pieni neuletakki sopivaksi

Liian pieni paita

Liian pieni mekko hameeksi

 

2 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Kiva pusero. Eilen olin yli neljä tunti kirjaston käsityöneuvonnassa omplemassa (tuunasin kolme vaatetta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *