Hae
VillaNanna

Lempivaatteeni -kampanja

Eetin lempivaatteeni -kampanja on edennyt heinäkuuhun ja jälleen esittelyssä minulla on mekko, maksimekko. Tällä kertaa valinta oli todella vaikea, sillä minulla on niin monta lempimekkoa ja kun pitää vain yksi valita, niin surkuhan siinä tulee, kun niin moni jää pois tästä. Tämä lempivaatteeni -kampanja on opettanut minua katsomaan vaatekaappiani toisin silmin ja ymmärtämään, että lempivaatteita on jo iso määrä kaapissa.

Vaikka olen uhkea, on muotoa, on vatsaa, on makkaraa, niin siitä huolimatta vetaisen mielelläni päälleni mekon, joka jäljittelee jokaista kurviani ja muhkuraa. Mekko on itse tehty muutama vuosi sitten. Tai enemmän kuin muutama. Taitaa olla vuodelta 2013 tämä mekko.

Alan olla todella tyytyväinen vaatekaapin sisältöön. Lähes kaikki vaatteet ovat itse tehtyjä, joko vanhoista vaatteista tai sitten kankaista tehtyjä (joita en siis enää osta niitäkään kuin äärimmäisessä hädässä) tai jos pojat pyytää jotain tiettyä. Muutoin pyrin tekemään kaikki itse tai ostamaan kirppareilta. Minusta vain on niin ihanaa saada juuri sellaista mistä oikeasti tykkää, heräteostokset ovat jääneet menneisyyteen.

Niin kauan kun jokaiselle vaatteelle ja kengälle on paikkansa, niin ei ole mitään hätään meillä. Nytkin on mennyt läjä vaatteita odottamaan uutta muotoaan, uusia kestotuotteita siis valmistuu piakkoin. Ehkä joululahjaksi.

Mekkoon ei ole kaavaa, vaan olen laittanut trkoopaidan kankaan päälle ja leikannut sen mukaan mekon, helmaa vain leveämmäksi heti vyötäröstä ja helmaa kaarevaksi. Reunat on huoliteltu trikoolla, samalla kankaalla kuin mekko itsessään. Leikkaa siis huolitteluun noin 3cm levyiset suortuvat ja omepele pääntien sekä kädenteiden reunaan. Voit litistää sauman päällitikkauksella.

Hattu on ommeltu paksusta puuvillasta, kaavana on Novita 2/2002 lierihatun kaava. Väliin silitin tukevaa lippalakkeihin sopivaa liimakangasta, mutta sitä olisi saanut laittaa vielä toisenkin kun jäi vähän turhan lörpöksi makuuni. Muuten kyllä hoitaa hommansa miten kuuluukin. Hatun lieri on kaksikertainen mutta hattuosa on yksinkertainen.

Asuni:

Mekko: itse tehty

Neuletakki: Korttelikirppis 

Sandaalit: Kierrätyskeskus

Laukku: Kierrätyskeskus

Lierihattu: Itse tehty

Aurinkolasit: ?

lempivaatteeni-kampanja lempivaatteeni-kampanja

Millainen on sinun lempivaatteesi?

14 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Sä olet vaan niin mahdottoman ihana tyyppi. Ansaitset kaiken kunnioitukseni ihan siitä mitä teet ja miten teet.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, ihanasta kommentista 🙂 Tulee hyvälle mielelle tällaisesta.

 2. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

  Toi lierihattu on tosi magee! Montakin lempparivaatetta löytyy itseltä, mutta vaikea niitä laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen. Kyllä ne itse tehdyt vaatteet tai asusteet kuitenkin aina voiton vie 🙂

 3. Jonna kirjoitti:

  Ostatko kankaita vaatteisiin kirppareilta vai mistä? Sanoit ettet juuri kankaitakaan enää osta, niin mistä sitten teet vaatteet? Tuunaamalla vanhoista? Sä olet kyllä todella taitava!

  • villananna kirjoitti:

   Jos tarvitsen kangasta, niin ensin etsin kirppareilta. Teen yleensä vanhoista vaatteista ja sitten mulla on oma kangasvarasto, jonka olen koonnut joskus kauan sitten kun vielä shoppailin paljon. Saan myös paljon kankaita ja muuta kavereilta, sukulaisilta ja muilta kontakteilta. Kannattaa lukea noita mun vanhoja postauksia, niin pääset paremmin perille siitä mitä mä oikeasti oikein teen.
   Teen tänne uudelle puolelle uuden postauksen mun taustasta, mitä vuosien aikana on tapahtunut ja miten oma kulutukseni on muuttunut.

 4. Helena kirjoitti:

  Kauniita asuja ja sopivat sun päälle niin tyylikkäästi. Oot kyllä taitava.

 5. souliina kirjoitti:

  Ihanat lempivaattet sinulla ja samat sanat kuin muiltakin, olet kyllä mahdottoman taitava tekijä.
  On ihana kun saa juuri sellaiset vaatteet mistä itse tykkäät ja just omalle vartalolle ne parhaat, kuin itse tekee.
  Osaisinpa minäkin 🙂 Ihanaa viikkoa <3

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä tämän oppii, jos on vähänkään kiinnostusta moiseen puuhaan. Mulle tää on terapiaa ja stressin poistoa, että voi tehdä itse. Samalla huoltaa aivoja, sillä niiden pitäminen terveenä on tärkeää, ei riitä liikunta ja ravinto vaan aivot tarvitsevat erikseen omaa jumppaa.

 6. Sonja kirjoitti:

  Tosi kiva tuo mekko!

 7. Mira kirjoitti:

  Mekko on klassinen valinta ja ihana tuo hattu myöskin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *