Hae
VillaNanna

Vanhat collegevaatteet housuiksi

Vanhat collegevaatteet housuiksi

Vanhat collegevaatteet housuiksi? Kyllä, näinkin voi tehdä jos kaapissa pyörii vaatteita, joita kukaan ei käytä tai niissä on jotakin vikaa, ettei voi laittaa jakoon. Tähän projektiin valitsin pojan parit omat liian pienet verkkarit ja isän kaksi hupparia, sekä isoveljen rikkoutuneita pöksyjä. Kaikki materiaali ei näihin housuihin saatu uppoamaan, joten ne saavat jäädä odottamaan toista inspiraatiota.

Housuista tuli aika kivat, vaikkakaan poikani ei enää oikein arvosta minun tekemiä tilkkuvaatteita, niin kyllä hän näitä mielellään käyttää, ihan siitä syystä, että pöksyt ovat hyvin rennot, ovat haaremiroikkumallia, joista hän tykkää todella paljon (äitiinsä tullut) ja värit ovat kivat. Parastahan tässä on se, että hänen lempihousut on olemassa näissä housuissa mukana ja siksi ne ovat salaa rakkaat.

Vanhat collegevaatteet housuiksi

Mallin valinta osottautui hiukan haasteelliseksi, mutta vihdoin löytyi malli, joka miellytti poikaa. Valinta osui Suuri käsityölehti 1/2017 lehden kaavaan. Kun kaava oli valittu, niin fileioin kaikki collegevaatteet ja erittelin ne omiin kasoihin. Näin näin heti määrät ja miten isoja paloja mikäkin on ja mitkä osat käytän mihinkin kaavaan. Tämän jälkeen jäljensin kaavat ja tein omat muutokset kaavoihin. Tämän jälkeen on helppo asetella kaavat kankaalle.

Pöksyistä tuli aika super söpöt lopulta ja oli hienoa, että sain hyödynnettyä eri osia vaatteista pöksyihin todella hyvin. Leikkasin myös muutamia osia vaatteista, jotka ompelin housuihin kiinni. Tämäkin on hauska tapa hyödyntää kaikki mahdollinen. Onneksi jäi materiaalia vielä yli, joten ensi talvena voi tehdä hattuja ja lapasia samaan malliin. Ehkä tämä lapsonen vielä innostuu äidin hömpötyksistä, niinhän se vanhin lapsikin on alkanut pyytämään äidin tekemiä vaatteita itselleen.

Lasten omat vaatteet

En ole koskaan puuttunut lasteni pukeutumiseen mutta kuin sen osalta, että pukeudutaan vuodenajan mukaan sekä tilanteen mukaan. Muutoin ovat saaneet toteuttaa itseään vaatteiden kautta niin kuin ovat halunneet. Tämä tapa ei ole tuonut myöskään mitään ongelmia vaateasioissa. Olen nimittäin kuullut, että tällainen toisi jotain ongelmia. Ikinä ei ole tarvinnut tapella vaatteista, vaan lapset ovat oppineet pukeutumaan tilanteen vaatimalla tavalla.

Vanhat collegevaatteet housuiksi

Rauhaisaa pääsiäistä kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Pojille Adidas tyyppiset sukat

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hauskan uniikit housut ja ihan mahtavaa kuinka saat hyödynnettyä pienet, rikkinäiset yms. vaatteet 🙂

 2. Jasmin kirjoitti:

  On muuten kauniit & erikoiset! Eipä tuu muilla samanlaisia vastaan!

  Mukavaa kevättä!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa hauska idea ja todella hyvännäköisiä 🙂

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hieno lopputulos! Mun taidoillani vanhat vaatteet päätyvät räteiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *