Hae
VillaNanna

Joskus suunnitelma A päättyy suunnitelmaan B

Ihan aina ei mene omat suunnitelmat niin kuin ne on suunnitellut ja joutuu muokkaamaan suunnitelmansa uudelleen. Minulla oli visio mekosta, jonka halusin itselleni mutta kun visio tuli valmiiksi se oli niin kamala, että purin ajatukseni ja otin käyttöön vaihtoehdon B. Mekko muuttui nukikaksi ja nyt olen tyytyväinen siihen. Kaavana käytin yhtä lempikaavaani, jonka kanssa olen tehnyt monen monta suloista tunikaa. Tunikan helmaa olen aina muuttanut erilaiseksi ja etukappale on monesti myös muuttunut erilaiseksi. Helppo kaava muokata ja muuttaa erinäköiseksi.

Facebookin ompeluryhmät ovat siitä hyviä, että monessa on henkilöitä, jotka mymät omia materiaaleja, joita ei tarvitse ja nämä kankaat ovat juuri sellaisia. Ostan aina paketti kerrallaan ja ompelen kun keksin niistä jotakin. Nämä kankaat ovat siis jonkun jämiä ja mielelläni ompelen niistä kivoja juttuja. Mikä sen mukavampaa kuin yhdistää pienet palat toisiinsa ja tehdä niistä jotakin hauskaa.
Toinen näistä vaatteista on selkeästi nyt syksyksi ja toinen kevääksi. Jotenkin en vain osaa noin vaaleaa turkoosia käyttää syksyn/talven aikana vaan vasta keväällä. Yleensä en niin ajattele sitä mikä sopii mihinkin vuodenaikaan mutta joskus vaate osuu johonkin tiettyyn ajanjaksoon. Minullakin on raamit vaikka ne useimmiten pursuaa yli.
Housujen tuunaus tämän päivän hitiksi on helppo ja yksinkertainen, myös suuren neuleen muokkaus neuletakiksi on helppo tuunaus. Linkeissä on kuvia ja ohjeita miten ne muokataan. Kannattaa siis oikeasti muodistaa omia vaatteitaan, niin ei tarvitse ostaa uusia ja näin pitkään kaapissa olleet lumput tulee uudelleen käyttöön. Muutosten ei tavitse olla suuria, kuten tässä mekon kohtalossa huomaatte, vaan pienikin vaatteen fiksaus muuttaa vaatteen ilmettä paljon. Aina ei myöskään kannata vaatteista tehdä kokonaan uusia, vaikka siitä hommasta tykkään kaikkein eniten.

Housujen tuunaus
Neuleen tuunaus
Kengät: Kierrätyskeskus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *