Hae
VillaNanna

Vanha paita liiviksi

Vanha paita liiviksi

Yksi helpoimpia tuunauksia on tehdä vanha paita liiviksi. Varsinkin, jos se ei enää sellaisenaan oikein toimi. Kuten minun paita. Se on aika lötköpötkö eikä siinä ole sellaista jämäkkyyttä enää mitä ennen. Paidan olen joskus sukeltanut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Ja jossakin kohtaa minulla oli tarkoitus yhdistää näitä salmiakkikuvioisia paitoja niin, että saan sekametelisoppa mekon.

Vanha paita liiviksi

Näitä paitoja minulla ei siis ole kuin ihan muutama, joten niistä ei mekkoa tule. Muut on sellaisenaan käytössä ja koska Fida outletista löysin parempi kuntoisen vaalean salmiakkikuvioisen paidan, joten tämä hiukan lötkömpi lensi kaaressa tuunauskoppaan. Tässä elokuussa sitten nappasin sakset käteen ja irrotin paidasta hihat. Avasin myös sivusaumat. Hihoista leikkasin huolittelukappaleet kädenteihin ja ei kun ompelemaan. Ompelu sujuu helposti saumurilla, mutta kyllä hyvän saa myös ompelukoneella. Käyttää vain sopivaa ommelta.

Liivinä minulla on enemmän käyttöä vaatteelle. Olen tosiaan slipoveri ihmisiä ja slipari sopii ihan kaiken kanssa. Minulla on tulossa vielä yksi paidasta tuunattu slipoveri pojan vanhasta paidasta. Se onkin hiukan erilainen. Paidan olen ostanut aikanaan vanhemmalle pojalleni, joka siirtyi nyt nuoremmalle ja nyt minulle. Näin ne pojat kasvaa ja jättää vaatteensa pieneksi. Yleensä heittelen kiertoon, mutta tätä paitaa pojat eivät halunneet kiertoon, vaan haluttiin pitää se perheessä.

Liivin seuraksi puin poikani kauluspaidan. Välillä siis lainailen lapseni kaapista vaatteita itselleni. Pesun jälkeen vaatteet palautuu aina takaisin hänen kaappiinsa. Housuiksi valitsin pienen pähkäilyn jälkeen ihan vain viininpunaiset leggarit ja jalkaan sujahti juuri viikko sitten ostetut Puman lenkkarit. Lenkkarin on ostettu Redin UFFista ja tässä linkki postaukseen. Takkina oli beige polviin asti ulottuva trenssi, jonka olen vuosia sitten löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kuvaa ei tässä nyt valitettavasti ole.

Vanha paita liiviksi

Neljäkäs, salmiakkikuvioinen, vinoneliö

Koska olen minä ja aina haluan vähän selvitellä jonkin kuvion historiaa, niin tietenkin googletin tämän nelikulmion, en nimittäin muista, että opinnoissa oltaisiin käyty tämän kuvion historiaa läpi ollenkaan. Mutta minullahan meni aivot solmuun saman tien kun silmissä vilisi lukematon määrä eri nimityksiä tälle tasasivuiselle monikulmiolle.

Kun miettii salmiakkikuviota, niin itselle tulee mieleen aika nopeasti Jussipaita. Meiltäkin löytyy jussipaitaa ja olen suunnitellut neulovani miesväelle itse myös lämpimät jussipaidat. Mutta se urakka on vielä ajatuksissa. Salmiakkikuvio toki tuo mieleen myös monia muita asioita, kuten harlekiinit tai juuri tällaiset slipoverit, jota tässä postauksessa esittelen. No mutta google ei kuitenkaan mitään sen suurempia tietoja minulle antanut. Salmiakkia toki tarjolla oli monen monta ja salmiakin historiaa vilisi joka puolella. Kuosi taas vaikutti olevan lähinnä Jussipaitaa. Eli sellaista tietynlaista salmiakkikuvion historiaa ei oikein löytynyt. Ei ainakaan omien hakusanojen kanssa löytynyt.

Vanha paita liiviksi

Rentoa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Lue myös:

Slipoveri vanhasta neuleesta

Vanhasta neuleesta liivi

4 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Trikookankaat oli minulle aina päänvaivaa. Onko sinulla paljastaa jokin salaisuus, miten saumasta tulee siisti, jos ompelee tavallisella ompelukoneella, eikä saumurilla?

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa kokeilla mikä on hyvä omalla koneella. Joustotikkiä kannattaa koittaa. Niitäkin on peruskoneessa muutama.

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno liivi =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.