Hae
VillaNanna

Kahdesta neulepaidasta neuletakki

Kahdesta neulepaidasta neuletakki

Kahdesta neulepaidasta tulee kaunis neuletakki. Yhdistä kaksi erisävyn paitaa, niin se näyttää kuin liukuvärjätyltä. Voit valita millaisen neuleen tahansa. Mitä pörröisempi neule, sen suloisempi, vai mitä?

Kahdesta neulepaidasta neuletakki

Koska tämä aika on se aika, kun siivoillaan kaappeja ja etsitään niitä entisiä lemppareita, joita ei enää halua syystä tai toisesta käyttää, niin tuunauskasa ainakin minulla kasvaa ja kasvaa ja kasvaa. Nyt kasa on niin korkea, että on aika alkaa jo vähän ompelemaan. (olen toki käynyt UFF:in tasarahapäivillä ostamassa pari juttua, että voi tuunata ajatuksista muutaman asian pois).

Kaapissani oli siis harmaa sekä roosan väriset neuleet. Muutaman kerran molempia käyttänyt, ei ihan minun juttuja siis. Molemmat paidat on kaiveltu Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta aikaa sitten. Näitä toki on käytetty silloin kun ne löysin, mutta aika pian ne jäi pölyttymään kaappiin. Koska pidän näistä paidoista siitäkin huolimatta, etteivät ole minun juttu, niin silloin ne pääsevät ompelukoneen alle.

Tee näin:

  • Leikkaa toinen neule kainaloiden alta poikki.
  • Leikkaa molemmat paidat keskeltä auki.
  • Leikkaa toisen paidan leikkuujätteestä taskut.
  • Ompele taskujen osat takin ylä -ja alapuolelle.
  • Ompele helmaosa +taskut.
  • Huolittele etuosa vinonauhalla -tai kanttinauhalla. Voit käyttää myös leikkuujätettä, jos sitä on vielä olemassa.

Poolopaita

Yhdistin näppärästi neuletakin kanssa itse tehdyn poolopaidan. Kaava on hivenen liian iso meikäläiselle, varsinkin hihat roikkuu polvissa. Se tosin on aika pieni ongelma, lyhennän vain hihoja, kunhan jaksan. Kaavat paitaan löytyy Kotilieden käsityölehdestä (lokakuu 20201), trikoot erikoislehti. Tai noh, en minä tiedä onko erikoisnumero/lehti mutta trikoo on ompelupuolella se juttu tässä lehdessä.

Itse rakastan poolopaitoja, monille taas poolot ovat suuri kauhistus, koska tuntuu kuin joku kuristaisi. Itse kun omistan erittäin herkän ihon ja moni hyvinkin pehmeä vaate voi aiheuttaa karhean tunteen ja iho menee pienestäkin rikki, tykkään pukea poolon alle ja näin suojata super herkkää ihoani. Vaikka siis tuo neuletakki on aivan ihanan pehmeä käteen ja poskea vasten, niin kun vetaisen neuleen päälleni, niin tilanne muuttuu. Se on karhea ja kutittava. Välillä koitan poistaa karheutta mutta joskus ei homma toimi, vaikka olisi pehmentänyt vaatetta kymmenen kertaa. Se vain on ja rahnuttaa.

Kahdesta neulepaidasta neuletakki

Tekoturkin jämästä olen tehnyt itselleni myös ihanan pehmeän pannan. Mitään ei jäänyt karvasta jäljelle.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fiTwitter

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Hieno neuletakki ja hyvät värit =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.