Hae
VillaNanna

Jättineule ja kelsiliivi

Jättineule ja kelsiliivi

Mikään ei auta kylmyyteen niin paljon kuin lämmin jättineule ja kelsiliivi, tavallaan kyse siis mekosta, lämpimästä hiukan over size -mallista. Suoraa ja helppoa neuletta ja sen kanssa ah, niin lämmin kelsiliivi, itse tehtynä tietenkin ja parastahan tässä on se, että liivi on tehty tilkuista ja vanhasta vyöstä. Syksy on kietonut meidät viileään syleilyyn ja pois ei niin vain pääse, ei vaikka miten yrittäisi pitää kiinni kesästä ja sen ihanasta lämmöstä.

Kylmyys kietoo jäätävät kätensä ympärilleni ja mikään vaate ei tullu riittävän karkoittamaan kylmää syleilyä. Ei tee mieli mennä ulos, vaan on kova halua käpertyä lämpimien peittojen alle nauttimaan lämpimän teen tuomasta turvasta. Tulee syvä haikeus ja apea mieli kolkuttaa oveen. Tästä se alkaa, pitkä ja kylmä talviaika. Pakko alkaa miettiä, että mikä voisi lämmittää sekä mieltä, että kehoa, apuun on kutsuttava joka tytön paras kaveri Pinterest. aika nopeasti kun selailee kuvia alkaa ajatus saada muotoa. Mikään ei lämmitä niin paljon kuin ihanat värit, syksyn kauniit murretut värit ja tietenkin myös selainen minkä sisälle on ihana kääriytyä lämpimään. Siinä se siis oli, jättipaita langasta. Mikä mahtava tekosyy laittaa Netflix päälle, otaa hyvä asento sängyltä, puikot käteen ja aloittaa maraton.

Jättineule ja kelsiliivi Jättineule ja kelsiliivi Jättineule ja kelsiliivi

Jättineule ja kelsiliivi

Tämän ihanan neuleen ohjeen löydät helposti Suuri käsityö-lehti 1/2013, tee samasta lehdestä myös jättipipo, niin pysyt todella hyvin lämpimänä. Pipo tietenkin valmistuu helposti ja nopeasti jämälangoista. Näin saa niin ihanan lämpöiset syysasut, itse tekemällä. Vähän hauskuutta mukaan, väriäkään ei tarvitse pelätä, mitä värikkäämpää, sen piristävämpää. Värit hoitaa meidän mielenterveyttä hyvin, väreillä voi säädellä omaa mielialaa aika helposti.

Rakastan niin paljon värikkäitä vaatteita ja syksy tuo tullessaan minun kaikki lempivärisävyt, syksyn ruskan, ihanat murretut värit. Ne luovat lämpöä ympärilleni, jota tarvitsen koko kylmän ajan, tarvitsen muiston kesästä ja murretut lämpimät värit tuovat sen kotiini, päälleni, ympärilleni.

Asuun valitsin myös tilkuista tehdyn tuubihuivin, johon olen virkannut jämälangoista kukkia sekä jalkaan vetaisin ihanat Kierrätyskeskuksen löydöt, saapikkaat…Niin ihanat ja sopivat hyvin tähän minun asuuni.

Tee itse kelsiliivi

Minun liivi on tehty jämistä, minulla oli yksi iso osa, johon ompelin yläosaan sekä etukappaleelle jatkopalat ja muista paloista sain väännettyä vielä taskutkin. Koska vyö tässä on paksua nahkaa, suosittelen kaikille, että tekee nahkaan tarpeeksi monta reikää ja ompelee käsin villalangalla vyön kiinni liiviin.

Tee näin: 

 • Piirrä soikion muotoinen sapluuna kädentieksi. Pituus 21 cm ja leveys 11 cm. Muokkaile vielä sovittaessa jos tuntuu liian kireälle. Merkkaa keskikohta.
 • Merkkaa koko kappaleen keskikohta. Mittaa sen jälkeen niskasta 8 cm alaspäin. Merkkaa kohta.
 • Kädenteiden väli on yhteensä 40 cm.
 • Aseta sapluuna niin, että sen keskikohta on noin 20 cm päässä koko kappaleen (liivin) keskikohdasta molempiin suuntiin.
 • Piirrä kädentie.
 • Tarkista mitat ja leikkaa.
 • Sovita ja muotoile leikkaamalla.

Ihanaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Johannes kirjoitti:

  Hieno liivi! Mietin että ostan tyttöystävälleni samanlaisen jouluksi!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/monitoimiflexi.html

  • villananna kirjoitti:

   Ihan samanlaista et saa kuin itse tekemällä mutta kelsiliivejä on valtava määrä erilaisia kaupoissa kyllä 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jättineule kelpaisi kyllä, jostain pistelemättömästä langasta, vaikka alpakasta. Mutta taitaisi kestää työn valmiiksi saaminen meikäläiseltä vähän turhan kauan!

  • villananna kirjoitti:

   Mulla on odottanut yksi mekko tekijäänsä kohta vuoden…Että kyllä nämä minullakin välillä kestää ja kestää…

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tällä viikolla lämpimät vaatteet ovatkin olleet tarpeen!

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tuo liivi on SÖPÖ! 🙂

 5. Mari kirjoitti:

  Onpa kiva liivi, varmasti lämmittää ?. Muutenkin tykkään asukokonaisuuden sävyistä, ihanan syksyiset.

  • villananna kirjoitti:

   Kunnon syksyinen asu, samat lämpimät murretut värit mitä löytyy luonnosta nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *