Hae
VillaNanna

Kukonaskelkuvio

Kukonaskelkuvio

Yksi minun lempikuoseista on kukonaskelkuvio, tätä asiaa kun välillä minulta kysellään niin siihen on helppo vastata. On toki muitakin, mutta koska rakastan tweediä ja muutenkin villakankaita ja neuleita, niin on itsestään selvää, että kukonaskel kuuluu joukoon. Hirmuisen montaa vaatetta minulla ei oikeasti ole olemassa, jossa on kukonaskelta, mutta se ei haittaa kuitenkaan, kun minulle riittää se, että on edes ne muutama. Minun kukonaskelvaatteet ovat kaikki järjestäen mustavalkoisia, siis niitä tyypillisimmän värisiä.

Kukonaskelkuvio

Kukonaskel (houndstooth check)on siis kudekuviointi ja perinteisesti värit ovat musta ja valkoinen. Toki nykyään löytyy muillakin väreillä tehtyjä kankaita, mutta perinteisesti se tuo mustavalkoinen. Jotkin lähteet väittävät, että vanhimmat merkinnät kuviosta olisi jo ajalta 360 ennen ajanlaskun alkua. Oli niin tai näin, niin Skotlannissa kuviota käytettiin 1800-luvulla päällysvaatteissa. Suomalainen nimitys kuviolle tulee siitä, että kuvion kärki muistuttaa kukon kannusta.

Kukonaskelkuviota käytetään lähinnä päällystakeissa sekä puvuissa. Mutta kuvio on niin kaunis, että se sopii myös sukkiin, laukkuihin, huiveihin ja taskuliinoihin. Toki kuvio on aika levoton, joten siihen kannattaa aina yhdistää yksiväristä tai sitten piristää yksiväristä asua pienillä kuviolla. Itse olen sitä mieltä, että tämän kuvion voi yhdistää minkä tahansa värin kanssa, kunhan ei ole kuoseja niissä. Asun ulkonäkö muuttuu aina kun hyödyntää värejä.

Minun kukonaskelkuvioiset vaatteet ja asusteet

Minulla on siis vain muutamia kukonaskel kuviota olevia vaatteita, toki enemmänkin olisi, jos vain löytyisi kirppareilta tai kankaina. Mutta nyt kun aloin kirjoittamaan tätä artikkelia, niin löysin ohjeet villasukkiin ja pakkohan se oli ladata koneelle ja tehdä vielä ne kevään vikat villasukat. Mutta mennääs takaisin aiheeseen.

Kukonaskelkuvioiset:

 • villakangastakki
 • hame
 • villapaita
 • huivi
 • laukku

Tähän perheeseen haluaisin vielä myös housut ja siis perinteisin värein. Toki muinakin väreinä kukonaskel on ihana, mutta koska käytän niin vähän mustaa muutenkaan, niin tällä tavoin homma toimii. En siis tykkää mustatasta, vaikka muutamia mustia vaatteita minulta löytyy. Olen niin valkoinen, että näytän pölölle musta vaate päällä.

Kukonaskelkuvio

Lempineulepaitani

Lempparini näistä vaatteista ja asusteista on villapaita, jonka olen tehnyt Suuri käsityölehden ohjeella. Lankana käytin 7-veljestä isoveli -lankaa. Ihan paras pakkaspaita, olen neulonut niin tiheästi ettei tämä vaadi mitään takkia pakkaselle. Toki paita vaatii sen, ettei ole kylmä tuuli. Koska tuuli menee kyllä kivasti läpi. Mutta muutoin tämä paita on mahtava ulkoilupaita. Paidankin saa erinäköiseksi kun vaihtaa alaosaa, lisää vyötä yms. Paidan malli kun on ihan suora laatikko. Tällaiselle muodokkaalle siis hiukan hankala puettava, mutta jos haluaa vyötärön esiin, niin vyötä vyötärölle vain.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Neulehame

Jättineule ja kelsiliivi

Yksisarvis huppuhuivi

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana neule ja kuvio. Minulla oli joskus tuon tyyppinen trenssi-takki ja se oli aivan ihana! 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kukonaskel on kyllä yksinkertainen, mutta näyttävä 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttää! Omasta vaatekaapista ei kukonaskelta löydy. ”Ulkovillapaidasta” haaveilen myös.

 4. Marjo kirjoitti:

  Kukonaskelkuosia en olekaan käyttänyt pitkään aikaan. Minulla oli aikoinaan siitä jakku, joka oli ihan yksi suosikkini. Mustavalkoisuus on aina tyylikästä ja muistan, että pidin sitä valkoisen paitiksen kanssa. Tuo jakku on kierrätetty jo kirppiksellä seuraavaan kotiin. Ehkä täytyy pitää silmät auki jos vaikka joku tällä kuosilla oleva iso villapaita löytyisi 😀

  https://www.marjonmatkassa.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Itsellä on aina ollut jotain kukonaskelta, välillä isommin, välillä pienemmin mutta nykyään en laita näitä kiertoon kun tiedän, että palaan näihin aina uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *