Hae
VillaNanna

Koko asu kirpparilta

Koko asu kirpparilta

Mitä jos koko asu on hankittu kirpparilta? Miltä se voisi näyttää? Näyttääkö silloin aina nukkavierulle? Voiko kirppareilta oikeasti löytää jotakin kivaa ja edullisesti?

Nyt puhuttaa paljon kirppareiden hinnat, lehdistö on kysynyt, että maksaisitko käytetystä t-paidasta 30€ ja somen keskustelut viittaavat aina siihen, että kirppareiden hinnat hipovat taivaita ja uutena saa halvempaa, vai saako? Mielestäni pikamuoti on kallista, se on niin kallista, etten itse kykene sitä hankkimaan. Toki poikkeuksia löytyy, nimittäin ostan kyllä H&M:n vintage vaatteita mutta en uusia. Näin nyt esimerkiksi.

Koko asu kirpparilta

Tuossa keväällä julkaisin postauksen neljästä vaatteesta, jotka löysin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kyseiset löydöt voidaan yhdistää toisiinsa helposti, mutta ne voidaan yhdistää erikseen myös muihin vaatteisiini. Kesällä nappasinkin yhden asukuvan, mutta en sitä ole ennättänyt esitellä ollenkaan, joten jääköön se ensi kesään, kuten shortsien kuvaaminenkin. Tarkoitus olisi kuvata vaatteet myös niin, että ovat kaikki päälläni.

Ilmaisosaston hämyssä

Nyt syksyllä onkin kiva pukeutua neuleisiin ja siisteihin farkkuihin ja lähteä pienelle kävelylle jokirantaan. Sukelsin siis ilmaisosastolta löytyneeseen neuleeseen, jalkaan valikoitui UFFin tasarahapäiviltä aikanaan löytyneet Levikset ja jalkaan sujahti Kontista löytyneet purjehduskengät, jotka ovat merkiltään Helly Hansen. Vaikka paita onkin vanha ja ehkä kulahtanutkin, niin siitä huolimatta tykkään siitä valtavasti. Se on ihanan pehmeä ihoa vasten, eikä tarvitse pelätä, että se rahnuttaa ihoa. Sama homma näiden vintage farkkujen kanssa. Ne on jo niin pestyt, että niitä on ihana pitää jalassa.

 • Paita:  Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
 • Farkut: UFF, Freda
 • Purjehduskengät: Kontti, Tammisto
 • Aurinkolasit: Mankkaan Akseli

Ovatko kirppikset jo liian kalliita?

Olen jo vuosia ostanut kirppareilta vaatteet, astiat yms. tarpeellisen. Toki hinnat ovat nousseet tässä vuosien aikana ja varsinkin koronan ja Ukrainan sodan vuoksi. aina kirppareilla on ollut myös rikkinäisiä ja likaisia vaatteita myynnissä, jotka eivät sinne kuulu, olivat ne sitten millaista merkkiä tahansa. Myyntiin vain ehjää ja puhdasta. Toki olen muutaman kerran ostanut rikkinäisen tuotteen ja korjannut sen, mutta tämä on harvinaista, sillä näitä vaatteita löytyy ilmaisosastolta, jota hyödynnän mielelläni materiaali paikkana.

Toki itse kierrän nykyään harvoin kirppareilla ja etsin tiettyjä asioita, toki välillä vastaan tulee tuotteita, jotka herättää lähinnä hilpeyttä hinnassa ja surua siitä, että edelleen tuodaan myyntiin rikkinäistä ja likaista tavaraa. Mutta kun katsoo sen yli ja sukeltaa syvemmälle, niin alkaa löytää enemmän mielenkiintoisia asioita ja edullisemmin. Ja olen aina sanonut, kun teen blogiin vinkkilistoja, että kannattaa kulkea puhelin kädessä, sillä useasti löytyy parhaat löydöt puhelimen avulla. Kaikki kun ei niitä tuotteitaan googlettele.

Mutta mihin hintoja vertaa? t-paita ei välttämättä ole vain t-paita, se voi olla laadukas tuote, joka kestää yli kymmenen vuotta hyvänä. Ei laatua kannata verrata 5€ paitaan, joita saa ostaa koko ajan uusia. Laadukkaan sekä laaduttoman tuotteen kyllä erottaa pelkästään jo sillä, että sitä hypistää ja toinen on tietolaput, mitä paita sisältää. Lähdetään niistä liikkeelle.

Koko asu kirpparilta

Rentoa päivää kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

3 kommenttia

 1. Nadine G kirjoitti:

  Kirppikseltä kannattaakin metsästä juuri klassikoita. Joka tapauksessa näitä perusvaatteita tulee käytetty kaikista eniten.

  Se on harmillista, että kirppareille usein tuodaan tavaraa kuin roskikseen. Sekä harmittaa että ärsyttää, koska useimmiten likaisille ja rikkinäisille vaatteille ei ole ottajaa. Ostajilla menee valtavasti aikaa näiden kelvottomien kasojen penkomiseen.
  Olen itsekin pohtinut asiaa yhdessä vanhemmassa postauksessa: https://viaperasperaadastra.com/2020/07/17/myydaan-hyvakuntoinen-kirppis-mustavalkoisella/

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on se juttu mikä pitäisi ihmisten ajatuksissa muuttaa, että rikkinäinen ja likainen vaate ei kuulu myyntiin.

 2. Anne N kirjoitti:

  Hyvännäköinen asukokonaisuus! Mä ostelen paljon sisustustavaraa kirppareilta, niissäkin hintataso välillä korkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.