Hae
VillaNanna

Redi ja Second hand Market

Redi ja Second hand Market

Redi on paikka, josta ollaan montaa mieltä. Monet pitää ostoskeskusta sekavana, itse taas tykkään Redistä enemmän kuin muista ostoskeskuksista Pääkaupunkiseudulla ja siksi sinne aina menen uudelleen ja uudelleen. Tällä kertaa lähdettiin mieheni kanssa seikkailulle kahdestaan ja olin yllättynyt miten paljon ihmisiä viikonloppuisin siellä on. Mukava päivä kerta kaikkiaan, harmi ettei sitten lopulta kuvattu meikäläisen hienoa asua.

Redi

Redi saatiin valmiiksi sopivasti aikana, jona korona iski voimakkaasti ja monissa paikoissa jouduttiin sulkemaan kaupat. Yritykset kaatuivat tai muuttivat toimintaansa ja alkoivat hyödyntämään nettiä myynnissään. Moni asia muuttui. Redi jäi niin asiakkaiden jalkojen alle kuten myös koronan. Liikkeet lopettivat yksi toisensa jälkeen ja oli aika muuttaa ajatuksia myös täällä. Kommentit sokkeloisesta ja sekavasta ostoskeskuksesta ovat jääneet elämään ja monet eivät siitä eroon pääse. Ei vaikka miten sanoisi, että Redi on monessa asiassa oikeasti muutakin kuin vain ostoskeskus, se on elämys.

Eilen päätimme mieheni kanssa lähteä Rediin ihan siitä syystä, että halusin päästä käymään Second hand marketissa. Tarkoitus oli kuvata myös asuni katon näköalapaikalla, mutta se jäi lopulta kokonaan tekemättä, sillä muutaman tunnin pyörimisen jälkeen menimme syömään Food Markettiin. Minua huusi kovaan ääneen fish and chipsit. Aikaa kului katsellen taidetta ja shoppaillen. Tokikaan emme nyt ihan valtavia määriä shoppailleet, mutta sen verran mitä tarve oli.

Upeinta on se, että tyhjiä myymälätiloja on hyödynnetty niin, että niistä on tehty taidehuoneita. Näissä huoneissa saa menemään aikaa yllättävän pitkään, kun tutustuu kyseiseen näyttelyyn. Antaa itselleen aikaa katsella ja havannoida. Taide kuuluu kaikille! Eikä se ole mikään pilipali juttu vaikka ilmainen onkin. Kannattaa itse tutustua tähän taidekäytävään. Meille taidekäytävä tuotti paljon iloa ja sen jälkeen olikin kiva mennä syömään, unohtui kattoterassi kokonaan.

Koru vanhasta kravatista

Olen mielestäni jonkin kuvan ennenkin esitellyt tästä kaulahärpäkkeestä. Mutta tällä kertaa kokosin asuni tämän krakan ympärille. Kravatin olen tuunannut muutamia vuosia sitten ja sopii minulle paremmin kuin tavallisesti käytetty kravatti. Toki tykkään käyttää kravatteja ihan niin kuin kuuluukin mutta nyt sopi tämä parhaiten tähän asuun. Miesten kauluspaita on mieheni vanha, liivi taas ostettu aikaa sitten UFFista. Taisi olla tuossa ennen joulua kun sen ostin. Muuta ei sitten asusta näy. Ei tosin liivikään kokonaan, siinä kun on helmassa kaunista kirjontaa.

Kravatti on pliseerattu ja ommeltu, että pysyy noin ja kiinnityksenä on ihan vain neppari ja koristeena sitten kultainen nappi. Kravateista saa paljon erilaisia koruja ja kravatteja tuunauksiin löytää hyvin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Itselläni nyt sattuu olemaan isot määrät kotona, sillä näitä olisi tarkoitus tehdä enemmänkin erilaisia. Rintakoruista erilaisiin kaulakorujuttuihin. Paljon näyttävämpiäkin mitä tämä koru nyt on.

Second hand Market

Syy miksi ylipäänsä halusin nyt mennä tuonne Rediin oli se, että Second hand Markettiin aukesi 1.9 UFF, Fida sekä Kiertotalouteen erikoistunut myymälä. Yhteismyymälästä löytyy mm. Costo, Viivin Vintage, Globe Hope, Pure Waste, Vaatepuu, Design Kaje, Josena Art, Suutarimestari Ville ja monia muita alan osaajia. Myöhemmin yhteismyymälään tulee myös esimerkiksi Emmaus. Tässä ei todellakaan kaikki yritykset ole lueteltu mitä tuonne myymälään on jo tullut. Eli kannattaa siis seurata mitä tulossa ja mennä käymään.

Me tietenkin ostimme parit jutut ja osa jäi hautumaan tuonne takaraivolle. Mies pyysi tilamaan itselleen sopivan hatun Costonilta ja minä palaan ostamaan Pure Wastelta sekä Clobe hopelta (tarvitsen laukun). Upeita juttuja on siis vielä tulossa tuonne Second Hand Markettiin. Innolla odotan miltä kaikki tulee lopulta näyttämään. Ihan huikeeta, että on tällainen paikka, jossa on kaikki tärkeimmät kaupat. Ja myymälät eivät suinkaan ollut asiakkaista tyhjillään…

Redi ja Second hand Market

Niin kuin huomaatte, Redi taidekäytävineen, lukuisine ravintoloineen, kauppoineen, viihdekerroksineen ja näköalaterasseineen on kokemus, seikkailu. Ei vain ostoskeskus. Useimmat ostoskeskukset ovat toistensa kopioita. Samat kaupat, samat ravintolat, samat käytävät. Täällä sitä ei ole, vaikka samoja kauppoja löytyykin, niin Redissä on paljon sellaista mitä missään muualla ei ole. Ja tietenkin se sokkeloisuus tuo mukanaan aidon seikkailun. Joten Redia on turha pelätä, vaan hypätä mukaan ihmettelemään, löytämään ja vaikka vähän eksymäänkin…Ainakin ensin.

Redi ja Second hand Market

Meidän ostokset tehtiin kokonaisuudessaan Second hand Marketista.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

5 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hienoja asuja.

 2. Nora kirjoitti:

  Hyvä että tyhjiä liiketiloja on osattu hyödyntää jotenkin, kun monesti ne vaan ovat tyhjillään.

  Kauppakeskuksissakin olisi hyvä olla second hand -liikkeitä ja kirpputorikauppoja, koska ihmisten on sitten helpompi päästä sellaisiin halutessaan, niidenkin jotka eivät niin useasti asioi kaupungin keskustassa. Myös keskustassa on hyvä olla helposti saavutettavsissa olevissa paikoissa, kivajaloíssa ja muissa kuten niissä kauppakeskuksissa erilaisia kierrättykseen liittyviä myy,älöitä kuten juuri vaikka niitä kirpputorimyymälöitä.

 3. Nora kirjoitti:

  Tuo hienoja asuja piti mennä siihen postaukseen, jossa esittelet tämän kesän ja alkusyksyn asuja. Luulin, että kirjoitin sen siihen. Mitenhän se tuli tähän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.