Hae
VillaNanna

Tekstiilijäte-projekti

Lumppis-projektin viereen tuli nyt myös tekstiilijäte- projekti. Tämä tarkoittaa sitä, että koitan tehdä kaikki jämät ja tilkut pois ennen kuin saan roudattua ensimmäisen varsinaisen lumppulaatikkoni tänne uuteen asuntoon. Toki kun kyse on isosta laatikosta niin muutakin sieltä löytyy kuin vain pikkuruisia kankaan palasia. Koska en löydä nyt millään lumppulaatikkoani, niin oli järkevintä ommella sitten sellainen laatikko tyhjäksi mikä nyt vastaan tulee.

Aloitin tämän projektin niin, että teen Barbien-vaatteita niin paljon kuin vain on mahdollista. Vaatteet joko annan eteen päin tai sitten säilytän omille lapsilleni tai oikeammin heidän lapsilleen. Pääsette siis välillä sukeltamaan nuken maailmaan ja katsomaan mitä kaikkea saa pienistä jämistä aikaan.

Olen viimeksi tehnyt barbien vaatteita kun tyttäreni oli pikkuinen tyttö ja leikki näillä leluilla. Ompelin silloin paljon ja varsinkin lahjoiksi ompelin aina kenkälaatikollisen vaatteita. Hän peri minulta myös ison määrän hevosia ja hevostarvikkeita, joille tein myös riimuja ja meittoja yms. Joten voi olla, että hevosetkin löytää tiensä tänne meille ja teen niille myös kaikkea kivaa.

Nyt ensimmäisessä postauksessa esittelen kesäpuvustoa, joka tulee suurenemaankin vielä mutta jostain pitää aloittaa. Kaapista löysin jonkin vanhan käsityölehden, jossa oli iso määrä Barbien kaavoja ja loput kaavat olen saanut eri ompeluryhmien ihmisiltä. Suunnitelma on, että teen jokaiselle kaudelle omat asut ja sen lisäksi myös Kenille. Jos oikein innostun, niin kaivan vielä Bratzit ja teen niille myös jotain kivaa…Tosin tämä on jo niin hankalaa, että vielä pienempien vaatteiden tekeminen voi olla ylipääsemätön juttu.

Asut:
1. 
Kietaisupaita
hame
shortsit
kesähousut

2. 
juhlapuku

3.
frillapaita ja nahkahousut

4.
toppi ja kesähousut

5.
toppi ja farkkuhame

6.
kotelomekko

7.
kotelomekko, hattu ja laukku

8.
mekko ja laukku

9.
aamutakki

10.
haalari, virkattu hattu ja virkattu kassi
Näihin vaatteisiin saa uppoamaan todella helposti pienet tilkut ja erilaiset rikkinäiset korut sekä koristenauhojen pätkiä. Tavallaan tämä homma on todella haastavaa ja raastavaa eikä sormet meinaa millään taipua sellaisiin asentoihin mihin on tarve kun tekee näitä. Mutta tavallaan taas aika mahtava fiilis kun saa valmiiksi yhden vaatteen, vaikka siinä olisi iso määrä virheitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *