Hae
VillaNanna

Iltapala Aurinkolahdessa

Iltapala Aurinkolahdessa

Iltapala Aurinkolahdessa ei ollut suunnitelmissa mutta joskus voi käydä niin, että on pakko muuttaa suunnitelmia, olla joustava. Viikko sitten, meillä oli ideana lähteä pyörillä Vantaanjokea pitkin Oulunkylän laitureille aamupäivän piknikille. Sen kanssa kuitenkin kävi erittäin huonosti, sillä aurinko oli jo hätistellyt kaljakellunta porukan paikalle hyvissä ajoin. Ajelimme kuitenkin Oulunkylään asti, mutta jatkoimme matkaa siitä tietä pitkin sitten kotiin. Emme siis millään mahtuneet nauttimaan meidän aamupäivän välipalasta. Arvatkaa vain miten paljon harmitti.

Mutta alkumatkalla pääsimme keräämään herkullisia ja makeita herneitä. Helsingissä on mahdollista omiin tarpeisiin kerätä Haltialan tilan merkatuista pelloilta kerätä herneitä ja kukkia. Ja tätä perinnettä olemme joka kesä tehneet. Käymme noukkimassa herneitä. Tälläkin kertaa. Matka evääksi, enempää emme tarvinneet. Iso määrä porukkaa keräämässä ämpäreihin ja pusseihin. Niin paljon me ei tarvittu. Sen verran, että minun taskut täyttyi.

Iltapala Aurinkolahdessa

Matka jatkui siis kotiin asti ja kotona keitin erittäin herkullisen tomaattikeiton ja mietimme uudelleen, mitä tehtäisiin. Haluttiin joka tapauksessa piknikille. Joten pientä purtavaa mukaan ja pakkauduimme autoon ja iltasella suuntasimme Vuosaaren Aurinkolahteen. Ilta-aurinko lämmitti hyvin vaikka tuuli jonkin verran. Ranta oli jo aika autio, ihmiset olivat siirtyneet ravintoloihin nauttimaan ihanasta kesäillasta. Saimme siis nauttia todella Helsingin Rivieran rannasta rauhassa, vain lokit kävivät sanomassa asioitaan meille. Minulla oli pitkä keskustelu yhden lokin kanssa ja lopulta lokki siirtyi juttelemaan mieheni kanssa, joka ei kuunnellut lokkia ollenkaan.

Meri vesi alkoi olla jo viileää, ei sellaisen ihanan lämmintä mitä oli jokin vuosi sitten. Emme siis pulahtaneet uimaan, vaikka uimavaatteet mukana olikin. Polskittiin vettä, kisailtiin ja istuttiin. Luettiin lehtiä ja syötiin herkkuja. Pientä olemista perheen kanssa. Siinä istuessa sanoin miehelle, että on yksi asia mikä Suomesta puuttuu. Nimittäin ne ravintolat, joista saisi ihan vain iltapalaa. Joka paikassa on illalliset ja napostelulautaset, mutta sellaista iltapalaa ei ole. Iltapalabrunssi olisi kyllä niin meille tehty.

Aurinkolahti

Aurinkolahden rakentaminen aloitettiin vuonna 2000 ja tarkoituksena oli kohentaa Vuosaaren imagoa rakentamalla koreatuloisille ihmisille laadukas asuinalue upealle merenranta-alueelle. uimarantaa on 700 metriä, ihana rantabulevardi ja 200 -paikkainen pienvenesatama, imagon kohotusta on siis tapahtunut reilusti. Alue on yksi minun suosikeistani. Tänne haluan aina tulla kun menenmme uimaan tai muuten vain hengailemaan. Uutelassakin on kierretty ja Kallahdenranta on tuttu myöskin. Aurinkolahti on alue, jossa tuntee olevansa jossakin muualla kuin Suomessa.

Iltapala Aurinkolahdessa

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Helsingin Riviera

Retki Uutelaan – Mekosta shortsiasu

Sumuisen hetken romanttinen pitsineule

Paperipussipöppylät

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tuo että voi poimia herneitä on niin kiva juttu:)
  Aurinkolahti on ihana:) Poikani asui siinä ihan vieressä jonkun aikaa, ja olin silloin joitakin kertoja siellä asumassa hänen luonaan, ja kävelin Aurinkolahdessa silloin joka päivä. Itse alue oli vielä hieman kesken silloin , sen kanaalin ympärillä.

 2. Trean /Anne kirjoitti:

  Kesä-Hesassa on monta kivaa paikkaa, joissa vierailla tai lähteä piknikille. Aurinkolahti on tuttu minullekin 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalta retkipäivältä, vaikkei mennytkään suunnitelmien mukaan :). Ja voi miten kivaa, että saa käydä poimimassa herneitä!

 4. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

  Aurinkolahti <3 Kolme vuotta asustelimme tuolla ennen Järvenpäähän muuttoa ja kerran kesässä on edelleen käytävä siellä rannalla ja kahvilassa kalakeitolla. Ihana paikka 🙂 Aurinkoista elokuuta!

  • villananna kirjoitti:

   Aurinkolahti on todella upea paikka, mä niin nautin tuosta ympäristöstä.

 5. Diina-Maria kirjoitti:

  Ihana perinne ☺️
  Helsinki on minulle aika tuntematonta aluetta, joten kiva lukea näitä vinkkejä ja aluepostauksia sieltä ??

  • villananna kirjoitti:

   Helsingissä on niin paljon kaikkea ihanaa nähtävää. Kannattaa katsella mitä kaikkea olen kirjoittanut.

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voi kun minua harmittaa kun emme tänä kesänä päässeet Helsinkiin. Toivottavasti ensi vuonna!

  • villananna kirjoitti:

   Ehdottomasti. Ilmottele mulle, niin vien sut katselemaan vähän toisenlaista Helsinkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *