Hae
VillaNanna

Ilmaisosastolta päälle

Ilmaisosastolta päälle
Välillä vaate pääsee suoraan ilmaisosastolta päälle. Toki ensin pesun ja huollon kautta.Ihan aina niistä ei siis tuunata yhtään mitään, en ainakaan heti ja joskus taas nämä saattaa päästä uudelleen kiertoonkin, toki se on todella harvinaista se.

Ilmaisosastolta päälle

Olen viimeksi tammikuussa käynyt penkomassa ilmaisosastoa ja pari kivaa juttua sieltä löytyikin. En tosin niitä ole täällä esitellyt millään tavoin. Jotenkin tuo kirppishomma on nyt vain jäänyt tämän projektin myötä, jonka tarkoitus on saada kaikki lanka -ja kangasvarastot tehtyä pois. Siksi on niin vähän tullut käytyä missään ostoksilla, toki tarvikkeita pitäisi hakea, kuten pitsiä. Mutta silloinkin saa ilmaisosasto jäädä unholaan.

Mutta välillä jotkin vaatteet siirtyy ilmaisosastolta suoraan käyttöön ja niistä voikin tulla lemppareitani aika nopeasti tai hetikin. Huollan vaatteet yleensä pesun jälkeen ja näin talvisin ne saavat tuulettua pakkasessa muutaman päivän ennen pesua, joskus myös pesun jälkeenkin. Riippuen miten paljon kemikaaleja on käytetty vaatteessa. Pesun jälkeen poistan vaatteesta nukan (jos sitä on) ja jos on tarpeen niin värjään. Joskus jotkin tahrat voivat tarvita erikoishuomiota, jolloin otetaan tehohuolto käyttöön. Jos tahroja ei saa mitenkään pois, niin sitten vaate menee tuunauskasaan. Korjaan myös kaikki repeymät saumoista yms. Jos vaatetta ei ole tarkoitus tuunata.

Ilmaisosastolta päälle

Ilmaisosastolta päälle

Neule: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto Leggarit: Yli kymmenen vuotta vanhat rytkyt Pipo: Itse neulottu Bootsit: Tallinnasta

Mitä huomioin vaatteessa jos se tulee suoraan käyyttöön

Aika paljon jaksan hokea siitä, että kaappiini ei tule mitään mikä ei olisi lempivaatteeni. Minulle on tärkeää, että vaatteessa on hyvä olla ja minulla on hyvä olla se vaate päällä. Toki työvaatteet on minulla erikseen, joilla ei ole niin väliä, mutta niissäkin näkyy tuo, että lempivaate pitää olla. Ei edes tavallinen työvaate saa olla sellainen, jossa minun on huono olla. Mutta työvaatteet saavat olla vähän huonokuntoisiakin. Työni on sellainen, ettei vaatteet saa olla viimeisen päälle kun koskaan ei tiedä milloin maalia roiskahtaa päälle tai milloin sattuu liimaamaan vaatteensakin.
Mutta kun vaate tulee kotiin (ilmaisoastolla ei sovitella) ja pesun jälkeen sovitan vaatteita, niin jos se heti tuntuu lempparille, vaatteen kanssa olo tuntuu hyvälle, niin se menee sellaisenaan kaappiin, joskus toki käy niin, että kun laitan vaatteen päälle alan heti miettiä miten paita olisi enemmän minun juttuni tai jos housut tuunaisi niin ja näin, niin käyttäisin niitä. Eli sovitus on minulle se, joka kertoo kaikkein parhaiten sen, onko jokin vaate lemppari vai ei. Sen mukaan sitä käytetään.
Ilmaisosastolta päälle

Rentoa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Tuo on muuten niin totta, että sovittaa täytyy ennen kuin voi sanoa, onko vaate mieleinen. Henkarissa kauniilta näyttävä ei aina istukaan päälle niin kivasti.

  2. Nora kirjoitti:

    Sää osaat huoltaa hyvin vaatteita. Vaatteiden hyvä huolto onkin tärkeää esim. niiden keston kannalta. Itsekin yritän huoltaa vaatteita niin hyvin kuin osaan, esim. tuuletan vaatteita aika paljon ja otsan tahrat heti pois, jos niitä tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *