Hae
VillaNanna

Kulttuuripäivä Helsingissä

Kulttuuripäivä Helsingissä

Eilen meillä oli kulttuuripäivä, joka piti sisällään museon ja elävää musiikkia syömisen kera. Museokortti on todella hyvä investointi, sillä sillä pääsee museoon milloin haluaa ja museokorttiin liitetään museoita koko ajan lisää. Ei tarvitse ikinä miettiä, että onko nyt rahaa sen verran, että voidaan mennä tekemään jotakin. Museokortit on meillä vanhemmilla ainoastaan, sillä poika kulkee nykyään aika vähän meidän kanssa.

Kulttuuripäivä Helsingissä

Valitsimme Kansallismuseon tällä kertaa, ihan siitä yksikertaisesta syystä, että kyseinen museo on menossa kiinni remontin ajaksi. Vaihtuvana näyttelynä siellä on 24.9.2023 asti Kesytön taide -näyttely. Kyseinen näyttely oli mielenkiintoinen, opin hiukan uuttakin aiheesta. Taidettiin tosin lopulta mennä ihan väärään suuntaan kun jossakin kohti huomattiin, että nuolet menee toiseen suuntaan ja me toiseen. Noh, onneksi ei ollut tungosta eikä ketään tuntunut häiritsevän. Ensin tosiaan mentiin oikeaan suuntaan mutta siis jossakin vaiheessa mentiin ihan sekaisin.

Minusta oli kivaa se, että interaktiivista on tullut museoihin mukaan. Pääsi tekemään hassuja juttuja, kuten sai oman kuvansa tauluun yms. Lasten mielipiteet tulevaisuudesta seinillä oli myös hauskoja, jotka luimme kaikki, jotka sattui silmiin. Miten eri tavoin lapset näkee tulevaisuuden. Jopa Helsinki räjähtää. Oli hassua nähdä myös äitiyspakkaus, jonka sain esikoiselleni. Ajatelkaa, että se on museotavaraa nyt. Ja monet lelut, joilla on itse leikkinyt on nyt museojuttuja…Olenko minäkin museotavaraa nyt?

Kulttuuripäivä Helsingissä Kulttuuripäivä Helsingissä

Museon jälkeen nauttimaan livemusiikista

Oltiin päästy kierros melkein loppuun, alkoi mies valittaa, että hällä on nälkä. Noh, kun päästiin ulos soi viereisen ravintolan terassin musiikki museolle asti, tietenkin suuntasimme nokkamme kohti ravintolaa. Tilasimme ruokaa ja ei muuta kuin nauttimaan olosta hetkiseksi. Koska keli oli hiukan viileä, Helsingissä tulee aina ja se tuuli oli viileä, niin emme viihtyneet lopulta kovin pitkään, vaikka saatiin hyvin lämmikettäkin päälle.

Joten oikein ihana sunnuntai ja saatoin jo mielessäni matkustaa lomille, vaikka vielä on kolme päivää lomaan. Mutta kaikki tällainen rento oleminen muistuttaa tulevasta lomasta ja jotenkin se sekoittaa sitten tätä omaa pientä mieltä aika reilustikin. Koko ajan aivot sanoo, että töitä töitä mutta samalla kertaa toinen aivopuolisko sanoo loma loma.

Kulttuuripäivä Helsingissä

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Amalian maailma kirjoitti:

    Museokortti on kyllä hieno juttu ja hyvä, että museoita liitetään koko ajan lisää, niin on aina jotain uutta nähtävää. Ihanaa lomaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *