Hae
VillaNanna

Lumppumaakarin ekstaasi

Lumppumaakarin ekstaasi, mikä ihme ja kumma se on? Minulla on lempinimi, se on Lumppumaakari. Tuo nimi on minulla ollut todella pitkään, jo ennen tätä tuunaus hulluutta, mutta nyt se sopii minulle ehkä kaikkein parhaiten. Lumppumaakari. Ihan paras nimi ikinä. Mutta tiedättekö mikä vie minut ekstasiin? No, se kun kaikki vaatteeni on joko tuunattu tai kirppikseltä hankittu. On muuten aika mieletön fiilis kulkea pitkin katuja sonnustautuneena ”lumppuihin”. Ai että mä olen seitsemännessä taivaassa kun huomaan tämän.
Aina välillä minulla oli tällainen lumppumaakarin ekstaasi päällä. Tämä fiilis on juuri se miksi tätä hommaa niin rakastan, näkee mitä on tehnyt, käyttää sitä ylpeänä ja muistelee mikä se on ennen ollut. Tokihan eettinenkin puoli on tässä kuviossa mukana mutta tunne syntyy ensimmäisenä siitä, että sen on itse tehnyt vanhasta vaatteesta.
Lumppumaakarin ekstaasi

Lumppumaakarin ekstaasi

Tämä siis tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että kaikki päällä olevat vaatteet ovat joko kirpparilta hakittuja sekä tuunattuja vanhoja vaatteita. Kun huomaa, että nyt on asu kerätty näin, tulee sellainen fiilis, mitä ei osaa edes oikein sanoin kuvailla. Tulee ihan sellainen olo, että vau…

Tämä artikkeli on kaikua vanhasta blogista ja tämä kirjoitus oli aikanaan myös yksi luetuimpia ja varsinkin takki sai paljon näkyvyyttä, kun sen aikanaan tein. Takki on edelleen kovassa käytössä ja yksi lemppareistani. Kyllä, lempivaatteeni.

Materiaalit:

 • Tuubihuivin neulepaidat on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta
 • Villakangastakki on myös Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta

Nyt paita ja takki on juuri sellaisia, joita tykkään käyttää ja ovat aivan tyyliäni muutoinkin. Ehkä ainoa negatiivinen asia on se, ettei takissa ole tarkuja. En ole mitenkään keksinyt taskunpaikkoja tähän malliin. Mutta ehkä joskus sitten keksin miten ratkaisen asian.

Lumppumaakarin ekstaasi

Takki

Takki oli meikäläisen yksi saavutus. Rakastan takkeja ja olen niitä tehnyt paljon mutta jossakin vaiheessa takin tekeminen alkoi tuntua liian raskaalta ja hankalalta, siksi en juuri enää ompele takkeja, ainakaan näitä talvitakkeja. Mutta kyllä vain tuli ylpeä olo kun tämän sain valmiiksi. Tässä on kyllä niin paljon erilaista miettimistä kun materiaalia on niin vähän käytössä, vaikka olikin isokokoinen takki kyseessä. Pyrin käyttämään ihan kaikki osat mitä takista irti sain.

Lumppumaakarin ekstaasi Lumppumaakarin ekstaasi

Paita

Paita oli aika helppo valmistaa. Suurensin pääntien ja avarsin sitä takakappaleelta enemmän. Kiinnitin reunaan pitsin sekä kiinnitysnauhat. Helman lyhensin ja kiinnitin pitsikangasta (jota saa pitsiverhoista, jos ei ole kotona kangasta olemassa). Paitaan voi helmaan lisätä pitsikankaan tilalle laittaa ihan mitä muuta kangasta tahansa halutessaan.

Lumppumaakarin ekstaasi Lumppumaakarin ekstaasi

Laukku

Laukun materiaali on myös Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja siitä ei saanut kaikkia tahroja pois. Paita siis huollettiin ja otin vain ne osat käyttöön, jotka olivat puhtaita. Muutkin koristeet ja osat ovat löytyneet Kiertiksen ilmaisosastolta.

Lumppumaakarin ekstaasi

Nautinnollista viikonloppua teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

14 kommenttia

 1. Piipi kirjoitti:

  Vautsi!!!! ?
  Kannatan itsekin kierrätystä sekä tuunausta-upeaa että meitä on muitakin! ?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Sulta näyttää onnistuvan ihanan luonnollisesti poseeraus kuvissa <3

 3. Nora kirjoitti:

  Sun tekemät ja tuunaamat vaatteet ei näytä ikinä lumpuilta.

  Oletko koskaan kehottanut niitä ihmisiä, joiden mielestä vaatteita ei saisi tuunata, vaan ne pitää käyttää sellaisenaan loppuun tai jotka haukkuvat köyhäksi sellaista, joka tuunaa ja ompelee vaatteita tutustumaan esimerkiksi tähän sinun blogiisi ja katsomaan kuvia sinun tekemistä ja tuunaamista vaatteista, että saisivat edes jonkinlaisen käsityksen siitä millainen lopputulos voi parhaimmillaan olla, jos vaatteet osaa tuunata hyvin ja on taitoa ja näkemystä siitä miten materiaalia käyttää?

  • villananna kirjoitti:

   En yleensä juuri jaksa sellaisiin ihmisiin tuhlata aikaani, jotka ovat tuota mieltä.

 4. Nora kirjoitti:

  Ihmiset, jotka haukkuu/sanoo köyhäksi sellaista, joka tykkää tuunailla ja/tai ommella vaatteita eivät tajua, että ensinnäkin, jos haluaa/tarvitsee hyvän ompelukoneen, johon on vielä osiakin saatavilla jos joku osa menee rikki se on aika kallis ja jos tarvitsee/välttämättä haluaa vielä saumurinkin, niin se se vasta kallis on. Ja materiaaleihinkin saa uppoamaan halutessaan vaikka kuinka paljon rahaa. Samoin on askartelun laita. Itse teen välillä kortteja (joskus tuunailen vaatteitakin) esimerkiksi joulu-ja syntymäpäiväkortteja sukulaisille ja muille tutuille ja askartelutarvikkeisiinkin saa halutessaan uppoamaan rahaa ja jos pitää kuviopapereista tai niinsanotuista scräppäyspapereista niin kuin minä, niin ne ne vasta kalliita ovat, varsinkin sellaiset monen paperin vihkot. Itse olen ratkaissut asian niin, että ostan papereita yleensä kierrätyskeskuksista, jos löydän, tosin kaikista arkeista/arkkivihkoista ei voi aina olla varma ovatko happovapaita, mutta jos käyvät myös scräppäykseen eli askarteluun, jossa yhdistellään valokuvaa ja askartelua, niin kaiken mikä on kosketuksissa valokuvaan on oltava happovapaata, ettei valokuvasta lähde värit ennemmin tai myöhemmin (olen myös tehnyt tuota scräppäystä ja mielessäni on myös tehdä joskus yksi uusi kansio osin scräppäystyylillä).

  • villananna kirjoitti:

   Meikäläiseltä ei taas luonnistu millään tuo papaperiaskartelu. En vaan pääse sinuiksi papaerin kanssa.

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Takin muokkaaminen vaatii kyllä jo varmasti innon lisäksi taitoakin!

  • villananna kirjoitti:

   Takki on monelle taidonnäyte. Saavutus johon tähdätään.

 6. Tuula kirjoitti:

  Taitava olet! Tuossa Pirkko jo mainitsikin, että takin muuttaminen vaatii taitoa. En moiseen pystyisi. Minä kannatan tuunaamista ja kierrätystä, vaikka itse olen siinä huono esimerkki. Mutta peukkua nostan teille taitureille. Hyvännäköinen tuo puserokin! Saat olla ylpeä taidostasi.

 7. riitta reissaa kirjoitti:

  Tulipa kauniit, tyylikkäät ja toimivat! Vaatteet uudistuivat eivätkä todellakaan näytä enää lumpuilta. Taitavaa käsityötä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *