Hae
VillaNanna

Kaksi vanhaa neuletta

Kaksi vanhaa neuletta makaa lumppulaatikossa, ajatukset harhailee miten näistä saisi jotakin kivaa. Myös se mietityttää, että onnistuuko tässä työssä zero waste -ajattelu heti. Mietintä myssy siis päähän ja suunnittelemaan hauskat asusteet, joita voi käyttää hyvin loppusyksystä ja alkutalvesta. Käsityölehden sivulta voit printata pipon kaavan, jos et halua tehdä omaa kaavaa. Kaavassa on monta kokoa ja kaavaa voit muokata monella tavoin ja näin saat erilaisia myssyjä. Voin tehdä joskus ohjeet miten olen muokannut tavallisen pipon kaavasta esimerkiksi tässä postauksessa olevan myssyn kaavan. Se on helppo homma.

Tämä on myös sellainen työ missä on hyödynnetty kaikki materiaali ja saatu aikaiseksi juuri sellaiset asusteet kun on ajateltu. Kannattaa aina koittaa yhdistellä asioita toisiinsa, vaikka olisi erlaista materiaalia. Tässäkin hommassa punainen neuletakki on paksua puuvillaa kun taas raidallinen on ohuempaa, silti ne yhdistin toisiinsa ja lopputulos on hyvä.

Tarvikkeet:
 • Kaksi puuvillaneuletta
 • Pipon kaava + rukkasten kaava
 • tekoturkista tai turkistakki
 • puuvillalankaa
 • villalankaa
 • koristenauhaa
 • nappeja
 • virkkuukoukku
 • t-paita

Paidat kannattaa molemmat purkaa saumoista ja näin pääset paremmin näkemään miten paljon materiaalia sinulla on ja miten niitä käyttää. Tee sama myös turkille, jos materiaalisi saat takista tai turkisliivistä. Jos kangasta tai tilkkuja, niin on helpompaa…Paitsi jos joudut ompelemaan tilkkuja yhteen.

Huom! Älä leikkaa turkiksen karvaa poikki, leikkaa varovasti nurkalta saksien kärjillä.

Tällaiset asusteet ovat myös hieno lahjaidea, vaikka monet katsoo kieroon kierrätyslahjoja. Kannattaa siis tietää mikä on ok lahjan saajalle. Itse olen paljon saanut tehdä tällaisia lahjoja omille kavereilleni sekä perheelleni.

Punainen paita

Aloitin punaisesta paidasta. Tästä halusin metsurilakin tyyppisen myssyn ja paksut rukkaset. Metsurilakin tai nikita lakin kaavan muokkasin pipon kaavasta. Tästä ei ole nyt ohjetta täällä. Rukkasiin käytin SK 11-12/2003 lehden kaavaa. Jos et halua muokata myssyn kaavaa itse niin Burda 10/2011 lehdessä on sopiva kaava, jota voi hyödyntää. Materiaalin menekki vain hivenen muuttuu.

Kun leikkaat neulosta, niin älä venuta sitä missään vaiheessa, niin se ei lähde purkautumaan. Neulos kannattaa vahvistaa suoran ompeleen lisäksi siksakilla tai saumurin huolittelulla. Ompele muuten ohjeiden mukaan. Rukkasiin voi laittaa hyvin koristenauhaa ja napin.

Kaksi vanhaa neuletta

Koko asu

 • Paita: Kierrätyskeskus, 1€
 • Neuletakki: Kierrätyskeskus, 6€
 • Farkut: Lindex, vuonna 2006
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus, 12€

Kaksi vanhaa neuletta

Raitapaita

Tässä työssä pipo on vuoriton ja lapaset tehdään ihan oman käden mallisesti. Eli käsi laitetaan paperin päälle ja piirretään käden ääriviivat paperille. Tämä leikataan irti ja saadaan kaava. Näihin lapasiin leikkasin myös vuorin vanhasta t.paidasta. Pipoonkin voi tehdä vuorin leikkaamalla t-paidasta vuorin. Minun t-paita vaan oli jo silppu, enkä saanut pipoon enää riittämään materiaalia. Tosin en myöskään kaipaa tähän pipoon sellaista. Kaulaliinaan sain yhdistettyä punaisesta paidasta ylijäänyttä materiaalia ja virkkailin vielä kalualiinan reunat reunapitsillä. Myssyyn halusin tupsun sekä suloisen kukkasen.

Kaksi vanhaa neulettaKaksi vanhaa neuletta

Koko asu:

 • Paita: Kierrätyskesku, 1,5€
 • Farkut: Kierrätyskeskus, 5€
 • Neuletakki: Kierrätyskeskus, 5€
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus, 10€

Näin kaksi vanhaa neuletta sai uuden muodon. Nämä työt eivät ole helpoimmasta päästä mutta ovat kiva tehdä ja lopuksi kiitos seisoo ja fiilis on korkealla. Näkee oman käden jäljen ja se nostaa itsetuntoa korkealle. On myös hyvin ihanaa nähdä miten vaate muuttuu ihan toiseksi ja sen käyttöikä pitenee. Olisihan se ihanaa, jos voisi sellaisenaan käyttää vaatteen loppuun kun se on vanhassa muodossa, mutta aina se ei ole mitenkään mahdollista.

Kaksi vanhaa neuletta

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Voi että miten ihanat jutut teit vanhasta villapuserosta, sinä kyllä niin osaat, terveisin,
  Tumpelo;D

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Oletpa ihania juttuja taas väsännyt, tulee jotenkin jouluinen fiilis 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kylmenevissä illoissa on se ihanaa kun saa vuorautua pehmeän ja lämpimän villapaidan sisään teemuki kädessä <3

 4. Mari kirjoitti:

  Aivan ihanat! Välillä kyllä tulee oikein kadehdittua sun taitoa ja kekseliäisyyttä :).

  • villananna kirjoitti:

   Sinähän olet myös käden taitoinen, ainakin olen sellaisen kuvan saanut joistain kommenteistasi. Eli ei muuta kuin tekemään, niin oppii kyllä pikku hiljaa enemmän.

 5. Marjo kirjoitti:

  WAU miten upeasti olet uudistanut vanhat villapaidat. Kun on taitavat kädet ja luovaa näkemystä saa varmasti aikaan tällaista. Useita vanhoja villapaitoja jää kaapin perälle ja
  niille pitäisi kehittää uusiokäyttöä.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos kovasti. Mä itse tykkään niin kovasti tehdä kaikkea tällaista, vaikka tällä hetkellä aikaa ei oikein ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *