Hae
VillaNanna

Neulebuumi kasvaa ja tuo mukanaan lieveilmiöitä

Neulebuumi kasvaa ja tuo mukanaan lieveilmiöitä

Neulebuumi kasvaa ja tuo mukanaan lieveilmiöitä. Muutama päivä sitten uutisoitiin Menita lankakaupan kohtaamasta erittäin aggressiivista asiakkaista, jotka riehuvat myymälässä ja kohdistaa vihaansa myös henkilökuntaan. Uutinen oli aivan käsittämätön. Itse tykkään Espoon Menitan myymälästä ja henkilökunta on aina iloisia ja tällainen käytös on kummallista. Ja pahinta on lukea, että kyseessä on minun ikäluokkaan kuuluvat ja sitä vanhemmat naiset. Linkki artikkellin.

Onko korona sekoittanut ihmisten päät näin täysin, kun ei enää muisteta miten käyttäydytään? Olen aika järkyttynyt. On hienoa, että keksitään tekemistä sinne kotiin ja käydään hakemassa lankalaatikkoon lisää tavaraa, mutta jos ei kestetä myymälän ohjeita, miten asioidaan turvallisesti, pitäisikö sitten hankkia tarpeet netistä?

Neulebuumi kasvaa ja tuo mukanaan lieveilmiöitä

Toinen lieveilmiö, josta puhutaan on se, että pyöröpuikot on joka puolelta loppu. Neulojat ovat syvässä neuloosissa ja varsinkin Strömsön neulepaita on jokaisen puikoilla. Ylipäänsä kaikenlaiset kaarrokeneuleet ovat nyt the juttu ja tämä voikin olla se syy miksi pyöröpuikot ovat loppuneet kaupoista. Itsellä on sen verran iso varasto puikkoja, ettei ole tällä hetkellä tarvetta ostaa uusia.

Minusta tosiaan on hienoa, että neulebuumi on nyt käsinkosketeltavaa ja on ihanaa kun ihmiset luovat upeita juttuja itselleen ja läheisilleen. Mutta voitaisiinko kuitenkin yrittää muistaa ne käyttäytymissäännöt ja muistaa, että maailmassa on muitakin ihmisiä kuin vain sinä itse. Vaikka se maailma pyörii aina sen oman navan ympärillä, niin kun astuu kodin oven ulkopuolelle, niin siellä on muitakin ja hyvin me tänne mahdutaan, jos vain annetaan toisillemme tilaa.

Käsityön tervehdyttävä voima

Olen aina puhunut käsityön puolesta, sen hoitavasta voimasta aivoihin. Tulen aina myös puhumaan siitä, mitä terveysvaikutuksia käsitöillä on meille. Mutta meidän ei tule hyväksyä noin alkukantaista käytöstä, mistä tällä hetkellä kohistaan neuleryhmissä. Olen aika iloinen siitä, että joukossa on paljon nuorempia, jotka osaa käyttäytyä. Vaikka korona kiristää hermoja, niin silti yhteen hiileen puhaltamalla me päästään normaaliin elämään pikku hiljaa, niin kauan kuin joukosta löytyy vastarannan kiiskejä, niin kauan rajoitteet on meidän elämää. Mahdumme sinne lankakauppaan jokainen, omalla vuorollaan.

Neulebuumi kasvaa ja tuo mukanaan lieveilmiöitä

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Syksyn ihanat neuleet

Kettumainen panta

Yksisarvis huppuhuivi

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Johan pompahti! Että jotkut alkaneet oikein riehua lankakaupassa. Enpä ole moista ennen kuullut. Ja ihan tavalliset aikuiset ihmiset. No, tämä korona taitaa sekoittaa joidenkin päitä ja saa riehumaan ja hamstraamaan tavaroita niin kuin viime keväänä esim. wc-paperia mikä oli monesta kaupasta vähän aikaa loppu (joistain oli myös säilyketuotteet, kun ihmiset olivat hamstranneet niitäkin). Itse en ole koskaan ollut mikään kauhea hamstraaja. En hamstraa ruokatarvikkeita enkä wc-paperia, otan vain sen mitä sillä hetkellä tarvitsen. Ei tämä korona ole ainakaan vielä rajoittanut ihmisten menemistä ruokakauppaan eikä ainakaan täällä meilläpäin muihinkaan kauppoihin mitä nyt kahvilat ja ravintolat ovat nyt jonkun aikaa kiinni (take away -kahvia voi toki ostaa ja mukaan jotain syötävää, jos haluaa).

  Sinä olet tosi hyvä neuloja. Hienoja sukkia ja muita juttuja olet neulonut.

  • villananna kirjoitti:

   Aika käsittämätöntä, että aletaan riehua henkilökunnalle, vaikka samalla viivalla ollaan kaikki. Korona tosiaan sekoittanut joidenkin päät…

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin jostain sivusilmällä tuosta raivoamisesta luin ja olin kyllä todella ihmeissäni 😐

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tuo on niin tuttua, kun olen asiakaspalvelutyössä myyjänä. Oma stressi ja pahantuulisuus on helppo purkaa myyjään. Juuri tänä vuonna yksi asiakas sai työkaverini itkemään. Kyllä pitäisi aikuisten ihmisten osaa käyttäytyä – mutta jos somessakaan ei osata käyttäytä – niin miksi livenäkään 🙁

  • villananna kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, että aikuisten pitäisi osata käyttäytyä jo. Aikuinen ei ole mikään pikku lapsi, joka voi heittäytyä maahan itkuporaraivareissaan.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  Osaisinpa itsekin…tai ennemminkin, riittäisipä kärsivällisyys neulomiseen 😀

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Samaa ajattelin joskus. Sitten vaan aloin opetella ja nyt sitä kärsivällisyyttä onkin kehitetty kivasti tämän harrastuksen myötä.

 5. Marjo kirjoitti:

  Huomasin myös tuon artikkelin ja mietin mielessäni, että ”menikö tädeillä vähän överiksi”. Neuloosi on ottanut aika monet pauloihinsa mutta eihän se pitäisi ihan tuolla tavalla ilmetä. Korona aikana pitäisi ymmärtää säännöt ja rajoitukset.

  Itse neuloin tai meillä kotona puhuttiin aina kutomisesta todella paljon – etupäässä villapaitoja – mutta hartiani ja niskani eivät enää neulomista kestä. Virkkaaminen oli myös juttuni ja sitä ole herätellyt pikkuhiljaa taas henkiin.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Tää on juuri näin, että pitäisi malttaa nyt tämmöisenä aikana. Jotenkin on enemmän korostunut se minä ensin ajattelu koronan myötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *