Hae
VillaNanna

Valkoiset kinokset ovat muuttuneet mössöksi

Valkoiset kinokset ovat muuttuneet mössöksi

Valkoiset kinokset olivat pitkään valkoisena ja lunta saatiin enemmän kuin tilattiin. Myös tänne meille on noussut lumen jättöpaikka, joka sulaa toivottavasti syksyyn mennessä. Useasti näissä kun kestää sulaa ikuisuus.

Valkoiset kinokset ovat muuttuneet mössöksi

Vaikka otsikko liittyy lumeen, niin siitä en nyt kuitenkaan halua puhua, vaan lempiaiheestani, eli vaatteista sekä kierrätyksestä. Eilen oli siis kansainvälinen kierrätyspäivä, eilen en siihen ehtinyt juuri ottamaan kantaa somessa kuin yhden stoorin verran. Viikot kun minulla menee tällä hetkellä kiivaasti eteen päin. Töissä on iso määrä tekemistä. Mutta nyt päivä myöhemmin kirjoitetaan hiukan aiheesta, ihan hiukan vain.

Kierrätätkö sinä? Onko ekologisuus millään tavoin osa elämääsi?

Meidän taloudessa lajitellaan tarkkaan, kaikki jätteet menee niille kuuluviin astioihin, myös minun ompelu -ja leikkuujäte menee poistotekstiilikeräyspisteeseen. Paitsi, joissain tapauksissa me myös hyödynnämme itse omia jätteitämme. Esimerkiksi teen paljon kestorättejä tekstiileistä, joita ei voi laittaa enää myyntiin, ovat niin huonossa kunnossa. Suurin osa vaatehankinnoista löytyy kirppareilta ja nyt kun kuopuskin on jo sen verran iso, ei enää väliin putoaja, niin hänkin on löytänyt kirppareiden maailmaan jälleen takaisin.

Miksi kierrätyspäivää vietetään?

Kierrätyspäivänä on viimeistään voidaan tutustua materiaaliresursseihin, joita voidaan hyödyntää monin eri tavoin. Miksi niiden säilyttäminen ja laittaminen niille oikeisiin astioihin on tärkeätä. Hukumme jätteeseen ja siksi jätteen hyödyntäminen monipuolisesti on tärkeää. Itse haluan kannustaa kaikkia näkemään materiaalien hyödyn. Varsinkin tekstiilien. Aina ei tarvitse ostaa uusia vaatteita, tarpeeseen löytyy monipuolisesti kirppareiltakin.

Leggarit: Kierrätyskeskus Neule: Fida Takki: UFF

Kulahtaneet ja huonokuntoiset vaatteet

Ongelma, joka nähdään tällä hetkellä kirppareilla, on kertakäyttömuoti, kulahtaneet ja huonokuntoiset vaatteet roikkuvat rekeillä, eikä kukaan niitä halua. Tällaisten vaatteiden paikka on oikeasti poistotekstiililaatikko. Toki itse tulee myös välillä hankittua kertakäyttömuodin vaatteita, mutta niiden pitää olla hyväkuntoisia sekä mieluiten vintagea. Kirppareilla näkee myös paljon vaatteita, joita on huollettu ja pesty väärin. Vaatehuoltoa ei osata tai sitten ei vain enää välitetä niistä vaatteista, joita hankitaan.

Jaksankin toitottaa siitä, että kun vaatekaapissa on vain lempivaatteita, niin niihin suhtautuu silloin eri tavoin ja niitä huoltaa paremmin ja selvittää oikeat tavat huoltaa. Vaatteet ja kengät kestää vuosia, jos ne huoltaa oikein ja kengät voi kiikuttaa aina suutarille hoitoon. Itsellä ei lähde kengät hävitykseen muuta kuin jos ne ovat siinä kunnossa ettei suutarikaan niille enää mitään mahda. Kun kengät tosiaan tulee tiensä päähän. Tästä syystä ostan kenkäni tiettyjen kriteerien mukaan, jotta ne säilyisivät minulla käytössä vähintään 10 vuotta.

Eksyin jälleen aiheesta, mutta Kierrätätkö sinä ja pidätkö kierrättämistä tärkeänä?

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  Kun kierrätän, vien myyntiin vain vaatteita, joita voisin itsekin pitää. Ei roskaa, ei sekundaa. Jätteelle on oma paikkansa.

 2. petra kirjoitti:

  Yritän kierrättää ja opettaa lapsetkin kierrättämään ja lajittelemaan jätteet. Meillä on kotona muovi, metalli, pahvi ja paperikeräys. biojätteelle yritän keksiä nenänkestävää ratkaisua ja tekstiilit kiertää heikosti. Tai siis… mulla on poistotekstiilipusseja useammassa kaapissa kun sinne kierrätys pisteelle on niin pitkä matka ettei muka saa aikaiseksi vietyä sinne…. Mutta tavoitteena on ehdottomasti kierrätys ja kestäväshoppailu, mieluummin kuin turhakulutus. 🙂 täältä sun blogista saa myös hyviä vinkkejä korjaamiseen ja kierrättämiseenkin! 🙂

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   On erittäin tärkeää, että käytetään tekstiilit ihan loppuun asti. Toki toivoo aina sitä, että vaatteet olisi niin laadukkaita, että ne kestää käyttöä monet vuodet.

 3. Jasmin kirjoitti:

  Kierrätän eniten vauvanvaatteita, ja usein haluan niistä ”eroon” joten annan ne eteenpäin niitä tarvitseville. Kirppareilla kiertelen usein, vaikkei sieltä aina tartukkaan mitään mukaan!

  Sais jo kevät saapua!⛅

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  meidän taloyhtiöön tuli juuri muovinkierrätys astia, nyt on helppo kierrättää kaikki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.