Hae
VillaNanna

Villapaidan uusi elämä

Kaapin kätköistä löytyy aina se villapaita, joka on huovuttunut väärässä pesussa tai on mennyt rikki tai muuten vaan ei ole mitään käyttöä moisella paidalla. Nämä resupaidat useasti huutaa pääsyä takaisin käyttöön, useimmiten ihan uudessa muodossa. Neuleiden ja villan tuunausta ei tarvitse pelätä. Mikään silmukka ei lähde pakoon kun varovasti käsittelee, eikä venyttele osia mitenkään.
Neuleista ja villapaidoista saa vaikka mitä ihanaa kotiin tai päälle. Useimmiten koko paita tulee hienosti käyttöön. Ja osia voi hyvin säästää ja tehdä vaikka tilkkuja yhdistelemällä vaatteen, ne on aika hienoja sellaiset vaatteet.

Minusta ainakin!
Halusin poimia muutamia ideoita mitä villapaidoista ja neuleista ylipäänsä voi tehdä, jos tällaisia resupaitoja siellä kaapissa roikkuu. Osa on helppoja, osa vähän kinkkisempiä mutta ideoista huomaa miten paljon kaikenlaista yhdestä paidasta voi saada aikaan ja näin mitään ei mene roskiin ja paita tulee uudelleen käyttöön.
Villapaidasta
Hame
Poncho
Mekko
Pipo ja kauluri jämistä
Lapselle pipo jämistä
Pipoa ja rukkasta
Pipo ja sukat
Hupullinen poncho
Tonttulakki
Tossut
Ovikoriste
Tähän kohtaan voin laittaa vielä linkin ihanan lämpöiseen ja jouluiseen kattaukseen, jossa on keskipisteenä vanha huovuttunut villatakki. Näin helposti voi tehdä kaikkea todella ihanaa vanhoista villapaidoista. Ja tässä ei kaikki. Villapaidoista saa myös kauniita tyynyjä ja laukkuja ja pienistäkin tilkuista tulee todella kauniita torkkupeittoja.

12 kommenttia

 1. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Olet kyllä todella taitava ja sinulla on loistoideat.

 2. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistavia ideoita kädentaitajille 🙂

 4. Silkku kirjoitti:

  Täällä myös ihailen ja kiitos kun jaoit tämän idean 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivoja ideoita jälleen. Minulta löytyy kanssa muutama väärin pesty villavaate, joille pitäisi keksiä uusiokäyttöä.

 6. MINI kirjoitti:

  Sulla on tosi kivoja ideoita ja olet kyllä tosi taitava!

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Melissa L kirjoitti:

  Niistä saa vaikka mitä kivaa. Ei muuta kuin hommiin.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 11. Minna M kirjoitti:

  Minulla on vuosia ollut kaapissa huopunut villapaita odottamassa muuttumista tossuiksi. Ei ole projekti edennyt. Ihania ideoita! Voisin käyttää, jos joku muu hoitaisi toteutuksen!

 12. Melissa L kirjoitti:

  Nyt vaan projekti esiin ja hommiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *