Hae
VillaNanna

Romanttinen Fiskars Village

Romanttinen Fiskars Village

Meidän matka jatkuu ja seuraava määränpää on Romanttinen Fiskars Village, joka oli enemmän kuin osasimme odottaa. Tokikaan emme kaikkea täälläkään päässeet nyt näkemään, joten palaamme takaisin tänne kauniisiin maisemiin. Meidän tärkein kohde täällä oli yksi kauppa, josta kerron erikseen huomisessa postauksessa. Fiskarsin kylä on ollut minulla vierailukohteena jo muutaman vuoden ja nyt vihdoin tänne pääsin. Tämä on ihana pikku kylä, jossa voisin hyvin myös asua. Ihania vanhoja rakennuksia, tarinoita menneestä maailmasta.

En kuitenkaan missään vaiheessa uskonut, että tämä paikka on näin ihana ja monipuolinen, kädentaitojen aarreaitta. Valtavasti ihania asioita, joita hypistellä. Tosin meidän päivä koostui lähinnä siitä, että koitimme hiukan tutustua paikkaan ja vähän ymmärtää mitä missäkin on, siksi kovin moneen putiikkiin en päässyt tututstumaan tällä kerralla. Emme olleet sen enempää googletelleet mitä Fiskarsissa on, joten siksi shoppailut eivät olleet ihan ensimmäisenä meidän ajatuksissa.

Romanttinen Fiskars Village Romanttinen Fiskars Village Romanttinen Fiskars Village

Romanttinen Fiskars Village

Ruukin perusti vuonna 1649 Peter Thorwöste niminen henkilö, ruukissa valmsitettiin taottuja ja valettuja tuotteita, poikkeuksena tykit. Ruukin perustamisesta on nyt kulunut 371 vuotta ja sen monivaiheinen historia on jäänyt elämään ruukkiin. Käsityön perinne näkyy selkeästi kylässä. Tutustu kylään lähemmin tästä linkistä.

Kylässä on monia vanhoja rakennuksia edelleen ja jos et ehdi museoon, niin voit ladata sovelluksen, jonka kanssa voit kulkea pitkin ruukkia ja oppia sen historiasta. Sovellus on nimeltään Arilyn ja pitkin kylää löytyy infotauluja, joiden kuvaan laitat puhelimen ja sovellus skannaa kuvan ja lukija aloittaa kertomaan mitä kaikkea alueen historiaan kuuluu. Sovelluksella avautuu ihan erilainen maailma ja pääsee syvemmälle alueelle sisälle.

Asuni

Ihanien käsitöiden ja pikku putiikkien ympäröimänä oli ihanaa myös kuvata minun mekko. Alueeseen sopi hyvin, että päälläni on jotakin itse tehtyä. Mekko sopi oikein mainiosti tähän ympäristöön, vai mitä mieltä olette? Mekon olen tehnyt jo aikaa sitten, ja se on esitelty muutmaan kertaan blogissa mutta nyt mekko on vihdoin myös päälläni. Olen käyttänyt tuttua ja turvallista kaavaa Burda 5/13 -lehdestä. Sama mekko kuin oli päälläni matkan alussa, mutta helma vain on toisenlainen. Samaan mekkoon voi tutustua alla olevasta linkistä.

Kaunis Raasepori

Asuuni kuului mekon lisäksi:

 • Farkkutakki: Ostettu H&M:stä vuonna 2007
 • Kengät: Dr Martens
 • Reppu: Kirppis?

Tuo Burdan lehti on minun yksi lemppari lehdistäni ja siitä olen tehnyt monen monta vaatetta itselleni, varsinkin yksi mekkokaava on minun suosikkini ja näitä mekkojahan minulla on jo enemmän kuin se 12 kappaletta. Kaikki toki erilaisia mutta silti samanlaisia.

Romanttinen Fiskars Village

Päivä vierähti valtavan nopeasti tässä ihanassa kylässä. Emme valitettavasti tajunneet missään kohtaa niin juuri syödä mitään kunnollista, huomasimme vasta kotimatkalla, että vatsaa kurnii, niin käytiin syömässä jotakin pientä, kun kello oli jo paljon, eikä isoille ruuille voitu antautua. Käykö teille joskus niin, ettei edes huomaa ajan kulumista ja syöminen jää vähän heikonlaiseksi? Tässä kohtaa on todettava, että olipas huono äiti…Lapsikaan ei ollut huomannut ollenkaaan, että nälkä oli. Toki olimme syöneet välipalaa hyvällä ruokahalulla, mutta ei mitään ruokaa. Noh, yksi päivä sinne tänne, onneksi sitten kotona sai kunnollista ruokaa ja oman maan perunoita.

Oikein ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Lenitha Koponen kirjoitti:

  Hienoa, että tykkäät minun kotimaisemistani!

 2. Jael kirjoitti:

  Tuo on kyllä kaunis paikka:) Ja tosi kiva mekko päälläsi taas.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Olen tutustunut Fiskarsiin blogien välityksellä. Olisipa kiva päästä käymään siellä! Tuo kännykkäsovellus kuulostaa hyvältä! Kauniin kesäisessä mekossa olet ollut liikkeellä!

 4. Jasmin kirjoitti:

  Kauniit kuvat! ? Harmi vain että sinne on Vantaalta vähän pitkä matka….

  • villananna kirjoitti:

   Helsingistä mekin oltiin liikkeellä. Hyvä päiväretki kohde siltikin, vaikka matkaan menee oma aikansa.

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upean idyllisiä kuvia <3

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Fiskars on varmasti vierailun arvoinen paikka. Itse en ole vielä sinne ehtinyt mutta toivottavasti vielä tänä kesänä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *