Hae
VillaNanna

Vuoden käsityöt

Vuoden käsityöt

Vuoden käsityöt otsikko kertoo mitä pitää vuosi 2023 sisällään. Tätä vuotta ei voi kutsua taiteen vuodeksi kun en oikein mitään ole saanut aikaan. Alkuvuoden neuloosi muuttui kesällä onkimadoksi ja on jäänyt sille asteelle. Ompeluista ei oikein ole tullut mitään, koneet ovat seisseet lähet koko vuoden. Huom, lähes. Nyt loppuvuodeksi hiukan innostuin jälleen ja tulette ensi vuonna näkemään näitä ompeluita ainakin aluksi. Puikollakin on aloitettu nyt loman aikana tyttären sukka. Huonolla menestyksellä sekin. Tämän vuoden käsityöt ei ollut helppo juttu ollenkaan.

Vuoden käsityöt

Mutta kaikesta huolimatta, lähdetään hiukan tutkimaan mitä kaikkea sitä sitten on tullut tehtyä tässä vuoden aikana. En ihan itsekkään tiedä vielä miten tämä postaus tästä muodostuu, mutta katsotaan. Mennään kuukausi kerrallaan ja katsotaan mitä on saatu aikaan ja miten paljon sitä on sitten lopulta jotakin tehty.

Tammikuu

Tammikuu alkoi meidän Kalifornian reissulla ja moni postaus kertoi meidän kohteista ja kokemuksista. Niitäkin saa lukea tästä linkistä. Tammikuussa lähdettiin muutenkin liikkeelle suurin toivein ja odotuksin vuoteen 2023. Suunnitelmia oli valtavasti.

Tammikuun julkaistut työt:

Seitsemän työtä, joista osa tosin valmistui jo ennen vuotta 2023 mutta julkaistiin lopulta alkuvuonna. Ihan kivalta näytti alkuvuosi kädentaidon osalta. Kaikkea kivaa tuli tehtyä ja oli kiva aloittaa vuosi ihan tuunauksella. Se kun ei ole se helpoin juttu ollenkaan tällä hetkellä meikäläisellä.

Vuoden käsityöt

Helmikuu

Tällä hetkellä tosiaan tuo tuunaaminen takkuilee pahiten, enkä edes tiedä miksi. Se kun on minulle ollut aina kivaa ja mielekästä puuhaa, niin nyt en tahdo saada millään mitään sille puolelle aikaan. Kaikki roippeet odottaa kaapissa ja aina otan mieluummin sen kankaan esiin kuin vaatteen. Ehkä aivot tarvitsee vain lepoa.

Helmikuun julkaistut työt:

Helmikuussa alkoi vähitellen työt vähentymään. Helmikuussa tosin esittelin muutamia töitä, joita olen vuosia sitten tehnyt. Ne eivät tähän listalle nyt päässeet, kun ovat vanhoja töitä. Viisi tekelettä kipusi listalle ja se on aika hyvä tulos, kun miettii mikä homma oli tuossa jämäkerien neulepaidassa. Paita on muuten kovassa käytössä edelleen.

Maaliskuu

Maaliskuussa sitten työmuisti alkoi kuormittua aika pahastikkin ja aloin pelätä RCVS:än ilmestymistä elämään jälleen. Onneksi löysin kuitenkin tapoja millä hiukan lievittää tilaani, joten tilanne raukesi lopulta aika nopeastikin. Tässä kuussa alkoi myös Nupun uusi elämä, kun kohtu alkoi aiheuttaa ongelmia ja se jouduttiin leikkaamaan pois.

Maaliskuun julkaistut työt:

Viisi työtä tässäkin kuussa. Ja parasta on tässä se, että omat vanhat rytkyt pääsee uudellaiseen käyttöön. Ei tarvitse kuin katsoa kaappiin ja aina löytää sieltä jotakin, joka oli lempivaate mutta ei enää. Silloin sen voi muokata uudeksi lemppariksi.

Huhtikuu

Huhtikuussa alkaa aivot mennä kesää kohti ja yleensä kaappiin alkaa valmistua suloisia kesävaatteita. Valitettavasti osa noista vaatteista tullaan julkaisemaan vasta vuonna 2024 kesällä, aina ei ole aikaa kuvata kaikkia töitä tuosta noin vain.

Huhtikuun julkaistut työt:

Huhtikuussa esittelin myös vanhoja töitä, joita ei blogissa vielä ollut. Siis vuosia sitten tehtyjä, jotka on alunperin esitelty vanhan blogin puolella. Joskus on kiva niitä laitella joukkoon, kun suurin osa eivät niitä ole vielä nähneet.

Toukokuu

Toukokuu tuo tullessaan aina sen kutkuttavan odotuksen. Kesä ja kesäloma. Kesätoiminnat ovat nurkan takana ja se kertoo myös, että meillä ohjaajilla on kivaa, koska päästään tekemään asioita, joita ei siinä itse arjessa päästä tekemään.

Toukokuun julkaistut työt:

Toukokuussa alkaa kelit olla niin lämpimät, että voi jättää takit ja sukkikset kaappiin. On ihanaa tuntea tuulenvire jaloissa ja niskassa kun kulkee kadulla. Tässä kohtaa emme vielä tienneet, että tämä oli meidän viimeinen kesä Paloheinässä.

Kesäkuu

Kesäkuussa koin jotakin sellaista, jota en ole koskaan kokenut. Lakeuduin köysien varassa kohtisuoraa kalliota pitkin alas. Kallio oli vain 15 metriä kohtisuoraa mutta se oli valtavan suuri juttu minulle. Tänäkin vuonna osallistun toivottavasti samalle leirille, mutta tänä vuonna otamme jotakin muuta ohjelmaan kuin kalliolaskun.

Kesäkuun julkaistut työt:

Kesäkuussa sainkin taas aikaan kaikenlaista kivaa. Jotenkin kohti kesää saa enemmän aikaan kun kesäjutut on niin paljon enemmän minua kuin talviset, vaikka rakastankin neuleita todella paljon ja niitähän on sitten paljon.

Heinäkuu

Heinäkuussa minulla on aina loma ja odotukset ovat aina vähän korkeammat. Mutta meidän kovin odotettu road trip keskeytettiin ja harmi oli aika valtava. Sen paikkailu Krakovassa auttoi, mutta täällä kotona sitten tilanne riistäytyi käsistä, asia jota en ole puinut julkisesti. Mutta tapahtumat täällä Suomessa johti siihen, että muutimme hyvin nopealla varoitusajalla pois Paloheinästä.

Heinäkuun julkaistut työt:

Heinäkuussa ehdin siis postailla joka päivä ja kivasti sain ommeltua ja virkkailtua. Yleensä kesällä virkkaan kasviperäisistä langoista kaikenlaista ja syksyn ja talven sitten neulon villalangoilla. Jotenkin toimii itsellä näin parhaiten tämä jako. Harvoin kuitenkaan teen vaatteita kesällä virkkaamalla tai neulomalla. Teen toki mutta todella harvoin.

Vuoden käsityöt

Elokuu

Heinä-elokuun vaihteessa hyppäsimme lentokoneeseen ja kohteena oli rakas Krakova. Tämä on toinen reissu, jonka teimme mieheni kanssa ihan kahdestaan Krakovaan. Reissu oli muutenkin ihan erilainen mitä yleensä. Meillä ei juuri ollut mitään suunniteltuja kohteita. Tai oli mutta lähinnä niin, että mennään jos jaksetaan.

Elokuun julkaistut työt:

Elokuu mentiin lähinnä heinäkuun töiden varassa. En siis ehtinyt kaikkea esitellä heinäkuussa, niin osa esiteltiin elokuussa. Elokuu itsessään oli hyvin kuiva kuukausi. En siis oikeasti ommellut enkä neulonut tai virkannut yhtään mitään.

Syyskuu

Syyskuu alkoi lämpimästi ja oli kiva aloittaa vähitellen normaali elämä. Tarkoitan tällä sitä, että kerhot starttasi ja se normaali työrytmi alkoi. Oli kiva nähdä vanhoja nuoria sekä ottaa vastaan uusia. Oli mahtava seurata miten porukka rakentuu yhteen ja miten löydetään uusia kavereita.

Syyskuun julkaistut työt:

Syyskuu keskittyi niin asuntoihin ja muuttamisiin. En ehtinyt edes katsoa ompelukoneita päinkään. Töissä oli kiirettä ja kaikenlaista härdelliä. Kiinnostus ompeluun ja neulomiseen lopahti aivan kokonaan. Ja muutto olikin oiva tilaisuus olla miettimättä koko hommaa.

Lokakuu

Lokakuu oli monin tavoin rankka, isän kuolema, konfliktin eskaloituminen. Oma muutto ja töissä uudet tuulet. Tuntui, että minua revitään riekaleiksi vähitellen. Oli vaikea laittaa asioita järjestykseen. Minulla ei ollut pakopaikkaa, kun olin siivonnut ompelukoneetkin jo pois. Koitin keskittyä tyhjentämään omaa asuntoa, vaikka isän kuolinpesä tuotti päänvaivaa enemmän kuin osasin odottaa.

Lokakuun julkaistut työt:

Näistä neulepoolo on valmistunut muutama vuosi sitten, mutten ole saanut sitä ikinä blogiin asti, ennen kuin nyt. Oli pakko kaivella juttuja takataskusta kun muuten ei olisi ollut mitään kerrottavaa koko kuukautena. Junk journal oli tehty kesällä nuorten kurssin aikana hame taas tehty kesän lopulla. Vain rahi ja nahaksohva olisi olleet ne jutut, jotka tein juuri lokakuussa.

Marraskuu

Marraskuu on ollut minulle edelleen hankala kuu, yleensä koko marraskuu on ollut synttäri kuukauteni, mutta tänä vuonna vietto oli minimalista. Muutto ja kaikki muu ympärillä oli imeneet meikäläisen kyllä aivan kuiviin. Mitä tein? En mitään.

Marraskuun julkaistut työt:

Yksi asia, joka piristi syksyä oli Vaikuttajamedian ja Vaman pikkujoulut / synttarit. Ja koska kyseessä oli riemukasta menoa ja bling blingiä, niin se sopi kyllä todella hvyin meikäläiselle. Vihdoinkin jotakin muuta kuin pahvilaatikoita ja roskasäkkejä.

Vuoden käsityöt

Joulukuu

Joulukuussa päätin ottaa härän sarvista kiinni ja selättää ompelujumin. Jumia ei ole selätetty vieläkään, mutta pieniä toivon kipinöitä on jo näkyvillä. Toivossa on siis hyvä elää.

Joulukuun julkaistut työt:

Viisi työtä pinellä taistelulla sain valmiiksi tässä kuussa. Todellisuudessa kyllä muutama tuohon lisää, en valitettavasti vain saanut niitä kuvattua tähän hätään. Ja yksi työ on vielä ilman kunnollisia kuvia, vaikka julkaisinkin kuvia siitä aikasemmin. Vuoden käsityöt on vihdoin saatu päätökseen.

Suunnitelmia, odotuksia ja mietteitä vuodesta 2024

Koska koen tämän vuoden ja viime vuoden olleen aika rankkoja, niin olen päättänyt olla suunnittelematta ja odottamatta mitään ensi vuodelta. En ole jaksanut miettiä koko tulevaa vuotta. Ainoastaan koirien kautta miettinyt, miten tässä elelemme. Muutoin en mitään. Vähitellen yritän selättää ompelujumiani, sillä tarvitsen sitä selvitäkseni stressitä sekä muista elämän ristiriidoista. Myös villasukkia odottelee perhe, joten neuloosikin olisi hyvä saada tähän hetkeen auttamaan.

Vuoden käsityöt ovat nyt laitettu koosteeksi ja toki sitä toivon, että ensi vuonna oltaisiin samassa kuin ennen. Mutta se on aika epätodennäköistä. Hiljaa hyvää tulee ja keskityn nyt ainakin alkuvuoden siihen, että julkaisen kaikki ne työt, jotka ovat jääneet julkaisematta tässä vuoden aikana, vaikka ne ovat tehty tämän vuoden aikana. Niitä kun on aika monta. Mutta vähitellen, vähitellen. Saa tosiaan nähdä millaiset ovat 2024 vuoden käsityöt.

Vuoden käsityöt

Toivotan kaikille meille parempaa vuotta 2024!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

  1. Tyylimurun Tiina kirjoitti:

    Aikamoinen vuosi siellä takana! Varmaan ihan kiva, jos rauhallisissa merkeissä pääsee uutta aloittamaan. Ihailen käsitöitäsi aina! Haaveilen, että ehkä minäkin joku päivä jotain oppisin tuunaamaan.
    Oikein hyvää uutta vuotta!

  2. JOnna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Tosi kivoja juttuja olet tehnyt pitkin vuotta! Tykkäisin itse pitää enemmän mekkoja, joten josko sitä tänä vuonna innostuisi taas ompelun maailmastakin 🙂

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Ehkä se on välillä viisaampaa olla tekemättä liikaa suunnitelmia. Silloin yllättävätkin käänteet voivat olla tervetulleita.

  4. Mare Kinanen kirjoitti:

    On siinä aika paljon kaikkea ihanaa. Kesämekoissa monta sellaista jota kuvittelisi itsekin käyttävänsä. Nättejä niin mallit kuin kuositkin.
    Jännityksellä jo odotellaan vuotta 2024 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Totta, ihmeen kanssa olen saanut aika paljonkin aikaan vuodessa. Tokikaan ei samaa määrää mitä aikanaan, mutta kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *