Hae
VillaNanna

Kristallimuovi ja karkkipaperi

Kristallimuovi ja karkkipaperi

Kristallimuovi ja karkkipaperi ovat mielenkiintoiset materiaalit ompelussa. Tässä syksyllä olen kovasti työnkin puolesta testaillut erilaisia vaihtoehtoja mitä karkkipaperista voidaan tehdä, mutta täytyy sanoa, että nämä pussukat vie kyllä voiton. Näitä samaisia pussukoita voidaan valmistaa monesta muustakin kristallimuovia apuna käyttäen.

Kristallimuovi ja karkkipaperi

Minua on aina kiehtonut se, miten eri materiaaleja voidaan yhdistää tai miten eri materiaalit muovautuu ihan eri käyttöön mitä ne on alunperin tarkoitettu. Karkkipaperi on yksi sellainen. Minulle on myös erittäin tärkeää zero waste -askartelu, joten tietenkin etsin koko ajan uusia tapoja hyödyntää erilainen ”roska”. Junk journaleihin menee aika valtava määrä roskaa, mutta sitten on materiaaleja, joista voikin valmistaa kaikkea muuta, kuten nyt vaikka pussukoita.

Todella hyvän ohjeen näihin pussukoihin löydän Kangaskorjaamolla -blogista: Linkki! 

Minulle pussukoita ei ole koskaan liian paljoa, sillä tarvitsen jos johonkin erilaisia nyssyköitä ja pussukoita. Tästäkin kasasta lähtee meidän matkalle ainakin yksi, jos ei kaksikin, sillä haluan omat laturit omaan reppuuni. Näin ollen paras tapa pitää laturit messissä, on pakata ne pussukoihin. Minusta ainakin, tai se on minun tapani. Silloin ei laturit pyöri siellä sun täällä, vaan ovat yhdessä hyvässä paikassa koko ajan.

Kristallimuovi ja karkkipaperi

Zero waste -ompelun ihanuus

Minulle siis roska ei ole vain roska, vaan se on myös mahdollinen materiaali, jota voin käyttää askartelussa. Joskus kun oikein innostun, en oikein ehdi mitään muuta tekemäänkään kuin juuri roskasta käyttöesineitä. Haluan testata kaikkea, toki tuohon hommaan ei halua kokonaan uppoutua, koska siinä menee kyllä niin ikä ja terveys, jos meinaa kaikki omat jätteensä askarrella tai ommella. Joten rajansa kaikella tässäkin hommassa.

Mutta tätä on kiva tehdä ja kiva opettaa myös nuorille. He oppivat näkemään roskassa mahdollisuuden johonkin muuhun. Kuten kesällä junk journal -kurssilla, eräs nuori totesi, ettei enää voi laittaa mitään roskiin, kun kaikesta voi tehdä jotakin sinne omaan päiväkirjaan tai siitä voi tehdä päiväkirjan. Ja tämä on kyllä aivan totta! Itsellä tämä ongelma on, etten mitään voi oikein laittaa roskiin kun kaikesta voisi jotakin tehdä.

Kristallimuovi ja karkkipaperi

Mukavaa päivää kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Leena kirjoitti:

    Hei! Kysyn tämän postauksen alla asiantuntijalta, että onko UFF:n tasarahapäivät yleensä olleet heti joulun jälkeen vai vasta tammikuussa? Kiitos jos ehdit vastata. 😊

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Ihan mahtavaa, että ”roskat” saa uuden, kauniin elämän. 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *