Hae
VillaNanna

Vyötärökaitaleista hame

Vyötärökaitaleista hame

Vihdoin, pitkästä aikaa farkkujämä projekti etenee ja tällä kertaa valmistui vyötärökaitaleista hame. Tällä hetkellä tämä projekti ei tunnu etenevän ollenkaan, en pääse kiinni hommaan. Keksen on tällä hetkellä Barbien farkkuasut sekä yhdet kotitossut. Nämä työt eivät etene ollenkaan tällä hetkellä. Myös farkkujämä kassi odottaa tutkimista ja loppupalojen suunnittelua. Jotenkin vain tämä ei nyt tahdo edistyä millään.

Mutta kaikesta huolimatta olen tyytyväinen tähän hameeseen. Lopputulos on hauska, ensin kyllä mietin, jos olisin ommellut kaikki farkkujämät yhteen ja tehnyt hameseen volangin niistä, mutta sitten halusinkin kokeilla hommaa niin, että teen erittäin kevyen volangin. Jotenkin tykkään nyt tästä hameesta enemmän mitä tykkäisin farkkujämänä.

Vyötärökaitaleista hame Vyötärökaitaleista hame

Vyötärökaitaleista hame

Homma ei ollut mitenkään yksinkertainen tai helppo. Ensin piti purkaa jokainen vyötärökaitale ja ommella kaikki yhteen, jonka jälkeen sain leikata kaavalla osat. Koska pitsimekon vuorista ei riittänyt tähän hameeseen vuoria, niin oli pakko keksiä toinen vaihtoehto. Laatikosta löytyi ohut tuubihuivi, josta leikkelin volankiosan. Näin näkyy kiva pinkki väri pitsin läpi.

tarvikkeet:

 • farkkujen vyötärökaitaleita
 • pitsimekko
 • tuubihuivi
 • farkuista irrotettuja merkkejä ja vyölenkkejä
 • pitkä vetoketju farkuista

Tee näin:

 • Purkaa kaikki vyötärökaitaleet, merkit sekä vyölenkit ja vetoketju
 • Silitä vyötärökaitaleet suoraksi, ompele kaikki yhteen kankaaksi
 • Leikkaa kaavalla farkkuosa vyötärökaitaleista tehdystä kankaasta
 • Leikkaa volankiosa pitsimekosta ja tuubihuivista
 • Ompele osat yhteen ohjeen mukaan

Hameen kaava on Miss B kesä 2/87 -lehdestä. Lehti on yksi suosikkini ja tarkoitus olisi tehdä siitä oma postauksensa, samalla tavoin kun olen tehnyt lempineulelehdestä. Tämä Miss B lehti on sellainen, josta minulla on ollut joskus kauan sitten lähes kaikki vaatteet tehtynä. Nyt pikkuhiljaa nämä vaatteet ovat ilmestyneet uudelleen kaappiini.

Lempikäsityölehteni

Vyötärökaitaleista hame Vyötärökaitaleista hame

Ikä ja nuoruuden vaatteet

Useasti kun puhutaan vaatteista jossakin, niin joku sanoo aina siitä, että kamalinta on se, että aikuinen pukeutuu samoihin vaatteisiin mitä silloin teininä. Itse taas en näe asiassa mitään ihmeellistä, jos laitan kasarivaatteet päälleni tai kasarikaavoilla tehtyjä vaatteita. Eikä ne näytä sen hupsummalle mitä ne näytti silloin aikanaan. Vaikka samat mallit ja samat kuviot olisikin päällä, niin silti tapa pukeutua muokkautuu. Siksi edelleen kuljen oman lapsuuteni ja nuoruuteni aikakausien muotien mukaan. Sanoi sitten kuka tahansa mitä tahansa.

Vai mitä mieltä olette?

Pyrin aina tuomaan jotakin uutta näkökantaa vanhaan kaavaan sekä kokeilen jotakin uutta kuosia. Saatan myös poistaa toppausten paikat kaavasta ennen leikkaamista yms. pieniä muutoksia. Mutta neuleet teen juuri sellaiseksi kuin ne ovat: Isot hihat ja laatikkomainen ulkomuoto. Ne ovat minun ihan lemppari mallit.’

Vyötärökaitaleista hame ja koko asun tarina

Hameen lisäksi myös paitani on tehty itse. Kangas on ostettu yli kymmenen vuotta sitten Eurokankaasta ja paidassa ei ole käytetty kaavaa, vaan olen laittanut t-paidan kankaalle ja leikannut paidan sitä apuna käyttäen. Kangas tuli käyttöön ihan kokonaan, niin vähän sitä oli. Kengät on ostettu uutena, Haloselta. Pitkän etsinnän jälkeen löysin nämä sandaalit. Etsin toki toisia, mutta ne eivät istuneet jalkaani mitenkään, ja nämä taas istuivat kuin valettu, joten valitsin tietenkin nämä. Kengät on merkiltään Dr. Martensit ja näillä on ihana kävellä. Neuletakki on ostettu joskus 2007 tai 2008 ja edelleen käytössä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Tosin, olen harkinnut tämän neuletakin tuunaamista. Mutta se jää nähtäväksi.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Kyllä sinä olet kekseliäs! Pysyt hyödyntämään ihan kaikki 🙂
  Eipä olisi tullut itselleni moinen edes mieleen.
  Kuvat Barbien farkkuasut myös blogiin kiitos!
  Raasepori on muuten kuvaksellinen paikka ja mielenkiintoinen
  historia. Vuosi sitten viimeksi piipahdin.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, Barbien vaatteetkin tulee, jahka saan ne joskus tulevaisuudessa valmiiksi 😀

 2. tuula kirjoitti:

  Itse teenaina t-paidat + muut trikoopaidat samalla tyylillä, vanha kankaalle ja siitä sitten leikkaan.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan uniikki kappale 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Todella upea hame. Kiva yhdistelmä farkku ja pitsi. 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Olipas mielenkiintoinen idea tehdä hame kaitaleista.
  Kuvauspaikka on myös todella upea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *