Hae
VillaNanna

Kevään cowboy

Tämän kevään cowboy valmistuu näppärästi kuumaliimaa käyttämällä. Tässä ei tarvita osaamista kuin sen verran, että tietää miten kuumaliimaa käytetään. Kaikki materiaalit hattua myöden löytyy kirppareilta tai omasta kaapista. Mitään ei tarvitse välttämättä ostaa erikseen. Askartelu on kivaa puuhaa näinä aikoina, kun joutuu olemaan paljon sisätiloissa ja pitää keksiä kaikenlaista tekemistä ja pipertämistä. Tällainen askartelu tekee niin hyvää neulomisen ja ompelun välissä. Oma poikanikin tykkää tulla hääräilemään ja leikkimään askartelutarvikkeilla kun levitän ne keittiön pöydälle. Myös hän saa tehdä omia askartelujaan samaan aikaan. Kivaa yhdessä tekemistä, vaikka tehtäisiin erikseen.

Kun kierrän kirppareita ristiin rastiin, ostan paljon erilaisia askartelu-ja ompelutarvikkeita. Ostan useasti myös asioita, jotka tarvitsevat hiukan jotain pientä herätäkseen taas eloon.  Ja aina kannattaa tehdä tällaiset koristeet sellaisiksi, että ne voidaan myös vaihtaa toisiin. Toki jos tuote on sellainen, ettei vaihtelu oikein onnistu, niin sitten on toinen juttu.

Kevään cowboy

Tämän ihanan hatun löysin vuosia sitten Fidasta ja se näytti heti siltä, että se tarvitsee jotakin kivaa koristetta. Onneksi minulla oli kotona ilmaisosastolta löytynyneitä vöitä, sekä Kierrätyskeskuksesta ostettuja askartelutarvikkeita. Tiesin siis jo heti mitä haluan ja miltä hatun tulee näyttää.

Tarvikkeet:

 • cowboy -hattu
 • vanha vyö
 • rintaneulan neulaosa tai hakaneula
 • pieni pala huopaa
 • eri kokoisia sulkia
 • yksi iso strassi tai muu kivi
 • kuumaliimapyssy
 • liimapuikko
Tähän ei juurikaan mitään ohjetta ole, sommittele ensin miten haluat sulat asetella, ota aina valokuva jokaisesta sommittelusta. On helpompi valita se mistä tykkää ja näkee siitä kuvasta mallin. Leikkaa huovasta pyöreä pala, johon liimaat sulat kiinni. Liimaa myös kivet ja muuta koristeet. Lopuksi kiinnitä neulaosa huopapalan taakse ja leikkaa toinen osa huovasta, jonka liimaat neulaosan taakse, jotta neulaosa pysyy kunnolla huovassa kiinni.
Tästä hatusta tuli juuri sellainen kuin ajatuksissani näin ja sopii niin hyvin minun boheemiin tyyliin. Useasti juuri keväisin minulle tulee sellainen syvä boheemikausi, kun haluan kaikenlaista hyvin boheemia itselleni, silloin tulee askarreltua paljon tämän tyyppisiä juttuja. Useasti tähän hommaan löytyy kaikki kotoa jo valmiina, mutta joskus käy näinkin, että se juttu löytyy kirpparilta ja tarvikkeet kotoa, joskus toisin pöin.
Kevään cowboy Kevään cowboy
Oikein ihanaa ja aurinkoista päivää teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Vanhojen korvisten uusi muoto

8 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Vau mikä hattu!Hyvää pääisiäisen aikaa Melissa:)

 2. Niinapaju kirjoitti:

  Tykkään ja sulkien myötä sopii loistavasti myös pääsiäisen ajankohtaan ?

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Haasteena voisi olla sopivan hatun löytäminen! Ja jos sellainen löytyisikin, niin ehkä meikäläisen askartelutaidoilla miettisin kaksi kertaa, että uskaltaisinko lähteä sitä koristelemaan, jos se vaikka lähtötilanteessa olisi ihan hyvä sellaisenaan 🙂 🙂 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Juu, ei aina tarvitse lähteä tuunaamaan, jos tuote on jo sellainen josta tykkää.

 4. Mira "Digi Voimaannuttaja" Rinne kirjoitti:

  Kerrassaan ihanan persoonallinen hattu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *