Hae
VillaNanna

Uusi päivä uusi asu

Uusi päivä, uusi asu! Todellisuudessa koko asu löytyi kaapista. Mitään ei tarvinnut ostaa. Kahdeksan vuotta vanha hame, perityt lenkkarit, vanhoista farkuista tehty farkkutakki. Niin ihanan keväinen asu, vaikka tällä hetkellä onkin kylmä ja luntakin on saatu niskaan. Voi kun niin toivon, että vappu olisi sen verran lämmin, että voisi olla pihalla ja grillata. Siitä onkin pitkä aika kun viimeksi vappuna oli aurinkoista ja suhteellisen lämmintä.

Viime postauksessa kerroin, miten minuun on iskenyt jumi ja jumi vaan jatkuu edelleen. Tämäkin postaus on mennyt kertaalleen roskakoriin ja aloitin ihan uuden postauksen asustani. Ei oikein tuntunut tällä kertaa sellaiselle, että olisin sellaista tekstiä suoltanut, jota kirjoitin aikaisemmin. Ehkä kuitenkin saatan jotakin siitä säästää ja hyödyntää jossakin muussa tilanteessa. Nyt kuitenkin koitan kirjoittaa ohjeen tästä minun hameestani.

Uusi päivä uusi asu

Uusi päivä uusi asu

Töissä vietetään tällä hetkellä kauden kiireisintä aikaa ja koska kiire on kova ja tekemistä valtavasti, on hyvä välillä myös pysähtyä ja vaikka pukea päälleen sellaista, joka tuo voimaa ja jossa on hyvä olla. Viime viikolla oli kivoja kelejä ja kevät näytti etenevän vauhdilla. Puihin tuli silmuja ja työpaikan lähellä on puu, joka sai jo kukkaloistonsa. Siksi onkin tämä viikko ollut todella kurja, kun vettä ja lunta on saatu niskaan lähes päivittäin. Tullut liian syksyinen fiilis. Se on ollut varmasti yksi asia miksi olo on niin jumissa.

Halusin viime viikolla nauttia keväästä ja omaan kevääseen kuuluu aina maksihame sekä farkkutakki. Ne sopivat hyvin myös tällaiselle pyylevälle lähes 50 -vuotiaalle naisihmiselle. Jalkaan lenkkarit ja ei muuta kuin menoksi. Paidoiksi valikoitui Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneet t-paita sekä neuletakki. Farkkutaki on tehty omista vanhoista farkuista, jotka eivät päälle enää mahtuneet, eikä niitä ollut myöskään järkeä laittaa kierrätykseen. Joten ei muuta kuin sakset esiin ja silppuamaan.

Uusi päivä uusi asu

Tee itse trikoohame ilman kaavaa

Tarvitset kaksi mittaa: Pituus sekä leveys. Pituus mitataan vyötäröltä nilkkoihin. Käänteisiin lisätään vyötärölle 3 cm ja helmaan 4cm. Leveys mitataan lantion leveimmästä kohdasta ja lisätään mittaan vähintään 5 cm. Riippuen miten paljon haluaa takamuksen pingoittuvan.

Tee näin:

  • Aseta kangas kaksin kerroin ja merkitse pituus sekä leveys. Jos haluat, voit leventää helmaa niin paljon kuin haluat. Tee mittojen mukaan viiva kankaalle ja leikkaa. Nyt sinulla on yksi kappale. Tee toinen samanlainen.
  • Ompele saumat kiinni. Mittaa vyötärölle kuminauha ja käännä vyötärö 3 cm nurjalle ja ompele kaksoisneulalla. Pujota kuminauha sisälle (kuminauhan oltava yhtä leveä kuin vyötärön käännös. Ompele päälitikkaus venyttämällä. Näin kuminauha pysyy paikallaan.
  • Käännä helmasta 4 cm nurjalle ja ompele kaksoisneulalla päärme helmaan.
  • Valmis.

Jos tarvitaan kuvaohjeet, laita siitä kommenttia, niin tehdään nekin mahdollisimman pian!

Viihdyin todella hyvin tässä asussa ja varmasti laitan sen uudelleen päälleni. Voisin melkein tämänkin asun laittaa samaan kategoriaan millainen on Lumppumaakarin ekstaasi. Kyllä, minulla on sellainenkin ja siitä on tullut tänne joskus kirjoitettuakin. Mikä se siis on? Se on lyhykäisyydessään sellainen fiilis kun huomaat, että päälläsi on pelkästään itse tehtyä ja tuunattua tai sitten sekoitettuna tuunattua ja kirppisvaatetta.

Aurinkoista  pikkulauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Voiko farkkutakkeja olla liikaa

Super helppo maksihame

 

4 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Ainakin Forecan sääpalvelun mukaan moneen paikkaan Suomessa on tulossa vapuksi (ja näyttää että ainakin toukokuun alkupäiviksi myös) korkeintaan 10 astetta, voi jäädä jopa alle kymmeneen.

  2. Nora kirjoitti:

    Mua ei viileä haittaa niin paljon kuin liika kuumuus. Kestän viileetä ehkä hieman enemmän, mutta en kyllä kuitenkaan tykkää kauhean paljon palellakaan. Mulle tulee helposti kuuma, mutta myös aika helposti kylmä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *