Hae
VillaNanna

Matka unelmien vaatekaappiin

Matka unelmien vaatekaappiin

Matka unelmien vaatekaappiin on ollut pitkä ja kivinen tie. Paljon olen tehnyt virheitä, niistä opittu ja paljon myös oppinut itsestäni ja siitä, miten haluan pukeutua nyt ja myöhemmin. Unelmieni vaatekaapista ei puutu mitään.

Matka unelmien vaatekaappiin

Kun sairastuin ja aikaa oli sängyssä maatessa miettiä miten parantaa omaa oloani, etten vaivu syvään masennukseen, kun en enää voi liikkua ja mennä niin kuin ennen. Mikä tekee minut iloiseksi ja nostaa fiilistäni? No, vaatteet. Silloin en ihan vielä tiennyt mihin suuntaan kaikki menee, mutta aloin miettiä ja suunnitella. Suunta löytyi kuitenkin vasta kun muutimme takaisin Helsinkiin ja löysin kirpparit ja refashionin maailman.

Aluksi en vielä kuitenkaan löytänyt sitä ajatusta, joka minulla on nyt. Tein monta virhettä matkallani ja eksyin tieltä monet kerrat. Oikeastaan Eetin lempivaatteeni -haaste avasi silmäni ymmärtämään, että minun unelmien vaatekaappi sisältää pelkästään lempivaatteita. Sen lisäksi tutkailin voimavaatteitani ja mietin millaiset vaatteet tuovat minulle voimaa ja missä viihdyn parhaiten.

Tällä matkalla olen oppinut sen, että hankin ja muokkaan vaatteet sellaisiksi, että minun on niissä hyvä olla ja missä tunnen itseni vahvaksi. Kun sovitan vaatetta, sen on heti tunnuttava hyvältä päälläni ja sen pitää tuoda se fiilis, että tämä se on, juuri tämä vaate on mahtava päälläni ja tekee hyvän fiiliksen. En ota mukaani mitään sellaista, joka tuntuu jo päälläni ehkä vaatteelle. Ne jäävät lopulta roikkumaan henkariin, eikä niitä kukaan käytä. Sen pitää olla rakkautta.

Lempivaatteeni on voimavaatteeni

Nykyään kaikki vaatteeni on lempivaatteitani, jos jokin hutiostos tulee, niin se muokataan sellaiseksi. Nykyään tosin kun sovitan vaatetta päälleni kirpparilla, niin jos se ei vain tunnu oikealle, jätän sen pois listasta mutta jos fiilis kohoaa heti kun sovitan vaatetta päälleni, niin vaate lähtee mukaan joka kerta.

Minulla toki on myös osa vaatteista voimavaatteita ja loput lempivaatteita. Voimavaatteeni poikkeaa lempivaatteista siten, että jos herään mieli maassa, on todella väsynyt ja tuntee olonsa niin pieneksi ja rumaksi. Laitan voimavaatteeni päälleni ja peilistä katsoo vahva soturi, kaunis ja kaikkeen pystyvä. Kyllä, vaatteilla voi muokata omaa fiilistä. Toki värit ovat siinäkin hommassa etulyöntiasemassa.

Vaatteen arvostus on laskenut vuosien mittaan todella paljon ja sen huomaa varsinkin kirppareita kierrellessä. Niin paljon ihan uusia vaatteita löytyy kirppareiden tangoissa. Paljon hutiostoja, paljon väärän kokoisia, huono kuntoisia. Syitä varmasti löytyy yhtä monta kuin on ostajaakin. Auttaisiko arvostukseen se, että ostaisi vain pelkkiä lempivaatteita? Tai tekee itselleen vain lempivaatteita?

Matka unelmien vaatekaappiin

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihanat kuvat ja sulla on kyllä aina niin unelma vaatteita! Itselläni on vielä matkaa unelmieni vaatekaappiin, koska en oikein tiedä mikä mun tyyli edes on 😀

 2. Jane / Yhtä kuin kirjoitti:

  Hyvä ajatus unelmavaatekaapista. Pitäis kyllä itsekin alkaa enemmän kiinnittää huomiota siihen, että vaate tuntuisi heti hyvältä.

 3. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

  Tähän pitäisi itsekin ehdottomasti panostaa. Olen yrittänytkin kiertoon laittaa niitä itselle ei-niin-mukavia kappaleita.

 4. Nadine kirjoitti:

  Minä olen edelleen matkalla unelmien vaatekaappiin. Minulla on useita toimivia lempivaatteita, useita voimavaatteita, mutta puuttuu vielä hyvin monta osaa. Joten usein joudun tekemään kompromisseja. Pakko on jotain päälle laittaa. Esim. Rils:in lempihousupukini ei mahdu enää päälle, eikä siihen auta laihtuminen (kroppani on muuttunut jonkin verran raskauden jälkeen). Lempitoppatakini hajosi, eikä mulla ole varaa ostaa uuden yhtä arvokkaan vaatteen. Lempihameeni kulahti käyttökelvottomaksi enkä löydä samanlaista millään. Lempi-Skechers:it hajosi, mutta kyseinen malli on lopetettu vuosia sitten. Olisi sittenkin pitänyt ostaa kahdet.

  Tässä sitten on pään raapimista ihan tarpeeksi ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.