Hae
VillaNanna

Porkkanan naattiletut

Olen päättänyt jatkaa näiden naattien ja muiden kasvisten osien reseptien jakoa, jotta mahdollisimman monet pääsevät näkemään mitä kaikkea näistä vihreistä ihanista osista voi oikeasti tehdä. Porkkanan naatit eivät vain maistu hyvälle vaan ne sisältää myös K-vitamiinia, kaliumia sekä klorofylliä. Kannattaa siis tutustua naattien maailmaan ja kokeilla erilaisia reseptejä myös näistä herkuista. Koska meillä syödään paljon porkkanaa, niin naattejakin tulee useasti mukana, yritän ostaa aina naatillisia kaikkein mieluiten. Porkkanan naateista saa tehtyä vaikka mitä herkullista ja nyt esittelenkin yhden reseptin lisää aikaisemman peston lisäksi. Lupaan syksyn aikana antaa lisää erilaisia reseptejä, jotta sitä hävikkiä saataisiin yhdessä pinemmäksi ja uusia ideoita ruokapöytään.
Naattireseptit
1. naattipesto

Eilen päätin tehdä naattilettuja, jotka on erittäin helppo valmistaa, aikaa vievää puuhaa tosin mutta erittäin helppoa. Täytin letut sienimuhennoksella, jonka resepti on muunnos aikaisemmasta sienikastikereseptistä. Vähän salaattia viereen ja herkku on valmis. Lettujen kanssa voi toki syödä muutakin sienikastike ei ole pakollinen. Meillä kun kaikki muut tykkää sienistä, paitsi tuo vanhempi poika, niin tulee aika useasti kuitenkin tehtyä sienistä juttuja. Poika syö kuitenkin sieniherkut kiltisti vaikka eivät hänen lemppareita olekkaan. Letut voidaan nauttia myös voissa paistettujen perunoiden ja mustaherukkahillon tai karpalohillon kanssa. Miehen lempi tapa syödä näitä lettuja. Siksi vinkki.

Huom! 
Kun käsittelet sieniä, älä pese niitä vaan putsaa harjalla. 

Koska olen innostunut tekemään hyvin yksinkertaisista raaka-aineista ruokia mahdollisimman helpoilla resepteillä, niin ei ole yllätys, että kaivelin muistoistani isoäitini paahdetut kaurahiutaleet ja siitä saa helposti salonkikelpoisen jälkiruoan. Isoäitini teki paahdettuja kaurahiutaleita lapsuudessani aina välillä ja moniin jälkkäreihin tulee näitä muutoinkin mutta itse tykkään syödä tätä herkkua ihan näin yksinkertaisella reseptillä.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *