Hae
VillaNanna

Rento viikonloppuasu

Rento viikoloppuasu

Paras viikonloppu on sellainen, joka on rento ja hidas. Ei tarvitse tehdä mitään, vaan olla ja möllöttää. Sellaisia viikonloppuja kaipaan todella paljon tällä hetkellä. Sellaiseen rentoon menoo tarvitaan myös erittäin rento asu, joka ei kiristä eikä purista yhtään mistään ja sellainen onneksi nyt on.

Rento viikonloppuasu

Olenkin ehtinyt muutama postaus sitten kertoa, että kaapissa on ollut pino fleeceä ja niistä on nyt tehty pusakoita liukuhihnalla. Tämä on se viimeinen fleecepusakka joka pinosta valmistui. Sen seuraksi ompelin myös leggarit jämäkankaasta, jota jäi pojan pitkistä kalsonkeista yli. Päähän tietenkin leikkuujätteestä ommeltu nikitahattu. Näillä varusteilla on mahtava hypätä viikonlopun viettoon ja möllöttää vaikka koko viikonlopun.

Kaavatiedot:

 • Fleecepusakka: Kotiliesi Käsityö Trikoo -lehti
 • Leggarit: Ei valmiskaavaa
 • Nikitahattu: Burda 10/2011

Itselle tulee niin hyvä mieli, kun pukeudun itse tehtyihin vaatteisiin, oman käden jäljen näkeminen nostaa itsetuntoa ja alkaa myös arvostamaan vaatteita eri tavoin. Näihin vaatteisiin olen jo kirjoittanut niiden tarinan alusta asti. Vaikka pidänkin kierrätysvaatteistakin ja niiden mielenkiintoisista tarinoista, niin silti itse tehtyihin vaatteisiin sisältyy niin paljon enemmän tunteita ja tekemisen meininkiä, ja näin niiden tarinat ovat tärkeämpiä.

Over size kelsitakki on ostettu Kierrätyskeskuksesta viime talvena ja kaulaliina on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta (jos muistan oikein).

Olen ommellut hyvin vähän

Täytyy myöntää, että miten pidemmälle vuosi menee, niin sitä vähemmän olen ommellut. Keskeneräisiä töitä on paljon, mutta valmiiksi en niitä oikein saa. Tänä viikonloppuna onkin urakkana se, että siivoan oman työhuoneeni ja katson mitä se on syönyt. Näin ehkä pääsen vähän järjestykseen myös päässäni. Ompeluhuoneeni kun on todella räjähtänyt, hyvä kun sisälle pääsee. Olen siis repinyt kaapeista suunnitelmia esiin, mutta ne suunnitelmat ovat jääneet pitkin lattioita ja se vaikuttaa myös työhön.

Vaikka olen juuri tuollainen, että minun pitää nähdä kaikki materiaali, jotta voin inspiroitua niin se ei ole nyt onnistunut. Kaikkeni olen kokeillut… Mutta jos tästä siivoamisesta olisi jonkinsortin hyötyä ja jos vaikka löytäisin hyvän materiaalin työpaikan pikkujouluasuun. Tai noh, asun eri osia minulta jo löytyy mutta se, jolla yhdistän kaiken, se avain on vielä hukassa. Inspiraatio asuun löytyi Sex and the City elokuvasta, jossa päähenkilö juoksee ystävänsä luokse uutena vuotena pyjama päällä. Sen idean ympärille olen rakentanut oman asuni. Pyjama se ei ole, vaikka pyjamahousujen tyylistä lähdetään liikkeelle.

Eli tänä viikonloppuna ei lepäillä paljoa, vaan siivotaan ja toivottavasti myös ommellaan. Ainakin jos muutaman työn verran saisin tehtyä. Koska kohta pitää alkaa pakkailla matkalaukkuja. Joko haluatte tietää minne me matkustamme?

Rento viikoloppuasu

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Lämmin asu ulkoiluun ja oleiluun

Rento asu matkalle kuin matkalle

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Jostain syystä tuo leggareiden kuosi iskee tällä hetkellä täysillä 😀

 2. In Via kirjoitti:

  Tämä kietaisutakki näyttää täsmälleen siltä, mitä minulla oli joskus 15v sitten. Paitsi se oli kokoa 34//36. Jouduin luopumaan siitä, kun en enää mahtunut sisälle raskauden jälkeen.
  Minä olen jo arvannut, minne matkustatte, mutta en paljasta sitä täällä 😀

 3. petra kirjoitti:

  Mä liputan myös rentojen vaatteiden puolelle jotka ei hierrä eikä kierrä mistään 🙂 Oot kyllä ihan oikeassa, tekemällä itse vaatteet saavat aivan erilaisen arvon. Mun kässäkärpänen on taas saanut parsinneulan käteen ja parsin lapasia jotka sain mummoltani yli 15 vuotta sitten, aavistan niiden olevan viimeiset mummon minulle tekemät lapaset, joten niistä ei ihan helpolla luovuta. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Itse myös parsin ja parsin niitä oman isoäitini viimeisiksi jääneitä sukkia monet kerrat, kunnes olivat oikeasti siinä kunnossa, ettei niitä voinut laittaa jalkaa enää kun ne jo repesi uudelleen. Joten oli harjoiteltava itse neulomaan. Onneksi on vielä isoäitini vanhoja sukkia, joita hän neuloi esikoiselleni. Näitä poikia hän ei koskaan ehtinyt näkemään mutta samat sukat ovat heidänkin jalkoja lämmittäneet mitä esikoiseni.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  eihh, maasto kuvio 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *