Hae
VillaNanna

Kaipaan matkustamaan

Kaipaan matkustamaan

Kaipaan matkustamaan, eikä se ole mitenkään väärin. Minun hyvinvoitiin kuuluu niin erilaiset seikkailut lähiympäristössä, ravintoloissa käyminen sekä matkailu Suomessa sekä ulkomailla. Korona toi jotakin uutta meidän elämään ja se oli Suomenmatkailu. Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa, joten todella odotan, että kesä olisi sellainen, että päästäisiin vähintään road tripille, jota parhaillaan suunnittelemme.

Mutta kaipaan ulkomaille, kaipaan erilaisia kokemuksia ja nähtävää, vieraita kieliä, vierasta historiaa. Vaikka ihan vain tuohon naapuriin Ruotsiin. Viimeksi olimme risteilyllä viime heinäkuussa ja Ruotsissa olimme viimeksi 2019 maaliskuussa. Aikaa onvierähtänyt siis paljon.

Kaipaan matkustamaan

Kaipaan matkustamaan

Me rakastamme risteillä ja suunnitteilla on muitakin risteilyjä kuin vain Ruotsi, Viro tai Latvia. Mutta koska halajan matkalle, niin mennään ajassa taaksepäin ihan vuoteen 2016, jolloin minun lapset olivat ensimmäistä kertaa Ruotsissa, ei Tukholmassa, vaan Visbyyssä. Ihana kesäinen päivä, vaikka itse päivä kaupungissa ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, niin lopulta kuitenkin osasimme myös nauttia olostamme. Nimittäin olimme kaikki heränneet hiukan väärällä jalalla ja se sitten näkyi.

Valitsimme Visby risteilyn ihan siitä syystä, että olen itse nähnyt Tukholmaa niin paljon, ettei minua kiinnostanut koko paikka moneen vuoteen. Ruotsi on muutoinkin tutumpi maa kuin muut naapurit tässä. Lapset taas olivat hiukan eri mieltä, mutta kiltisti asennoituivat meidän matkaan iloisesti, ainakin aluksi. Matkaan lähdettiin Silja Europalla. Kyseinen laiva ei ole lempi laivani, en oikeiastaan välitä koko paatista yhtään. Mutta sillä lähdettiin.

Kaipaan matkustamaan

Visby

Visby on Gotlannin keskustaajama, tarkkaa perustamisen ajankohtaa ei ole. Visby on ollut tärkeä Hansaliiton keskus ja Saksalaisille tärkeä kohde. Saksalaiset ovat osallistuneet myös Visbyyn rakentamiseen. Kun kaupunki alkoi laajentua kaupungin muurien ulkopuolelle, alkoi kaupunkiin virrata myös turisteja ja matkalaisia muualta. Turismista onkin tullut saaren vakiintunut elinkeino.

Visbyyssa on paljon nähtävää, yksi keskeinen nähtävyys on kaupunginmuuri sekä upeat puistot, joissa kasvaa lukematon määrä ruusuja, siksi kaupunkia kutsutaan ruusujen kaupungiksi. Tunnetuin puisto on nimeltään Almedalen. Kaupungissa on myös kasvitieteellinen puutarha. Visbyyssä asusteli myös yksi vahva pikkutyttö nimeltään Peppi Pitkätossu. On viikinkikylää ja maakuntamuseota. Kaikkea kaikille, historian havinaa.

Meidän matka Visbyyn kaduilla

Kun katsoo kuvia, ei ihan heti nää, että tunnelma on kireä ja kaikki kiukuttelee ja soittaa suutaan. Kukaan ei aamulla oikein halunnut jutella toistensa kanssa eikä hymyillä. Päätä kiristi kunnolla. Kaupungin kaunis ulkonäkö kuitenkin pikku hiljaa alkoi ottaa meitä valtaansa ja seikkailumieli alkoi lopulta kohota ja iltaa kohden jo nautimme olostamme. Syötiin lettuja terassilla siemaillen viiniä ja käytiin hakemassa herkullista jäätelöä ja oltiin vain ja nautittiin ympäristöstä.

Visby on todella kaunis kaupunki ja vielä joskus mennään tuonne pidemmäksi aikaa, ei yhdeksi päiväksi. Nähtävää kun Gotlannissa on enemmänkin. On tippukiviluolat, viikinkikylä ja vaikka ja mitä. Eli nähtävää ja koettavaa jäi muille kerroiksi oikein hyvin. Parastahan tässä oli se, että keli oli aivan ihana, aurinko paistoi ja oli lämmin. Ei kuitenkaan liian lämmin, mereltä tuleva kesäinen tuulenvire kutitteli sopivasti niskaa aina silloin tällöin.

Kun kaipaan matkustamaan

Miksi otin esiin näin vanhan postauksen? Koska kaipaan matkustamaan ja olen katsellut kaikenlaisia kuvia nyt viikonlopun aikana. En suosittele tätä, sillä kaipuu vain pahenee. Minulta on kyllä pyydetty enemmän postauksia Krakovasta ja aluksi en sitä oikein halunnut tehdä, sillä ikävä voi nousta pahemmaksi mitä se nyt on. Mutta taas kun asiaa ajattelee, niin voisin oikein hyvin kirjoittaakin lisää kyseisestä kaupungista.

Tavallaan taas kun kuvia katsoo, näkee matkassa paljon muutakin kuin vain sen kokemuksen, muistoja, eläviä muistoja. Joskus sanotaan, että kamera haittaa kokemuksien saamista ja tilanteet katoaa kun kaivaa kameraa, mutta kameralla myös luodaan kokemuksia, voit kuvasta nähdä sellaista mitä et ole huomannut paikan päällä. Matka ei katoa, vaikka kameralla ikuistaakin tapahtumia.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Sisarukset Turussa

Tyttären ostosreissu Tallinnaan

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Samoin. Tosin mun kaipuu on Suomeen , sillä siellä poika ja hänen pienet tyttärensä joita en ole nähnyt livenä sitten 2019. Niin kauan kun on kaikenlaisia rajoituksia jotka vaikeuttavat ja myös nostavat matkojen hintoja niin ei niin kiva matkustaa.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla on ehkä suurinpana kaipuuna ihan vain sellainen normaali elämä ja tapahtumat lähiympäristössä sekä mahdollisuus matkustella Suomen sisällä, sekin on nimittäin tässä korona-aikana ihan täysin itselläni jäänyt. Kunpa tämä tilanne helpottaisi pian!

  • villananna kirjoitti:

   Me ollaan suhteellisen normaalisti eletty koko ajan, jos ei työasioita lasketa. Meillä kun on ollut tilat kiinni tuossa ja nyt harrastustoiminta on onneksi avattu.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mullakin on kauhea hinku matkustamaan. Olen nähnyt monta kertaa untakin siitä. On jotenkin hassua aatella, että en ole yli vuoteen käynyt missään, kun ennen matkustelin 1-3 kertaa vuodessa 🙁

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Tämä aika on herättänyt monenlaista kaipuuta. Kaipuun matkoille, kulttuurin pariin, kaipuun ystävien pariin, kaipuun jumppaamaan.
  Visby on niin lähellä, mutta siellä en ole koskaan käynyt, sinnekin olisi kiva mennä.
  Hyvää sunnuntaita.

  • villananna kirjoitti:

   Hei, itse en ole koskaan ollut Ahvenanmaalla. Se on kuitenkin vielä lähempänä ja kuuluu Suomeen…Se on jo noloa mielestäni 😀

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Visby on yksi suosikkejani, ei vaan Ruotsissa vaan laajemminkin!
  Olenkin kirjoittanut Gotlannista useammankin jutun, jos vaikka haluaisit oikean kokemuksen korvikkeena katsoa niitä: https://meriharakka.net/tag/gotlanti/

  Meillä alkaa reissujen suunnittelu vähitellen herätä sen myötä, että kummatkin olemme saaneet ensimmäisen rokotuksen – maailma vaan on toistaiseksi kovin kiinni matkailun kannalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *