Hae
VillaNanna

Oulunkylän uusi Kierrätyskeskus

Oulunkylän ostoskeskukseen on ilmestynyt lauantaina uusi myymälä, hiukan ennen kuin ovet avautuivat, oven eteen alkoi tulla uteliaita ihmisiä. Odottava fiilis leijaili pitkin ostarin käytävää. Lauantaina avautui Kierrätyskeskuksen uusin myymälä, toinen ostarimyymälä, Kontulassa on harjoiteltu kyseistä toimintaa jo tovin ja nyt ollaan tultu Ogeliin. Aika mahtavaa! Minulle tosin se on hankala juttu, kun voi käydä niin, että vierailen siellä turhankin useasti kun aikaa jää hiukan tuhlattavaksikin…

Myymälä on pieni mutta toimiva, ihanan valoisa ja tila on käytetty hyvin mutta ei tule liian täysinäistä fiilistä, vaikka tavaraa onkin paljon tarjolla. Tykkäsin todella paljon, vaikka meidän vierailu jäi lyhyeksi. Introvertti kun tarvitsee myös oman rauhan tällaisen ihmismassan jälkeen, että kestää sitten töissäkin. Nyt onkin kaksi kivaa kirppistä ihan lähekkäin, Maunula Fida sekä nyt Ogelin Kierrätyskeskus. Saa sanoa kyllä byebye ”Älä osta mitään”- haasteelle. Se on tullut nyt selväksi.
Kierrätyskeskuksesta lähti mukaan farkut sekä neulepaita. Ilmaisosastolta 2×2 kahvikuppia ja niille tassit ja leipälautaset. Ne kuvaan sitten kun ovat pesty ja puunattu. Vähän eri tavoin siis.

Itse pidin myymälästä juuri noiden edellä mainittujen asioiden vuoksi mutta varmasti myöhemmin löydän uusia puolia asiasta kun ihmismäärä myymälän sisällä hiukan vähenee. Nyt siellä oli todella paljon ihmisiä ja minulle se on vähän tuskallista. Mutta, kannattaa tulla Ogeliin ja tehdä ihania löytöjä. Myymälään jäi valtava määrä aivan ihania juttuja. Kun ei ole tarvetta täällä eikä ne mahdu mihinkään, niin kannattaa käydä ottamassa omaan talteen!

*    *    *    *    *
Perjantaina Instassa kyselin kovasti, että voiko kirppisvaatteilla pukeutua tyyllikkäästi, aihe kun kiinnostaa minua paljon, ihan siitäkin syystä, että monilla on kummallisia ajatuksia kirppareista. Ne ovat tunkkaisia ja pimeitä, vaatteet haisee pahalle ja ovat likaisia/rikkinäisiä. En voi todellakaan olla samaa mieltä näistä asiosita. Hajukin on sellainen, että mikä jonkun mielestä on hyvä, voi toisen mielestä olla paha. Itsellä ongelmia välillä tuottaa liiallinen kemikaalien käyttö, mikä tuo niitä tuoksuja sitten mukanaan. Olen ottanut aiheeseen kantaa ennenkin ihan oman postauksen verran. Kyseinen postaus löytyy täältä ja on aina ajankohtainen. Kannattaa siis lukea ja osallistua keskusteluun. 
Varsinkin erilaisissa köyhyyskeskusteluissa nousee esiin juuri tämä asia, että ei haluta ostaa kirppareilta kun ovat pelkkää roskaa mitä myydään tai nyt uutena, että ei voida ostaa käytettyjä Addun vaatteita kun ovat viime vuoden mallia ja joka vuosi pitää olla uutta. Tätä itse hiukan ihmettelen kun tekee nuorisotyötä, niin kaikki käy, kunhan on merkki niskassa. Itseäni välillä todella harmittaa ihmisten kuvitelmat kirppareita kohtaan. 

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  Kirppikset ja kierrätyskeskukset on ihan parhaita! Aina on kiva kierrellä niissä ja tehdä jotain pieniä löytöjä 🙂 Mua päinvastoin ahdistaisi mennä kaupasta ostamaan vaatteita 🙂 Mukavaa päivää!

 2. Jael kirjoitti:

  Tuonne pitääkin mennä sitten kun olen Helsingissä, jos nyt pääsen edes lennolle kun….
  Minun pitäisi olla loppuajan ystäväni luona joka asuu aika lähellä. Mukavaa iltaa Melissa.

 3. Melissa kirjoitti:

  Todellakin ovat ihan parhaita 🙂

 4. Melissa kirjoitti:

  Kannattaa, niin suloinen paikka 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mielenkiintoiselta vaikuttaa 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  On kyllä super söpö myymälä 🙂 Ja tällä kertaa ihan lähellä.

 7. Diina-Maria kirjoitti:

  Kivalta vaikuttaa!
  Pitäisi ehdottomasti käydä enemmän kirppareilla 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen. Sieltä löytää niin paljon upeita juttuja 🙂

 9. satu kirjoitti:

  Kirppikset ovat mahtavia. Yleensä teen niissä löytöjä kolikoilla, mutta juuri ostimme Kierrätyskeskuksesta jääkaappipakastimen mökille ja se oli hyvä ostos 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Ne ovat ihan ykkösiä. En osaa enää ostaa uusia vaatteita ollenkaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *