Hae
VillaNanna

Minun päiväni

En vielä aamulla herätessäni osannut ajatella, että äitienpäiväni tulisi olemaan niin erilainen mitä aikasemmat päiväni ovat olleet. Tiedän, että kaikki lukijani eivät tykkää kuvaoksennuksesta mutta sitä on nyt luvassa. Nimittäin, yleensä äitienpäivänä toivon vain omaa rauhaa ja ompeluaikaa mutta toisin kävi kun aurinko kiipesi taivaalle ja lämpötila alkoi kohota kohti taivaita. Mieheni myös tietää miten kovasti kaipaan menoa ja meininkiä, seikkailuja ja matkustelua. Tämä kesä kun tulee olemaan todella erilainen, koska muutamme uuteen kotiin. Ei juuri ehditä matkustella tai seikkailla kun asunto on ensimmäinen asia, mikä pitää saada laitettua, varsinkin piha, koska me haluamme viettää siellä kuitenkin niin paljon aikaa kuin mahdollista.

Rakkaimpani siis päättivät viedä minut minilomalle Rivieralle ja sen jälkeen vanhan kaupungin idylliin syömään. Sen jälkeen olinkin jo niin väsy, etten kyennyt oikein edes miettiä mitä pitäisi ommella seuraavaksi. Helsingin oma upea Riviera on mahtava matkailukohde niin Helsingissä asuville kuin myös muualta tuleville. Olen todella tykästynyt alueeseen ja voisin hyvin asua siellä myöskin. Upea paikka monin tavoin. Olimme viime kesänä ensimmäistä kertaa aurinkolaaksossa ja siitä kirjoitin täällä. Jos kaipaa minilomaa niin tämä on se kohde, on kuin olisi ulkomailla kun tulee tänne ja täällä kävely todella paransi fiilistä paljon. Toki se ei poista matkaintoa mutta hellii silti sydäntä ja tulee parempi mieli.

Patikkareissun jälkeen olikin kiva mennä Koskenrantaan virvokkeille, tosin pojat ilmoittivat olevansa nälkäisiä, eikä auttanut muu kuin tilata myös syömiset pöytään. Koskenranta oli aivan täynnä ja olikin ihme, että saimme varjoisan pöydän kun juuri yksi perhe lähti kun huomasivat meidän tulevan ja etsivän pöytää. Tällaisen reissun voi tehdä ilman rahaa mutta me ei oltu varauduttu lähtemään mihinkään vaan kotona odotti ruokatarpeet. Ihan kivaa vaihtelua.

Mitä kaikkea ihanaa minulle onkaan tehty? On korua, liinaa ja kestokassia. Kyllä minun nyt kelpaa!


*    *    *    *    *
Yksi helpoimpia tuunauksia on leikata housuista lahkeet pois ja tehdä shortsit. Näin tapahtui myös minun vanhoille pöksyille. Tosin kavensin niitä myös hieman, kun ovat olleet hivenen liian löysät. Shortsien lahkeet voi kääntää tai jättää huolittelematta kokonaan, ei si siis haittaa vaikka lahkeet rispaantuu. Itse ompelin päärmeen, jotta housut pysyisivät siistinä. Tämä on erittäin helppo ja nopea tuunaus. Alkuperäisistä housuista voi käydä katsomassa kuvia ja nappaamassa kaavatiedotkin täältä. Kaava on aika iso myös minulle muodokkaalle likalle. 

*    *    *    *    *

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *