Hae
VillaNanna

Miten pukeuduin -Lukijan toive

Miten pukeuduin -Lukijan toive

Miten pukeuduin vuonna 2015? Lukija toivoi, että esittelisin tyyliäni menneistä vuosilta ja ajattelin nyt aloittaa vuodesta 2015, joka oli yksi iso elämänvaihe. Valmistuin uuteen ammattiin, Nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi ja keikkailin Helsingin nuorisopalveluilla. Elämä oli aika kevyttä, nautin elostani Helsingissä ja suunnittelin seuraavaa etappia.

Miten pukeuduin

Ompelin tuohon aikaa todella paljon. Tuunasin ja ompelin kankaistani paljon, sillä aikaa oli, sillä alkuviikko oli aina vapaata ja sai rauhassa ommella ja toteuttaa itseään. Neulomiset oli aika vähäisiä tuohon aikaan, sillä ompelumania oli enemmän arjessani mitä nyt. Ompelin tuohon aikaan paljon laajemmin asioita mitä nyt. Testailin erilaisia juttuja ja tekniikoita. Osa toimi hyvin, osa ei niinkään. Kirpparivaatteet olivat arkipäivää kuten nytkin, mutta silloin suurin osa tuli ilmaisosastolta. Eli siis hyvin pitkälti samalla linjalla mentiin kuin nytkin. Tosin tuolloin minulla oli enemmän moderneja vaatteita sekä tuunattuja, itse tehtyjä. Nykyään taas minulla on paljon juuri vintagevaatteita. Ne on enemmän niitä omaan maailmaan sopivia.

Jo tuolloin rakastin suuresti neuleita, niitä tosin oli paljon vähemmän mitä nyt. Farkut olivat pukeutumisen kulmakivi, kaapissa oli todella vähän mitään muita housuja, jonkin verran leggareita. Niitäkin vähän. Hameita ja mekkoja oli myös jonkin verran. Mekkoja toki aina ollut reilusti. Takkeja oli paljon, sillä olen ollut aina kunnon takkisti. Ja koska olen aina rakastanut kenkiä, niin kirppareiden maailma avasi minulle aivan toisenlaisen kenkien maailman. Mutta tämä vuosi oli se vuosi, kun aloin löytämään sen tien, jota halusin kulkea ja löysin myös sen tyylin vähitellen, joka miellytti minua kokonaisuudessaan. Lempivaateajattelu lähti liikkeelle tästä vuodesta vaikka oli vielä vain ajatus päässä.

Miten pukeuduin -Lukijan toive Miten pukeuduin -Lukijan toive

Lukijan toive

Olen suunnitellut, että tässä tämän vuoden aikana voin muutaman eri ajan esitellä, miten aikanaan pukeuduin ja millainen se aika oli minulle muutoinkin. Pari vain siis. On todella vaikea heittää kaikki mennyt tähän samalle sivulle yhdellä kertaa, kun moni elämänvaihe muokkaa minua ja näin myös pukeutumista. Vaikka pukeutuminen olisikin muuttunut, niin silti samoja elementtejä näkyy jokaisessa ajanjaksossa. Edelleenkin minulla on osa näistä vaatteista käytössä, osa on toki säilytyksessä, kun eivät mahdu päälle ja isosta osasta on tuunattu muuta. Mutta tärkeää on, että joissain kohdin vaate kulkee sellaisenaan mukanani läpi elämän.

Tässä näkyy hyvin miten pukeuduin vuonna 2015, kun elämäni oli murroksessa ja moni asia oli hiukan hakusessa, mutta suunta oli eteen päin ja sitä kohti mentiin kovalla kohinalla. Nautin elämästäni, kävin mieheni ja tyttöni kanssa Krakovassa kolmisteen ja Tallinnasta tuli joka vuotinen reissukohde (Helsingin jatke). Ja mikä parasta, koronasta ei ollut tietoakaan. Retkeiltiin Suomenlinnassa, pyöräiltiin paljon ja Vuosaaren huipulla joka kesä. Eli paljon samoja juttuja mitä nytkin. Pyöräily on valitettavasti nyt vähentynyt minun jalkaongelman takia, mutta vähitellen….

Mikä on lempparisi näistä asuista?

Miten pukeuduin -Lukijan toive Miten pukeuduin -Lukijan toive Miten pukeuduin -Lukijan toive

Rentoa sunnuntaita kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

16 kommenttia

  1. Samavain kirjoitti:

    Näissä oli kyllä ihania värejä! Itse pidä varsinkin isoista kuvioista. Ja pakko myöntää, että ainoa mitä tulee omista vaatteista mieleen vuodelta 2015, niin epäilen menisikö mikään muu päälle, kuin kengät ja kaulahuivit. No, aikansa kutakin 🙂

  2. Amalian maailma kirjoitti:

    Mun lemppari noista asuista on kakkoskuvan mekko. Kivat sävyt ja kuviointi. Tajusin tätä lukiessani sen, että mä olen pukeutunut hyvin samalla tavalla koko aikuisikäni. Lempiväritkin ovat säilyneet ihan samoina.

    • villananna kirjoitti:

      Itsellä mieltymykset vaihtuu, niin tiheään tahtiin, että on pakko todeta, ettei aina itsekään pysy perässä.

  3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    mukavan erilainen postaus 🙂

  4. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    ooo! Tää oli kyllä hauska postaus! tuo farkkushortsi haalari on aivan ihana!

  5. Nora kirjoitti:

    Hienoja asuja.

  6. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

    Kauniita asuja. Nämä muistelut ovat aina hauskoja. Onko sulla mahdollista tehdä vaikka 90-luvusta vastaavaa, olisi mageeta pakata kunnolla ajassa taaksepäin 😅

    • villananna kirjoitti:

      Mulla ei oikein ole tuolta ajalta kuvia. Aikanaan ulkoiseen kovalevyyn niitä laitettiin, mutta se sitten tuhoutui. Ja mitkä on säästyneet, on annettu tyttärelleni.

  7. Sonja kirjoitti:

    Hauska aihe! Toi tummansininen sortdihaalari on tosi kiva 😊

  8. Nadine G kirjoitti:

    Oma tyylini on pysynyt samana varmaan viimeiset 20-30 vuotta. Olen tosi laiskaa mitään muuttamaan.
    Näistä lempiasu olisi värilliset shortsit ja valkoinen paita. Sen voisin vetäistä päälleni sellaisenaan. Oikein mun makuun look.

    Itse kylä mahdun suurimpaan osaan vanhoja vaatteitani, vuodesta 2015 kaikki on varmaan vielä käyttökelpoisia. Suurin mullistus tapahtui mulla raskauden ja imetyksen jälkeen, kun rinnanympärys kasvoi monta senttiä kertaheitolla. Jouduin uusimaan puolet vaatekaapistani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *