Hae
VillaNanna

Tunikasta paita

Tunikasta paita

Tein tunikasta paidan, sillä tunikana vaate ei toiminut päälläni. Olen ostanut tunikan muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksesta, enkä tällä kertaa sovittanut tunikaa päälleni ollenkaan. Näin silloin käy, jos ei sovita. Ostaa sellaista mikä ei päällä toimi ollenkaan. Luulin nimittäin, että kyseessä on paitamekko, sillä oli sen verran pitkä. Mutta kotona kun sovitin vaatetta, oli se aivan väärän mittainen. Kaappiin se jäi sitten muutamaksi vuodeksi ihmettelemään.

Tunikasta paita

Viime syksynä otin tunikan esiin ja aloin pohtia sitä, että millainen vaate siitä olisi kiva tehdä. Millaista käyttäisin. Tunikan isoin ongelma oli pituus ja toinen se, että minun päälläni tunika oli aivan liian raskaan näköinen. Kun vaate päällä seisoskelin peilin edessä ja vääntelin ja kääntelin itseäni, alkoi suunnitelma muodostua vähitellen sellaiseksi kuin se nyt on.

Näin tein:

 • Lyhensin tunikan rintojen alta.
 • Poistin hihat röyhelön kohdalta niin, että röyhelöt jäivät paikalleen.
 • Avasin helmakaitaleen sivusaumat ja leikkasin kappaleen puoliksi pitkittäin.
 • Ompelin helmakappaleiden lyhyen sivut toisiinsa.
 • Ompelin helmapäärmeen.
 • Ompelin rypytyslangan toiseen reunaan.
 • Ompelin rypytetyn helmakappaleen paidan helmaan.
 • Valmis!

Paita on lyhyt, mutta se ei lopulta haittaa mitään. Vaatteen ulkonäkö muuttui paljon ja päällä vaate on myös kevyemmän näköinen mitä aikaisemmin oli tunikana. Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja tällaisena paitaa tuleekin käytettyä. Parasta tällaisessa sinivalkoraidallisessa vaatteessa on se, että tämän voi yhdistää millaisen alaosan kanssa tahansa. Mikä milloinkin miellyttää itseä.

Tunikasta paita

Rento brunssiasu

Vappubrunssille tosiaan halusin ehdottomasti pukea tämän tuunatun paidan päälleni ja alaosaksi mietin ensin vaaleanpunaisia housuja, mutta lopulta valinta osui valkoisiin chinoihin, jotka olen ostanut UFFin tasarahapäiviltä joulun jälkeen. Tällä kertaa Arabian ostoskeskuksen UFFista. Sieltä tekee myös kivoja löytöjä, jotka ovat tämän hetken muotia. Aika klassisia vaatteita löytyy täältä, sekä aika paljon myös merkkivaatteita.

Joskus siis haluan tehdä kierroksia muissakin liikkeissä kuin vintage liikkeissä. Haluan yhdistellä uutta ja vanhaa keskenään tai sitten pukeutua niihin erikseen päästä jalkoihin. Valitettavasti jalassa ei ole kirppiskenkiä, vaan ne on ostettu koronavuonna laivalta, kun matkustimme Riikaan. Silloin laivalla oli hulpeat alennukset, johtuen kevään lockdownista tai uskoisin niin. Näillä vaateosilla sain kivan merihenkisen asun meidän joka vuotiselle vappuristeilylle.

Tunikasta paita

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  aika hauska muutos!

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana peplum-paita 🙂

 3. petra kirjoitti:

  Tuo paita on upea! Ihan yhtä iloinen kuin sinäkin! 😊 Ihanan erilainen perinne tuo vappuristeily 🤩

 4. Hengittävää elämää etsimässä -blogi / Niina kirjoitti:

  Minuun iskee enemmän tuo alkuperäinen, pidempi malli… Ihania kuvia sinusta, elämänmakuisia ja positiivista energiaa huokuvia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *