Hae
VillaNanna

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier, monet tunnistaa sen elokuvista, sarjoista ja myös Tik Tokista. Koska meidän Kalifornia reissu oli yhteinen reissumme, niin jokainen meistä sai sanoa ne paikat, jotka kiinnostaa nähdä. Koska poikaa ajateltiin Disneyn kohdalla, niin mies valitsi sitten kohteekseen tämän laiturin. Ja parasta oli se, että Venice beachilta on suora rantabulevardi Santa Monicaan. Matka hotellilta kävellen on noin 3km.

Santa Monica Pier

Kävellessä tuli aika fiilis kun katseli loputonta merenrantaa, käytiin kuvaamassa muutamassa kohtaa rannalla ja edettiin kohti Santa Monicaa rauhallisesti. Aamusta ei ollut vielä paljoa ihmisiä liikkeellä ,joten kävely oli mukavaa. Kyseinen retkipäivä oli muutoinkin ihanteellinen, aurinko paistoi ja oli lämmin. Toki talvinen merituuli oli kolea, niin takkia oli pidettävä päällä, mutta kaikkinensa mahtava keli saatiin tuolle päivälle.

Ihan ensin päätimme mennä lounaalle ennen kuin lähdemme kirtelemään, syömisen jälkeen mentiin tutustumaan myös Santa Monican Aquariumiin. Paikka ei ole suuren suuri ja on keskittynyt rannan suojeluun ja puhtaanapitoon. Mutta vaikka se on pieni, niin saatiin valtavasti uutta tietoa miten paljon on rannan eteen tehty töitä, että se on puhtaampi mitä ennen. Työtä on valitettavasti edelleen. Ihmiset heittää rannalle ja veteen paljon sellaista mitä sinne ei kuulu, kuten tupakantumppeja, muovileluja ja muovipusseja.

Myös poika nautti paikasta ja ihme kyllä kukaan meistä ei ollut kiinnostunut laitteista, joita alueella oli. Käytiin kyllä pelaamassa ja se riitti meille. Aika meni lähinnä ihmettelemiseen, katuesitysten katsomiseen ja syömiseen. Täytyy myös sanoa, että sain elämäni parasta katkarapuvoileipää Seaside on the Pier ravintolassa. Suosittelen siis sitä. Ravintolalla on myös kattoterassi, joka silloin aamupäivällä tosin oli kiinni.

Lisää löydän Santa Monica Pierin omilta sivuilta: Linkki tässä!

Santa Monica Pier

Farkkutakki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto, Mekko: Akseli SecondHand Espoo, Kengät: Dr. Martens, Reppu: Samsonite, Aurinkolasit: RayBan

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Lupasin hattaran pojalle jo Disneylandissa mutta unohtui. Sai sitten laiturilla.

Santa Monica Pier

Churro on paras

Mitä pidin tästä turistirysästä?

Tämä suuri laituri on todellakin turistirysä, sieltä löytyy Aquariumin lisäksi ravintoloita, huvipuisto, kauppoja, kaupustelijoita, katuesiintyjiä monessa muodossa. Ihmisiä tulee ja menee suurina massoina koko ajan, edestakaisin. Osa turistelee, osa kalastelee, osa huvittelee, osa nauttii ruoasta ja juomasta ja osa shoppailee tai sitten somettaa. Sukellettiin niin syvälle, että unohdin itse kokonaan ottaa niitä tiettyjä somekuvia kuten road 66. Tajusin vasta kun latailin kuvat koneelle tässä kotona, että ai samperi kuva jäi ottamattav vaikka käveltiin pariin kertaan merkin ohi.

Eli kyllä vain tykästyin laiturin tunnelmaan, vaikka se on turistirysä. Tällä samalla reissulla kävimme vielä juoksemassa pojan kenkien perässä ja onneksi löytyi lopulta sellaiset, jotka hän halusi. Meillähän meni se edellinen päivä kokonaan siihen, että juoksimme ympäri Citadel Outlettia löytääksemme kengät ja kun sieltä ei löytynyt, niin juostiin ympäri Santa Monicaa. Mutta tällä laituri reissulla eksyimme ihan eri kenkäliikkeeseen ja siellä sitten oli ne tietyt niken kengät mitkä oli saatava. Huh… Sen jälkeen olikin kova juoksu aurinkoa vastaan, sillä pojan yksi suurista toiveista oli saada taistella valomiekoilla Venice beachin rannalla kun aurinko laskee tai siinä auringonlaskun kajossa.

Pieni vinkki valomiekkojen tuomiseen Eurooppaan

 • Disneylla on olemassa toimitusmahdollisuus Eurooppaan, hintaa valitettavasti en tiedä kun sitä ei selvitetty.

Mutta jos haluaa tuoda itse?

 • Vie miekat pakattavaksi Fedexiin (maksaa reilun $30 ja lisämaksu lentokoneeseen oli 65€). Miekat voi halutessaan kyllä lähettää Fedexin kautta mutta se maksaa sitten ilman vakuutusta $1700 ja vakuutuksen kanssa $2500.

Mitä sitä ei lapsensa eteen tekisi, huoh. Itse tosin olin sitä mieltä, että miekat lähetetään Disneystä mutta poika ehdottomasti halusi taistelukohtaukset taltioida rannalla, joten minua ei kuunneltu. Ja on se tärkeää, että lapsikin saa niitä toiveitaan toteutettua ja saa kokemuksia, joita muistella myös aikuisena.

Santa Monica Pier Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Santa Monica Pier

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Disneyland Park

Disneyland Adventure Park

20 kommenttia

 1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Näyttäähän tuolla olevan pari muutakin ihmistä teidän lisäksi. 😀 Mutta kyllähän nuo kuuluisat paikat kannattaa käydä katsastamassa, kun sinne saakka on mennyt.

 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Santa Monica Pierissa on itsekin tullut käytyä, itse asiassa kahteen kertaan. Itse en yleensä pidä ”turistirysistä”, mutta tuolla on kieltämättä mukava käydä. Voi hyvin olla, että tämänkin vuoden aikana tulee lähdettyä Pohjois-Amerikkaan, niin todennäköisesti tuolla tulee siinä tapauksessa piipahdettua.

 3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Tunnetuista kohteista tuppaa tulemaan aikamoisia turistirysiä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Usein ostoksiakin tehdään ajattelemattomasti, kunhan jotakin. Joten sinne tulee paljon krääsäkauppoja.
  Onneksi maailmalla on nousemassa myös vastakainen trendi, joka suosii kestävyyttä ja ajatauksella matkustamista sekä tuliaisten osaamista tarpeseen.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuosta on kyllä jäänyt taatusti pojallasi upeat muistot <3

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Ihanan kesäisiä kuvia tähän aikaan Suomen talvesta!
  Joskus, jo kauan sitten, on tuollakin taidettu tallustaa, mutta ne muistot alkavat kyllä jo haalistua.

 6. Jenni | Boarding Time kirjoitti:

  Kiva nähdä kuvia tutusta paikasta! Santa Monica on itseasiassa meidän lempparialueita Los Angelesissa, ja muutamaan otteeseen olemme majoittuneet juurikin tuossa Pierin lähellä Loewsissa. Santa Monicassa on jotenkin leppoisa pikkukylämäinen tunnelma ja rantakin rauhallisempi mielestäni kuin Venice Beach, vaikka laiturilla turisteja riittääkin.
  Ja hei, Bubba Gumpin Shrimper’s Heavenia ei vaan voi ohittaa! 😍

  • villananna kirjoitti:

   Me tykättiin Venice beachista kovasti, eikä se ainakaan näin talvella vaikuttanut kovin rauhattomalle. Tosin sitä on paljon siivottu tässä, jokin aika sitten kodittomia oli pitkin rantaa. Nyt niitä oli enemmänkin tuolla Hollywoodissa.

 7. Hengittävää elämää etsimässä -blogi / Niina kirjoitti:

  Ihan mahtava joululahja pojallesi! Maisemanvaihdos tähän aikaan vuodesta voisi olla aika pop itse kullekin =)

 8. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  oi, tuo ois kyllä kiva 🙂

 9. Mari/Kodinvaihtaja kirjoitti:

  Olen itseasiassa menossa vahingossa Venice Beachille. Lento aikaistui päivällö ja Las Vegasin lento vasta seuraavans päivänä. Pitänee nyt mennä kävelylle Santa Monica Pierille!

 10. Merja / Merjan matkassa kirjoitti:

  Me käveltiin myös Venice Beachiltä Santa Monica Pierille ja takaisin. Vaikka silloin oli kesä, tuuli sen verran viileästi mereltä, että pitkähihaista piti olla mukana. Paluumatkalla pysähdyttiin syömään johonkin meksikolaiseen, mutta ruoka ei harmikseni ollut kovin kummoista. Siitä huolimatta oli kiva reissu Santa Monican puolelle. Kalifornia on <3

  • villananna kirjoitti:

   Kalifornia meni kyllä luihin ja ytimiin itselläni. En olisi koskaan uskonut. Amerikka kun ei ole niitä maita, joihin suunnittelin matkustavani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *