Hae
VillaNanna

Liian suuri mekko sopivaksi

Liian suuri mekko sopivaksi

Tuunauksen yksi helpoimmista jutuista on tehdä liian suuri mekko sopivaksi. Siitä on helppo aloittaa vaatteiden tuunaus. Toki vaatteiden korjaaminen on kaikkein helpoin juttu, mutta jos haluaa oppia enemmän, niin isosta saa helpoiten pienen mitä toisin päin. Toki olette nähneet myös sen, että pieniä voi suurentaa, mutta se on sitten ihan eri asia kuin mitä tämä homma.

Olen muutamia vuosia sitten saanut kaveriltani pari säkillistä hänen äitinsä vanhoja vaatteita, joista olen pikku hiljaa tehnyt uusia itselleni. Hänen äitinsä on hyvin iso kokoinen, joten vaatteita ei juuri ole tarvinnut muokata mutta pienentää on pitänyt. Osan tosin olen muuttanut ihan toiseksi mitä ovat alunperin olleet, mutta lähes kaikki on kuitenkin vain pienennetty.

Liian suuri mekko sopivaksi

Ihan valtavan suuria muutoksia ei tähän mekkoon käytännössä tullut. Irroitin ylä ja alaosan toisistaan, Säilytin yläosasta nauhat, takaosan smokkirypytys sai mennä muihin suunnitelmiin. Leikkasin siin yläosan etu ja sivusasta oman yläosani. Käytin tässä Burda 5/13 kaavaa, joka on lempikaavani. Tästä kerron enemmän Mun kaksitoista mekkoa artikkelissa. Yläosan vuoriin käytin palasen lakanaa ja näin sain käyttökelpoisen yläosan, hyödynsin vanhan mekon olkaimet myöskin. Kun olin saanut yläosan kursittua kasaan, ompelin rypytyslangan helmaosaan ja kiinnitin sen yläosaan. En siis tehnyt helmaosalle yhtään mitään. Mekko on runsas, mutta se ei haittaa y1htään mitään vaikka onkin.

Miksi halusin säilyttää mekon itselläni? Ihan siitä syystä, että mekko on pitkälti tyyliäni, se on boheemi ja kuvastaa näin pitkälti minun boheemia elämäntyyliäni. Minulla on nykyään niin vähän juuri tämän tyyppisiä vaatteita, ne ovat paljon rönsyilevämpiä ja siksi muutama tällainen on hyvä olla tuolla kaapissa odottamassa käyttöä.

Mekot on siitä helppoja juttuja, että niiden kanssa ei tarvitse miettiä päätään puhki, että miten yhdistelee mitäkin, vaan riittää, että sujauttaa kengät jalkaan ja ottaa laukun käteen heilumaan. Tosin tällä kertaa minulla ei ollut sitä kassiakaan. Ei sitä tarvittu ollenkaan. Pidän siitä, että voin mahdollisimman helposti rakentaa päivän tyylini, eikä siihen mene hirmuisen paljon aikaa. Suit sait sukkelaan vaan.

Mitäs sanotte mekosta?

Mekon kanssa puin muutama kesä sitten löytyneet nahka sandaalit, jotka istuu jalkaani täydellisesti. Ovat tässä myös muotoutuneet nopeasti jalkani muotoon ja sen vuoksi käytän näitä tällä hetkellä ihan koko ajan. Kun on lämmintä. En sandaaleita laita jalkaan, jos vettä sataa tai lämpötila tippuu +20 asteeseen. Jäädyn silloin pystyyn.

Ihanaa päivää sateesta huolimatta!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanaa nähdä kuinka vanhat vaatteet saavat uuden elämän <3

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Tämä on ihanan kesäinen mekko <3

 3. Marjut kirjoitti:

  Kaunis mekko. Nyt onkin taas mahtavia ilmoja pitää mekkoja. Aurinkoista viikkoa!

 4. Mira Rinne - Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashion-poetry.com kirjoitti:

  Kaunis kesäinen mekko <3 Ihanaa uutta alkanutta viikkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *