Hae
VillaNanna

Tarveompelut

 

Huomenta!

Välillä tulee erilaisia tarpeita, kuten nyt kauneuteen liittyvää ja toki myös kotiin liittyvää. Erilaiset kestotuotteet säästää aikaa, rahaa sekä myös luontoa. Nyt oli aika lisätä meidän varastoon hiukan lisää tavaraa, sillä kun meistä koko neljän hengen porukka käyttää tuotteita, niin välillä käy niin, ettei kaikille ihan riitä, vaikka hyvin ne peseytyy muun pestävän mukana. Oli oikeastaan hyvä, että kävin varastot läpi, sillä meidän pesupussit alkoi olla entisiä. Vanhat korjasin ja tein yhden uuden kassiprojektin vuoksi. Siellä kun on tuota pitsiverhoa vinot pinot. Tarveompelut ovat siis erittäin tärkeitä aina välillä.

Tarveompelut on hyvin helpot toteuttaa ja helppo ommella sarjana iso määrä kerralla. Näin saa helposti pois nurkista vanhat testiilit sekä tilkut. Ja jos itse ei välttämättä tarvitse, niin voi tehdä ihania kestotuotteita ystäville ja sukulaisille. Säilytyspurkit voi myös hankkia ekologisesti kirpparilta.

Kestotuotteet ovat erittäin ekologisia, varsinkin kun tekee omista tekstiileistä, joita ei voi enää laittaa eteen päin. Näin syntyy meillä helposti tarveompelut, tarvitaan jokin asia, katsotaan omasta kaapista, otetaan materiaali sieltä ja tehdään, jos ei valmiina löydy. Myös tätä varten olen luonut joka vuotiset projektini, kuten tämän vuoden kasaprojektin.

 • Pestävät nenäliinat sain ommeltua hyvin lakanan jämästä, jota on jäänyt pyörimään tilkkulaatikkoon. Niitä tuli oikein kivasti. Nyt kun minullakin on ollut pahasti nuhaa. Allergia vaivannut pahemman kerran.
 • Pesulaput tein vanhasta pyjämäpöksyistä, vanhasta laamapaidastani ja miehen t-paidasta. Olivat siinä kunnossa, ettei siinä käytössä mihin ovat alunperin tehty, ei enää toimineet. Mutta näin toimii vielä pitkään. Voi käyttää meikinpoistossa, haavahoidossa ja muissa pienissä pesuissa ja putsauksissa.
 • Pestävät pehmoiset talousliinat tein pykamapösyistäni sekä miehen t-paidasta. Nämä ovat käteviä pieneen pyyhkimiseen pöydältä tai pölyjen poistoon tai vaikka silmälasien/aurinkolasien huoltoon. Minulla on aina kassissa tällainen mukana ja linssit pysyy puhtaana.
 • Pestäville tuotteille teen aina myös pesupussin, joka on erittäin käytännöllinen vaatehuollossa. Sinne laittaa kaikki sukat, alushousut, rintaliivit ja kestotuotteet. Näin eivät katoa mihinkään kun pesee pyykkiä…Ei enää eriparisukkia.

Kestotuotteet ovat erittäin kiva lahja myöskin, jos ei itselle tarvitse tehdä. Kestoja voi tehdä niin langoista kuin myös kankaista. Seuraavassa lista ideoista millaisia kestoja voi tehdä. Lisää on tulossa, sillä monen monta kestoideaa jäi vanhaan blogiin.

Muita kestotuotteita:

Näiden lisäksi teen myös servettejä lakanoista, tyynyliinoista, verhoista ja muista sopivista materiaaleista. Ne ovat olleet erittäin hyvä vaihtoehto, sillä meillä käytetään servettejä aina. Ja tietenkin kestokassit on aina käytössä, myös ne voidaan valmistaa tilkuista tai verhoista tai lakanoista.

Tarveompelut

Kuvissa vilahtaa ihana kannellinen emaliastia, joka on Kierrätyskeskuslöytö. Sopii loistavasti näiden ihanien pesulappujen säilytykseen. Meillä tarve ompelut ovat harvinaista touhua mutta näitä tekee mielellään. Viimeksi tein vanhoista froteepöksyistäni ison määrän ihanuuksia. Vanhasta materiaalista tulee ihanan pehmeitä ja imukykyisiä pesulappuja. Suosittelen lämpimästi näiden tekoa kaikille!

Parasta kestotuotteissa on se, että niitä on aina saatavilla, ei tarvitse lähteä hakemaan kaupasta, eikä niihin mene rahaa. Meillä on kestoiltu nyt pari vuotta ja siitä tuli nopeasti osa arkea ja on ollut yllättävän helppoa siirtyä kestoihin. Mieskin on tykännyt hommasta ja miettii koko ajan mihin tarkoituksiin hän voisi voisi tarvita omat kestonsa. Olen ollut todella tyytyväinen tähän suuntaan.

Haluatteko lisää kestotuote ideoita?

TarveompelutTarveompelut

Oikein ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Onpas nättejä nuo kesto”vanulaput”! Kierrättäminen on tosi mielenkiintoinen puheenaihe ja on ihanaa löytää korvaajia kertakäyttötuotteille :). Kierrättämällä säästää myös huomattavasti rahaa lyhyelläkin aikavälillä

  • villananna kirjoitti:

   Se on yksi todella iso juttu, rahan säästäminen. Ekologisuudesta puhumattakaan.

 2. Marjo kirjoitti:

  Kierrättämiseen liittyy niin paljon kuten juurikin nuo kankaiset nenäliinat. Isoäitini jäämistöstö sain aikoinaan todella kauniita vanhoja nenäliinoja mutta en raaski vain käyttää niitä kun ovat osa käsinkirjottuja. Aika hauska idea myös nuo vanulaput. Olet varmaan tietoinen, että aikoinaan myös kuukautissuojat tehtiin itse virkkaamalla tai vanhoista puuvillakankaista. Tosin silloin näistä virkkauksista tai ompeleista käytettiin kiertoilmaisuja.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä tiedän, että kuukautissuojia tehtiin ennen ja ne ovat the juttu tänä päivänä. Käsityöläiset tekee paljon kestositeitä. Kestoilu on tullut jäädäkseen ja kestotuotteet itsessään on kehittyneet valtavasti vuosien aikana.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Nuo vanulaput ja servetit ovat kyllä tosi hyvä idea + ne ovat hirvittävän söpöjä! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Niistä tulee kyllä ihania ja kattaus näyttää ihan toiselle kun käyttää pestäviä servettejä. Mulla huono puoli vain on se, että olen liian laiska silittämään :/

 4. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Vau, olet kyllä todella taitava! Oletko ajatellut myydä tekemiäsi tuotteita? ?

 5. Marinka kirjoitti:

  Olen kerännyt isoon koriin rikkinäiset, pienet ja omitusei vaatteet. Nyt pitäisi alkaa vähitellen tekemään niist jotain ? Ihania nämä sun jutut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *